torsdag 4 september 2008

Valpkurs del 2

Så var det dags för andra omgången valpkurs. Vi började med att träffa grupp 1 och ha teori runt dominans/ledarskap och inlärning. Sedan gick vi i grupp 2 ut på planen för att träna lite. Denna gång var vi då bara 7 st som delades i 2 grupper. Ledarna gick igenom hur man lär in sitt, ligg och stå och vi övade åter igen på att gå slalom runt de andra kursarna samt på inkallning. Till nästa gång har vi i läxa att öva kontakt, det är ju en piece of cake för det har Eira och vi övat sedan innan vi hämtade henne.

Min halva av grupp 2, hunden till höger är en Picard, en av 20 av dessa i Sverige. Coolt. Husse har haft varghundar så han har (haft) bra smak i alla fall!
Eira har börjat lära sig grunderna för stå och ligg, Mathias kan sitta fint :-D

6 kommentarer:

Jenny,Nokia och Leo sa...

Roligast var att se inkallningarna. Eira fick fullständig glädjefnatt!!!

Elle sa...

Å vad med spring i så himla många ben på en gång!

Anonym sa...

Coolt med en picard! Gillar de där lurviga franska vallhundarna (picard, briard...).

Sagoruna sa...

Ja just denna Picard har världen sötaste lurviga öron man bara smälter. Ja Eiras glädjefnatt spring var det nog ingen som var beredd på. Det var ju kul att få springa ju! Och inte heller när hon fick syn på de japanska kamikazekaninerna...

Anonym sa...

Har kamikazekaninerna spritt sig till valpkursplatsen nu? Ojoj, det verkar vara en ESS (evolutionärt stabil strategi) det där, hur det nu kan vara så...

Sagoruna sa...

Japp den japanska kamikazekaninen verkar vara en utbredd ras i södra Skåne. Jag menar bosätta sig i en trädgård full med whippets eller på en appellplan på en brukshundklubb hur smart är det?