fredag 26 september 2008

Berg och dalbana känslomässigt!

Berg och dalbanan började med en topp i och med att Ernst blev BIR-valp i Laröd. En väldigt skön känsla!

Verkligheten slog till med full kraft och vi kraschlandade med dunder och brak i dalen. Eira har nämligen väldigt ont vid vissa rörelser av nacken och detta började någon gång under måndagkvällen förra veckan. Det blev värre under tisdagen och på kvällen lyckades jag lokalisera det till att hon hade väldigt ont vid vridning neråt av nacken och vid "intryckning" av halsen. På onsdag åkte jag akut in till djursjukhus och fick henne kollad. Eira sövdes och röntgades. Behandlande veterinär bedömde röntgenbilden som förändrad och vi fick domen medfödd missbildning eller förvärvad skada av nackkota 2-3. Prognos osäker. Jag fick också frågan om jag ville ta bort henne.

Jag kan inte beskriva hur oerhört jobbigt detta kändes. Jag bestämde i alla fall att jag inte ville bestämma något då utan ta med mig Eira hem och avvakta. Hon sattes på smärtlindring. Jag begärde att röntgenbilderna skulle skickas på remiss till radiolologen i Uppsala och läsas av specialisterna där.

Nu befinner jag mig på "cloud nine" då jag genom Åsa (Sagas uppfödare och en god vän som jobbar i Uppsala) fått reda på att bilderna bedömts som helt normala för en valp i den åldern!!! Tydligen ska området mellan kota 2 och 3 se konstigt ut.

Nu återstår att lösa vad som är fel, men lillhoppan har blivit mycket bättre så det kan mycket väl vara en inflammation i ett muskelfäste, Åsa har lovat att hjälpa mig att se till att utreda henne vidare om hon inte är bra inom de närmsta veckorna. Så håll alla tummar!
Eira sitter och väntar på att micron ska plinga så att hon kan få smaka micropopcornen.

13 kommentarer:

Elle sa...

Buhuuu vad jobbigt, hoppas hon blir frisk snart, lilla valptjejen!

Kattalena sa...

Men gud vilken jobbig grej!!! Hoppas att hon i Uppsala har rätt och att det bara är en muskelsträckning!

Sara och Miki sa...

Men... vet inte den röntgenläkaren att det ska se ut så då? Vad arg jag blivit, och RÄDD. Usch, förstår att det är beg&dalbana. Självklart håller vi alla tummar och tassar, och lilla Eira är snart bra igen

Josefin sa...

Så skönt att höra, nu får vi hoppas på snabb tillfriskning!

Anonym sa...

Oj så jobbigt! Håller alla tummar för att det ordnar sig.

Jag hade också blivit otroligt arg på den där första veterinären för den bedömningen om röntgenbilderna faktiskt är helt normala...hjälp, tänk om man tagit sin valp i onödan, vilken mardröm! Finns det inte någon veterinärmotsvarighet till läkarnas lex Maria?

R-tan sa...

Vad glad jag blir att det inte verkar vara nån fara med lilla sötisen! Hoppas hon snart är som ny!

Anonym sa...

Åh, vad skönt att höra att det inte verkar vara nån fara med lilla Eira! Hoppas att hon snart blir helt bra!

Sagoruna sa...

Jo det finns ansvarsnämnden att anmäla till. Jag avvaktar det skriftliga svaret på bilderna sen ska jag bestämma mig vad jag ska göra. Anmälning blir det inte men jag kommer att prata med vederbörande på något vis.

Sagoruna sa...

Och jag är obeskrivligt GLAD och LYCKLIG att det inte är något större fel på lillhoppan i alla fall!!!!

Anonym sa...

Ja, det var ju skönt! Och tur att matte är veterinär och vet vart man ska vända sig för en second opinion!

Whippeten Nota sa...

Men gud, hemska tanke! Det är så dumt att uttala sig på det sättet om det inte ens ÄR onormalt. Hoppas att allt blir som vanligt igen med lilla Eira och att detta blir ett minne blott!
Vi keep our tumbs snd paws crossed ;)

Susanne Lindström sa...

Vi håller tummarna för allt i världen här i Umeå. Lilla tjejen, vad fint hon sitter på den röda mattan. Man kan ju inte sätta sig på golvet om man är whippet! Jag hoppas att hon fick smaka lite pop corn!

Anonym sa...

Hej på er.
Vi tänker på er & hoppas att allt löser sig!