måndag 28 september 2009

Ribban en mulen söndag

I söndags liiite för tidigt så träffades vi vid Ribban i Limhamn för att rasta våra whippar tillsammans. Uppslutningen bestod i Katarina och Michael, Desirée och Tobias samt jag och Annelie då. Men mer till väsentligheterna, Oscar, Eira, Saga, Runa samt Ernst.
Bäst kondition i "flocken" hade utan tvekan Ernst, som lätt tröttade ut sin syster trotts att hennes form är långt ifrån dålig i skrivande stund.
Bilder säger mer än tusen ord så här kommer några fartfyllda sådana:

Tångruskor är till för att apporteras!


Havsvatten var inte gott o dricka, trotts att vi prova på flera olika ställen

Oscar e med o busar med "ungdomarna"


Här upphäver Eira naturlagarna

En styck glad Oscar som precis lämnat en väldigt delikat grästuva
Ernst provar Eiras hörsel genom att skälla allt vad han kan i hennes öra

PolisRuna försöker se till att ingen har för roligt på stranden.
Eira spanar på sjöfåglar, som garanterat går o jaga.
Här tappar Eira humöret på brossan och visar hela garnityret
Oscar på språng!
Omtalat torn samt gänget minus mig.


Vätskedepå!Samling vid godistanten.

fredag 25 september 2009

Runa 6 år den 23 september!

En kulen höstdag ringde Marie och berättade att nu minsann var Hon äntligen född efter många års väntan! Min lilla fina tjej. Döpt var hon redan till Runa och det namnet passade så bra på den lilla fläckiga saken att det fick hon behålla.
Här är Runa 3½ vecka gammal och vi träffas för första gången.
Runa 6½ vecka gammal vill inte vara instängd längre. Hela världen väntar ju på henne ju!

Aaah kolla en kamerasladd, linslusen är född!
Ett rött täcke till Jul. Runa 2½ månad gammal.

Och min underbara vuxna Runa 5 år gammal så vacker så härlig.
Runa var gräsligt energisk som valp och unghund, ständigt i farten! Men är den hund jag märker mest när hon inte är hemma och den hund som har framkallat flest glada skratt. Hon är dock inte så mycket min hund som att jag är hennes matte och gud nåde den som försöker stjäla henne (gå iväg med henne från matte). Runa är också den hund som lärt mig allt om utställning, handling, lure coursing och fört ut mig i vinthundsvärlden och det är jag ju evigt tacksam för. Ett stort tack för förtroendet jag fick att förvalta denna pärla Annika & Marie.
Jag hoppas på många många år till med mitt fina lyckopiller!

tisdag 22 september 2009

Ny blogg!

Vill puffa för Verksamhetsklubb Lure Coursing /Södra Sveriges nyhetsblogg: http://vklcs.blogspot.com/

VKLC/S hemsidan kommer att komma igång under hösten. Till dess följ bloggen! Sprid länken!

söndag 20 september 2009

Bildkavalkad LC provet i Horn

Första omgången:

Betty och Eira.

Eira!

Norsk hund? Den sprang med Trillik jag vet inte vilken hund det är men dagens coolaste bild.

Taktiksnack. Josefin med Gardena och jag med Eira.

Galen whippet start...

... kolla hur många tassar som finns i marken...

... och iväg.

Eira glad.

Haha den är min...

...bara min!!!

Visst var jag duktig?

Förvirrad matte får instruktioner från överdomaren Mats om vart man går av banan. På MC'n L-G.

Alla whippar som fick cert och CACIL utom de norske hanen som enligt ägaren dessutom blivit kvalificerad för INTLCCH. Från vänster: 1. Grändens Betty Mc Beal (82,25p, CACIL, BIR), 2. Budkavlen's Made in Heaven (81,5p CERT), 3. Pompeca's Gustavus Confutatis (80,75p, CERT), 4. Wikelllis You'll never Walk alone (80,75p, CERT), 5. Källornas Eira (80,75p, CERT), 7. Diago vd Waterram (80,5p CERT), 8. Trillik (80,25p, CERT) på 6:e plats inte med på kortet kom Replicas Black Panther (80,5p CACIL).

Alla VKLC/S hundar som tog cert och cacil. Från vänster Betty, Eira, Diago och Trillik.

LC prov i Horn

Makalösa Eira tog sitt andra CERT på sitt andra prov!

Idag (läs igår) var vi på Internationellt LC prov i Horn någonstans utanför mobil täckning. 70 stycken whippets kom till start och Eira placerade sig som nummer 5 och knep ett av de 6 certen!

Dagen började med att hon blev lottad tillsammans med Europamästarinnan Betty och de sprang ett helt fantastiskt lopp där jag fick rysningar och ståpäls men det loppet fick de inte betalt för - ynka 77,5 poäng blev bådas utdelning. I andra loppet sprang de med andra hundar och då fick de bra poäng, Betty fick dagens högsta enskilda domarpoäng (96) och Eira fick också bra poäng, tror Betty slutade på 82,25 poäng och som dagens vinnare och Eira slutade på 80,75 poäng (tror jag). Jag är extremt nöjd för efter 2 kluriga banor var jag bara glad att hon gick på alla fyra benen när hon gått av banan! Och då hon fick så dålig utdelning för sitt livs näst bästa lopp så trodde jag att alla chanser till placering var borta men se där hade jag ju som tur var fel! (Sitt livs hittills bästa lopp gjorde hon när hon sprang sitt livs första hela LC lopp det var ståpäls!)

fredag 18 september 2009

Personaldag och barnvagn

Årets personaldag och Kick off gick av stapeln förra onsdagen och den var betydligt mindre dramatisk än förra årets då 25% av personalen ofrivilligt badade. I år var vi på vackra Ven och cyklade. Eira fick följa med och cykla till sin stora förtjusning.
Det är rätt backigt på Ven så ibland var det tungtrampat.

Vätskekontroller gäller i synnerhet små söta vovvar!
Vackra Ven från båten. Som kuriosa kan det nämnas att Skånesemin fått en ny medlem med 2 kor som bor på just Ven så det blir spännande när dessa ska semineras. Båten går 11:30 framme 12 och går igen 12:30 så det gäller att vara snabbt på det där emellan... annars är man fast tills båten går igen vid 15 tiden.
Runa är ju fortfarande inte bra i sin tass och på inrådan av ortopeden så ska tassen vara fortsatt tejpad ytterliggare ett tag och om hon är ohalt och fungerar bra på tejpen så kan hon få gå kortare promenader på jämnt underlag. Då Runa blir superdeprimerad av att bli lämnad hemma när vi går med övriga hundar så har jag lånat barnvagnen som Bella åkt i medan hon vilat sitt ben. Så nu kan Runa åka med på promenaderna och gå korta sträckor. Hon gillar det sådär... Barnvagnen är annars lättmanövrerad och rymlig med bra fjädring.

Runa med mycket sura öron, de andra ses som reflexer framför vagnen.

söndag 13 september 2009

SVVK Laröd

Unghundklass hanar
Tvåorna regnade hela dagen, men de tre herrarna på bilden klarade nålsögat:

De på bilden placerades som följer i unghundsklassen: 2, 4 och 3. Ingen av dem fick dock CK.
Ernst rörde sig kanonbra idag och var en fröjd att visa. Han sprang tom lite snett framför mig på löst koppel. Bra jobbat Desire och Tobbe!

Fina Ernst!

Nöjd handler och nöjd hund.

Unghundsklass tikar.
Här regnade det nästan obehagligt mycket tvåor så när jag och sedan Sara fick vars ett rött band så dansade vi nästan indiandans.

Eira placerade sig precis som sin bror som fyra i klassen utan CK. Kanske skrämde handlern bort det med fina frisyren =D Snygg hund mindre snyggt hår... Jag är nöjd med min etta framförallt med tanke på att det var 17 tikar anmälda i klassen...


Ernst spanar, sötnosen!
Tack för att jag fick låna honom!