söndag 17 augusti 2008

Kräftskiva

Igår hade vi knytkalaskräftskiva med Anders, Jenny, Malin, Per, Elias och Malte och Mathias och jag var med såklart. Även alla hundar var med Saga, Runa, Eira, Gunlög, Ernst, Gråbo och Nokia. Mathias och jag var med mamma o pappa i söndags och fiskade kräftor inför evenemanget. Ett helt gäng fick vi.

Kräftorna före kokning, torsdag. Recept på kräftlag: 4 L vatten, 1,5 dl grovsalt och 20 dillkronor. Kräftorna kokas tills de vänder upp stjärten ca 15-20 minuter. Dillkronorna tas ur lagen efter att kräftorna är klara och så lägger man i nya fräscha annars blir det en besk smak i lagen. Fast först avlivar man dem i stormkokande vatten i en annan gryta i små omgångar. Eftersom pappa håller på och gallrar ut lite honor pga för många kräftor i dammen så gick det denna gång cirka 20 kräftor per kilo. Är det mycket hanar med så blir det färre kräftor per kilo. Kräftorna var dessutom relativt nyömsade så det var riktigt fina.

Prepared for battle!

Dukat bord. Laxrullar, kräftor, räkor, västerbottenpaj, bullar, ostar, dipp, morötter, sallad och dricka samt trevligt sällskap i mängder. Det kunde helt enkelt inte bli bättre. Samt en underbar kväll att sitta ute och äta i. KL 23:30 var det 16 grader ute fortfarande trots regnet som kom efter maten.

Elias med sitt konstverk.

Efter maten gick vi tjejer och barnen promenad med de vuxna hundarna och Nokia. Lite rörigt blir det med 5 hundar och 2 barn...

Under promenaden blev vi överraskade av ett skyfall så vi var genomblöta när vi kom tillbaka.

Regnbåge över Sövde.

Givetvis var vi tvungna att spela lite Singstar. Här är det Malin och Malte som provar.

Sedan spelade vi Brainstorm och åt marängswiss men tydligen var vi lite trötta då så det finns det inga bilder på...
Tusen tack kära vänner för en underbar kväll, see you all next year!?

3 kommentarer:

Jenny,Nokia och Leo sa...

och hur cool är inte jag då med mina nya "partybrillor" :D

Jenny,Nokia och Leo sa...

ps: Anders ser liite trött ut!!!

Anonym sa...

TACK ska ni ha för en underbar kväll!