måndag 4 januari 2010

Promenad i kylan och LC träff

Det har ju varit horribelt kallt i Skåne med whippetmått mätt mellan 10-15 minusgrader. Saga gillar inte alls sådant väder men det är ok om man får springa lös. Även lantbrukarna ogillar vädret, det är inte kul när gödselskraporna fryser fast eller kylaren fryser sönder i lastaren...

Saga med kalla gammelhundsöron. Ibland liksom fryser örat fast i stå postition och ramlar inte ner förrän vi kommer ini värmen igen. Fler som känner igen fenomenet?

Alla flickorna busar i fårhagen, jajamen gammal är äldst! =) Det är så härligt att Saga fortfarande orkar hänga med på alla promenader och att hon springer och busar med ungdomarna. Fast ungdomarna är inte så fasligt busiga längre, Eira börjar bli vuxen, fast Runa är ju fortfarande bara valpen förstås =D Den galna hunden kommer nog aldrig att bli vuxen, hon har entusiasm för tre.

Den här bilden på tjejerna och Mathias tyckte jag var rolig. Precis så här förflyttar kor sig, alltid på rad med individen som är lägst i rang först (kanonmaten), den ranghögste i mitten på säkraste platsen och medelranghöga på slutet.
I lördags hade LC-gänget kick-off och knytkalas hemma hos oss. Så himla trevligt det var, och så roligt! Vi har ju en ganska oortodox arbetsmetod i vårt gäng, alla har åsikter och ideer men till slut brukar det bli hur bra som helst, säkerligen tack vare alla ideer.

En del av gänget. Vi åt tacos alla hade med sig någon ingrediens. Och redan har vi planerat in en ny date nästa gång blir det pizza! =)
Det lustigaste med våra små sammankomster och middagar är att man kan tro att samtalen ska röra sig uteslutande om hundar men nej då, sist diskuterade vi socialen och familjehem, och denna gång diskuterade vi religion, fundamentalister, religösa skrifter och seder samt olika statsskick. Hur intressant som helst!

5 kommentarer:

Susanne sa...

Rolig "kobild"! Sakari har inte gammelöron, men de står rakt upp ändå när vi är ute! :-)

Jeanette sa...

Japp, verkligen intressant. Jag är glad att vara med i gänget :) Gillade också "Kobilden" Men den lägst i rang måste vara den tvåbenta som går helt UTANFÖR linjen ;)

Lotta Gry sa...

Hej! Trevlig blogg! Lotta heter jag och undrar var du har hittat de gula täckena?
Titta gärna in på min blogg Domeldini.
Hälsningar Lotta och Ella (Almann Springs Camelia).

Sagoruna sa...

Hej Lotta! Kul med ny läsare. Täckena har Kerstin på Gotland sytt. Hennes hemsideadress hittar du på whippetklubbens hemsida under medlemmars hemsidor. Jag är supernöjd och flera andra täcken från henne, bla de som finns på bilden längst upp.

Maria sa...

Hej! Undrar om ko-ordningen stämmer på hundar också? Det vore ju bra, för vi går oftast med Emir först, studsandes och skuttandes, sdan jag som förtvivlat försöker hålla ordning på monstervalpen och sist Ghanim som går en meter bakom eller så för att få lite lugn och ro. Ibland stannar han för att nosa på en mycket viktig fläck och då får hela karavanen snällt vänta på honom... de är roliga, de små liven :)