söndag 9 november 2008

USA dag 1

Kl 4:15 lördag morgon ringde väckarklockan, jag var inte pigg! Nu 25 timmar senare är jag inte piggare.
Mathias skjutsade mig och Per till Svågertorp där tåget vi tänkt ta inte gick utan vi fick ta tåget 20 minuter senare och detta visade sig sätta ribban för dagen...
Väl på Kastrup checkade vi in men var tvungna att lämna incheckningskön för att ta reda på hotellets adress, så köa igen för att checka in, sedan visade det sig att bagagebandet var trasigt så vi var tvungna att ta våra väskor till andra änden av terminalen och köa för att lämna dem där. Efter rigorösa säkerhetskontroller så var vi äntligen vid gaten. Där passade Per på att fylla i VISA klicka upp bilden nedan och läs... vi kryssade konsekvent NEJ.

Vem i hela fridens namn´kryssar JA?
Sedan gick flighten händelselöst och makalöst tråkigt jag lyckades sova en snutt över grönland och Kanada, sedan kom vi in över amerikansk jord och då började det hända grejer.

Pga väldigt dimmigt väder så fick piloten order att cirkla på ett ställe nordväst om Springfield (!) och det cirklandet tog sån kraft att bensinen tog slut så vi var tvungna att "nödlanda" på en annan flygplats 30 mil från Newark nämligen Stewart Int. Denna lilla omväg tog cirka 1½ timme...

Även efter det lyckades piloten inte ta fågelvägen... Vad är poängen med att flyga om vi inte tar närmsta vägen? Vid landningen fick vi inte lämna planet och vi fick heller inga nya uppgifter om ankomst förrän vi var på väg igen och då se de att det skulle ta 17 minuter till Newark yea right det tog 37 minuter.

Så här rakt flög vi de 30 milen mellan Stewart och Newark.
'
Till slut var vi ändå i USA, vi släpptes tom igenom säkerhetskontrollen efter att ha lämnat full uppsättning fingeravtryck och fotats. Samt kryssat nej på att vi varit på gård eller hanterat boskap... De övriga 12 i gruppen som åkt från Arlanda var glada att äntligen se oss, de hade minsann inte haft problem med någon dimma.

Newark ligger väldigt nära frihetsgudinnan så de övriga hade röstat för en detour till henne innan vi körde inåt landet. På väg ut till henne ca 10km körning blev vi av med första bilen med 5 pers i. De gav till slut upp och körde till hotellet istället. Vi andra i 2 bilar hittade fram som synes och njöt av en promenad vid havskanten.

Några i gruppen.

Ytterliggare 4 i gruppen. 4 av personerna på bilderna har ännu inte hittat fram till hotellet, de körde vilse på Manhattan... Vi blev nämligen av med dem någonstans på väg ut ur lilla stan New York.

Eftersom min grupp hade en eminent kartläsare så körde vi raka spåret (förutom en liten miss då vi körde 20 miles in mot Manhattan igen) till hotellet. Och på vägen åt vi på ja gissa var?

Nu kallar sängen!
Imorgon bär det av till Niagara Fallen. Återkommer med rapport om detta äventyr!

4 kommentarer:

Mathias sa...

Säg vad du vill men det blev ju mycket mer ett äventyr såhär :) Jag ser absolut fram emot niagarafallen bilder, låt bli o hoppa ner i någon tunna du ser bara ... Vädret ser smådimmigt ut vid frihetsgudinnan, är det varmt kallt eller mitemellan?
Fanns det trådlöst internet på hotellet? Eller måste du uppsöka något form av internet café?

Det lär ju vara 99% mer civiliserat på den fronten än det var på Cuba iaf :=)

Sagoruna sa...

Trådlöst på hotellet!
Det är ca 15 grader och duggregnar samt dimma.
Glömde bort att skriva om min resväska på bagage bandet... Jag packade ju för att vara förberedd på att den skulle komma bort, när vi stod och väntade så kom det ingen röd väska som tillhörde mig på bandet men så tittade jag upp och väskorna kom på ett band från ovanvåningen och där uppe vid taket hade en väska fastnat på bandet - en röd...

Anonym sa...

Ojoj, vilka äventyrligheter! Ser fram emot fler bilder och berättelser!

Josefin sa...

Ska bli helfestligt att läsa om dina bravader overthere!