måndag 25 januari 2010

En händelserik dag på jobbet

Idag hade jag med mig Alexandra som ska tenta kogynekologi på onsdag och ville praktisera detta i verkligheten. Hon fick några kor att öva på och det gick riktigt bra! Sedan skulle vi undersöka en kviga som kalvat i lördags och efterbörden (moderkakan) hade inte kommit ut ordentligt. Alexandra fick försöka ta ut den men gav snabbt upp -"Den känns jättekonstigt!"
Det var inte alls konstigt det låg kvar en helt rutten tvilling till den födda kalven därinne. När vi hade fått ut kalven såg den mer ut som en giraff än som en kalv och den var så rutten att tänderna börjat lossna och ögonen lösts upp... Inte så mysigt och vi tog inga bilder på den. Mamman och tvillingen mår däremot utmärkt.

Men vi körde vidare och på väg hem från näst sista gården så fick vi möte i en backe och tjejen som körde den mötande bilen bromsade lite...

Fick sladd och körde genom detta lilla träd...

Snurrade ett varv till och stannade slutligen mot staketet. Min bil ser ni i högerkant.
Plastdelar från fronten på bilen låg i vägrenen och sladdar från lyktorna fram hängde söndertrasade under bilen och en vätska rann ur bilen. Men tjejen verkade må väldigt bra, hade inte ont någonstans och var redig hela tiden. När hennes pojkvän anlänt till platsen så for vi vidare. Usch så fort livet kan förändras!
Vi tog en annan väg hem, backen var glashal vi kunde knappt ta oss till fots uppför backen och än mindre starta bilen mitt i backen och köra upp.

Ibland kan en helt vanlig arbetsdag som sagt vara mer spännande och oförutsedd än vad man tänkt sig!

söndag 24 januari 2010

Eira och Leo har skoj i snön.

Eira och Leo har väldigt roligt ihop, de är mer jämbördiga mentalt än de andra och man ser hur de njuter av att få leka i sitt eget tempo utan inblandning av buffliga storebröder eller fastrar...


Eira i ett nötskal!

Kom igen då! Nu ska du få så du tiger!

Och jag fattar inte hur Leo kan springa så här utan att ramla! Jag hade fått nackspärr av att ha det så här!

Bäst att hålla den lille busen i örat!

FinEira

Springa så snön ryker det är skoj!

Grodan Leo!

Grodan Eira.

Finaste sötaste princessan på jorden!!!!

Pussmun!

tjolaHOPP

Tar i för kung och fosterland!
Livet på en pinne för en whippet är att få springa och gärna med likasinnade! Älskade små gryn!

Fira "svärfar" på födelsedagen.

Mathias pappa fyllde år igår så vi firade honom med massor med god mat.
Wolfgang och Oliver.

Runa och Saga trötta!

Jag
Mathias och Linnea.
Linnea och Eira vilade i soffan.
Linne tycker det är jätteroligt med hundarna och vill gärna hjälpa till med dem. Så hon fick klä på dem.
Här knäpper hon Eiras täcke.
Saga vill också ha täcke på sig!

Sagas tur. Besvärligt att få ut huvudet genom halsen.
Men skam den som ger sig!
Och pricken över i:et halsduken!

Promenad på Ribban med Ernst

Lördagen ägnades först åt promenad i solen på ribban i Malmö.

Tobbe, Desiree, jag, Ernst, Eira och Saga.

Ernst öser allt vad han kan!

Man springer så fort att man måste blunda.

Hela whippetgänget samlat. Oscar flörtar allt vad han orkar med Eira.

Eira är inte alls imponerad, stick gubbe!

Så häftiga silhuettbilder det blev. Syskonen racingråttor visar hur man gör!

Mycket folk ute och gick både med och utan hund. Är så stolt att Eira lyssnar så bra och struntar i de andra hundarna.

På slutet kom Jesper med Pimme, Saga fattade aldrig att det kom en ny hund hon trodde det var Leo... Min kroppstemperatur var nog 32 grader när vi var klara...

onsdag 20 januari 2010

Nattsnack

Det är inte bara på FB som det snackas, chattas och diskuteras livligt om nätterna även här hemma snackas det...
Min älskade wake-up light har fått för sig att någon gång i månaden så väcker den mig inte, lite pinsamt när man försover sig några timmar och missar bokade besök. Jag vaknar ju inte precis av mig själv så tidigt på dygnet morgontrött som jag är. Mathias gav mig en ny modern wake-up light i julklapp som kan väcka en med radio, munkar som spelar på klockspel mm. Jag väljer radio, tyvärr är antennen digital vilket gör att jag bara kan lyssna på icke reklam kanaler (vill vakna till RIX morgonzoo ju!) i övrigt fungerar den som den gamla wake-up:en - trodde jag. Den gamla tänds 30 minuter innan utsatt vakna tid med ett dovt mörkrött sken och ökar sakta upp under de 30 minuterna till full sol. Den nya börjar på vitt ljus direkt, detta är en sak av ondo konstaterade jag en morgon då jag drömde att jag var ute och red med en barndomskamrat, vi hade stannat vid ett övergivet gammalt torp för att fika då det plötsligt började åska (BLIXTRA). Alla som känner mig vet att det är 2 saker jag inte gillar sprutor och åska. Så jag vaknade bryskt ur min dröm för att konstatera att blixten jag drömt om var väckarklockan som tänts... (En mystisk bisak i historien är att jag drömde att det var Cici jag var ute och red med och jag tror aldrig att jag drömt om henne tidigare och just denna natt/morgon visar det sig att hon låg vaken och födde sin dotter Madicken.)
Inatt hade jag skruvat ner ljuset i lampan så mycket det bara går samt flyttat den ytterliggare 20 cm från sängen så imorse vaknade jag inte av ljuset i förtid i alla fall. Fast det kan ju ha berott på att jag vaknade 04:30 inatt av att en hund högljutt låg och beklagade sig i fotändan ... buhu dumma elaka matte har dragit av mig täcket buhubuhu. Så fort jag rättat till duntäcket så att det täckte hela henne igen hörde man knoooorrrrr och en liten rödrandig hund börjad snarka. Suck, det tog liiite längre tid innan jag somnade igen kan jag säga.

måndag 18 januari 2010

Söndagspromenad i Käglinge

Igår åkte vi till Käglinge för att gå med vovvarna, på vägen lånade vi Ernst som passades av "mormor" då matte jobbade. Skendräktiga Eira fick därmed någon att springa med. Det jag hade glömt sedan sist är exakt hur många kaniner som bor i Käglinge... Det finns kaniner ÖVERALLT. Whippet paradiset på jorden helt enkelt. Vi hann träffa Jeanette och övriga från whippetträffen i grindhålet. Lisa och Bella sprang några varv med Eira och Ernst. Lisa lyckades till och med hitta en kanin att jaga några meter. Annars satt kaninerna strategiskt precis utanför staketet lagom retsamt både här...

och där...

Whipparna har dock inte en chans att få fatt på någon inte ens på rätt sida av staketet då de har hålor överallt. Och inga små hålor är det heller. Här står Eira några decimeter under marknivån medan Ernst övervakar det hela. (Tyvärr vill bilden inte ladda upp sig rättvänt)

Om man springer riktigt riktigt fort kanske man hinner jaga dem en bit på denna sidan staketet? Kom igen nu brorsan!

Eira och Ernst i full fart.

Om du tittar däråt så tittar jag häråt så kanske vi kan hitta en kanin att jaga.


Efter denna promenad var vi fullständigt utkylda och passade på att premiärbesöka nya IKEA en snabbis och sedan åkte vi hem och värmde oss.

Eira myser i Mathias knä vid datorn.

Småfåglarna har äntligen hittat talgbollarna vid dator-fönstret.

måndag 11 januari 2010

Sagan om kossan Rödvit...

...och hennes sju små spenar =D

Det var en gång en ganska liten röd och vit ko...
(fyll på med resten av sagan i kommentarerna:)

Racingfilmer

Runa och Eira röjer som galningar och till slut hänger tant Saga på. (Detta var innan Runa stukade tån).

Eira och Ernst springer ikapp. Man hör Desiree " Inte in bland bänkarna, inte in bland bänkarna" och var sprang de? Whippar vet precis vad de ska göra för att framkalla ångestattacker hos sina mattar!

Ernst med familj på besök

Ernst och hans familj kom på besök igår, tydligen känner han igen sig bra för bara de närmade sig Veberöd började han pipa =)
Eftersom det var halv storm och hyfsat kallt valde vi att gå en promenad i skogen vid sjön för att få lite lä. På hemvägen genar vi över 2 stora fotbollsplaner så där röjde tigerräkorna!

Runa jättesur för att hon inte får springa och mula småungarna, men hon har stukat en tå - igen så hon får bara gå i koppel och knappt det.

Ernst jagar Eira.

Man kan tro det är samma hund i olika täcken... så otroligt synkade de är mot varandra dessa två alltså!

Samling vid pumpen - eller godisfarbron.

Eira hittade en jätterolig pinne, som Ernst absolut inte fick ta.

Ha ha du kan inte ta mig...
Förhoppningsvis ses vi snart igen, men då på Ernst hemmaplan!

torsdag 7 januari 2010

Sagas ögon

Jag har sett att Saga har fläckar i sina ögon så för att få ordentligt besked på vad detta är så bokade jag en tid hos en ögonspecialist.
Så här ser vänsterögat ut:

Den bruna planeten i mitten är en iriscysta, det är en cell från iris (det pigmenterade området i ögat) som lossnat och blåst upp sig med vätska, helt ofarligt och det brukar tydligen försvinna av sig själv. Inget ärftligt bara en ofarlig förändring. Hon har 2 st just nu i vänster ögat en mer pigmenterad och en till vänster om den som är mindre pigmenterad.

Dessutom har hon corneadystrofi det är den vitaktiga fläcken i ögat. Den består av fettceller, helt enkelt kolesterol som lagrats in i ögat. Hundar som får detta har tydligen nytta av att gå på light foder men det gör ju redan Saga och så ska de äta mer fibrer, har på inrådan köpt fibrex som i små mängder kan blandas i maten. Detta är också helt ofarligt och inget som hunden lider av.

Höger öga som inte har några iriscystor och endast en liten kolesterolinlagring.
Tala om att Saga tänker ta igen för alla år som hon varit frisk. Men jag är så glad så länge det är pettitesser som inte påverkar hennes liv. Tyckte bilderna blev så fina så jag ville dela med mig av dem. Tur man har en sambo med bra kamera och världens snällaste hund som går med på allt. Jag är ju bara liiite knäpp =)
I övrigt såg allt i ögat fint ut. Fina klara ögon för sin ålder osv.