torsdag 1 januari 2009

Nyårsfirande med komplikationer!

Nyårsfirandet med familjen Helming började fantastiskt bra, mer om det kommer senare, men vid 12 slaget så tog festhumöret abrupt slut när Runa låste veranda dörren från insidan och vi stod på utsidan. Det stora problemet var att Mathias låst även ytterdörren - från insidan... Detta innebar att vi inte ens kunde ta oss in med en annan nyckel eftersom Mathias nyckel satt i låset på insidan. Alltså stod nu fyra människor på utsidan och kom inte in och fem hundar på insidan som inte kom ut.

Tack och lov hade grannarna också partaj och i detta gäng fanns det rediga karlar med verktyg. Efter lite taktiksnack satsade vi på att bryta oss in genom verandadörren eftersom Runa inte låst den helt utan bara puttat till handtaget litegrann. Jenny filmade en del av förloppet:

Slutet gott allting gott, vi är alla nio på insidan av huset nu! Stort tack till grannar med vidhängande partygäng - som först inte trodde på vår smått otroliga historia men ändå hjälpte oss!!!

5 kommentarer:

Whippeten Nota sa...

Dessa nyfikna whippets! Våga har låst bilen innifrån för mig, sån "tur" var det sommar så rutan var nere såpass att jag fick in armen och öppnat igen. Hoppas det inte blev för mycket åverkan på altan dörren.

Anonym sa...

Hahaha! Bara så ni vet, den rådige mannen mannen med kofoten är misstänkt lik min, Elin och Petras farbror Björn, är det så att ni bor grannar med Nelins månne?

Mathias sa...

Inte granne, men han kan säkert ha varit på fest hos vår granne. Han var eletriker som jag förstog det iaf. Dörren klarade sig över förväntan faktiskt. Det var bara några mm som Runa stängt handtaget.

Sagoruna sa...

Ja vi bor nästan granne med Nelins bara ett obebott hus emellan och det var Björn och Jan som kom till vår räddning!

Anonym sa...

ja jag såg ju att det var Björn, och då kan man ju gissa att Jan itne var långt borta.