Kräftorna före kokning, torsdag. Recept på kräftlag: 4 L vatten, 1,5 dl grovsalt och 20 dillkronor. Kräftorna kokas tills de vänder upp stjärten ca 15-20 minuter. Dillkronorna tas ur lagen efter att kräftorna är klara och så lägger man i nya fräscha annars blir det en besk smak i lagen. Fast först avlivar man dem i stormkokande vatten i en annan gryta i små omgångar. Eftersom pappa håller på och gallrar ut lite honor pga för många kräftor i dammen så gick det denna gång cirka 20 kräftor per kilo. Är det mycket hanar med så blir det färre kräftor per kilo. Kräftorna var dessutom relativt nyömsade så det var riktigt fina.
Prepared for battle!
Dukat bord. Laxrullar, kräftor, räkor, västerbottenpaj, bullar, ostar, dipp, morötter, sallad och dricka samt trevligt sällskap i mängder. Det kunde helt enkelt inte bli bättre. Samt en underbar kväll att sitta ute och äta i. KL 23:30 var det 16 grader ute fortfarande trots regnet som kom efter maten.
3 kommentarer:
och hur cool är inte jag då med mina nya "partybrillor" :D
ps: Anders ser liite trött ut!!!
TACK ska ni ha för en underbar kväll!
Skicka en kommentar