måndag 31 augusti 2009

Surprise!


Lördagen den 29 augusti.

Eiras premiär på LC prov

Nyss hemkomna klockan är 2:44...

Efter 6 år utan hund att släppa på LC prov och flera år utan att kunna träna hund så var det äntligen dags! Jag insåg raskt att LC prov är värre (!) än utställning för mina nerver, strax innan Eiras start var jag så nervös så jag höll på att spy. Tack och lov fick jag hjälp av Annika (du vet var du ska vara om 3 veckor...) att starta Eira (ålen) och Sören att fånga henne och se det gick som en dans.

Ålen Eira med uppfödare Annika.

Eira i full fart.

Eira sprang bra i första loppet och låg på 20:e plats inför andra omgången och sprang lika bra i den (77,5 p i båda) men då sprang 11 av de andra hundarna sämre så Eria slutade på 9 plats med CERT!!!
Helt otroligt, jag höll ju på att svimma, och tänk att samma hund för nästan exakt ett år sedan var "utdömd" (på felaktiga grunder men det visste ju inte jag då). Eiras mamma Gunlög började också sin LC karriär med att ta cert så jag hoppas verkligen att detta är mammas flicka!
Jag och Eira vid prisutdelningen.


Godnatt från en lycklig mattte och nöjd vovva!
Hela tjocka släkten var på provet så jag passade på att tigga till mig ett familjeporträtt:

Mormor Källög, mamma Gunlög, Eira, pappa Jilbert och farmor Källa.

torsdag 27 augusti 2009

Assisterat självmord

Jaha så har man då fått svara på konstiga frågor i en enkät...

Scenariot är en svårt sjuk människa som är vid sinna sinnens fulla bruk och som det inte längre finns något hopp om bot eller god lindring för samt inga yttre påtryckningar som vill att en läkare skriver ut ett medel som den sjuke själv tar vilket avslutar personens liv.

I enkäten fick jag svara på vad jag tror skulle bli förtroendet för sjukvården/läkare om detta blir tillåtet, och vilka frågeställningar runt detta som är väsentliga. Hela svenska veterinärkåren har fått denna enkät då vi är de som är närmast läkarna i utbildning och redan har denna "rätt" gentemot våra patienter.

Vad tycker ni?

måndag 24 augusti 2009

Ernst SKA döda trasan!Par i LC nästa gren?

Det finns ju en massa par sporter där man tävlar i att vara synkroniserade, tror ni inte det är dags att ta LC'n ett steg längre och föra in konstformen synkroniserad LC?De är så taktmässiga att man kan tro att de är släkt...

Konsten att starta hund på LC

Eira är ju rätt ny på det här med LC men taggad till tusen och al som en ål i starten. Här bjuder jag på en kavalkad bilder, notera min desperata min och Ernst förundran över vad syrran håller på att stoja om. Ernst och Desireé såg ut som rena proffsen tillsammans trots att detta var allra första gången Desireé släppte hund på LC.

Hyfsat stillsamt.

Eira har sett trasan.

Släpp mig kärring!

åla åla åla

åla mera

kast med liten whippet?

men hallå den försvinner ju släpp mig NU!

Äntligen! Ernst - vad gör du????

Kolla min lättade min och Ernst undran över syrran som nästan stupar på näsan...

fredag 21 augusti 2009

Tips

http://www.youtube.com/watch?v=Oj7_syjbGDs
En av danserna som visades i senaste SYTYCD, även om du inte vanligen gillar dans se detta! Med ljud såklart...

Och just nu roar sig Eira sötisen med live coursing på nattfjärilar...

torsdag 20 augusti 2009

Ja vi lever....

Har inte skrivit så mycket på ett tag. Jag har varit/är otroligt trött sjuk eller stress vet inte. Sen har jag hunnit med att bli sparkad på högerknät (röntgad ok), vrickat vänsterfoten, bli trampad på högerfoten av ko (kan bara gå i sandaler och stora stövlar), Runa har slitit av ett ligament i högertassen (vänster för 20 mån sedan), Eira har haft massor med insektsbett och fått kortison för det och Saga går på kortison för sin sjukdom (är bättre men HUNGRIG). Så summa summarum är att det inte varit så mycket kul att skriva om helt enkelt.

Nu hoppas jag på
* att bli pigg
* att Runa snart ska kunna gå promenader (ska vila 2 v nu, sen ska vi till samma ortoped samma dag som Bella för koll)
* att inget mer ska hända så att vi kan åka på LC den 29-30 aug
* att ALLA kommer på mötet på lördag när verksamhetsklubb LC ska bildas! Den som inte kommer dit får en mördarsnigel på ögat!!!

söndag 9 augusti 2009

LC i Danmark och utställning i Ronneby

Igår var jag med om något historiskt - nämligen Danmarks allra allra första egna LC prov! "Som vanligt" var jag bas (führer tror jag någon kallade mig) över sekretariatet. Allt därinne flöt precis som det skulle men tydligen gick det något sämre på fältet (en maskin brann och linan som trasslade i vanlig ordning) men allt som allt så gick det bra och deltagarna fick fina priser.

Banan och start/mål området.
Ett stort minus var avsaknaden av mat och vatten, samt avståndet till toaletten (läs på Lisabellas blogg om detta). När jag gick till toaletten stukade jag foten och kunde resten av dagen knappt röra mig, vilket gjorde att jag fick hoppa runt på högerbenet med det dåliga knät som för helgen varit extra dåligt pga en spark på EXAKT samma ställe som för 2 år sedan (hur kan de sikta så bra?).
En sekreterare och en sekreterare to be! Och vårt fina sekretariat. Då den danska datorn vägrade förstå mina fina kopplade dokument och min dator vägrade prata med den danska skrivaren löste vi problemet genom ett evigt flyttande av filer med hjälp av den underbara uppfinningen USB minne från en dator till nästa för att kunna skriva ut, dock tog pappret slut på slutet. Efter en lång dag utan så mycket energiintag kom jag äntligen hem halt och lytt kl 22 (gick upp kl 5:20)
Foto Christiaan Dirksen
En rolig händelse var att Eiras syster Elda kom och hälsade på mig och Runa i sekretariatet, givetvis var jag bara tvungen att låna Elda och ställa upp henne för fotograferande tur då att man kunde låna en stand in fotograf som dessutom är proffs! Tack Christian!!
....................................................................
Idag blev det då ingen sovmorgon utan upp tidigt och iväg till Ronneby för utställning där. Min fot hade vilat sig under natten och gick att gå på med linda.
I Ronneby samlades idel Blentingar! Från vänster Anders (Jennys man), Jenny står inne i tältet, sittande Cici (fd blenting numera Hasslö bo) hennes sambo Jens, Micke (Cicis tvillingbror) hans sambo Florence och deras dotter Sideny och som extra tillskott dock inte blentingar Lina och hennes sambo Jonas. Jättekul att ses igen håller tummarna för att allt ska gå bra (-;
Det roliga med denna bild är bilderna före som Mathias tog med teleobjektivet och först efter 4-5 bilder upptäcker han att Jenny står i tältet och byter om från för varma kläder till m,indre varma kläder...inget man publicerar i bloggen om man uttrycker det så =D

onsdag 5 augusti 2009

Fisketur med brorsbarnen + bad och grillning

Idag kom mina föräldrar och mina brorsbarn på besök. Det började med en fisketur nere vid Sövdesjön. Jag bad att Linnéa skulle le mot kameran, det gick sådär på första försöket:

Här är försök två:

Fiskelyckan var över förväntan och vi fångade ca 10 st abborar av varierande storlek, ingen var dock vad jag skulle kalla större.
Såhär glad blir man när man fångar en större abbore än sin storebror:

Farmors knä är alltid ett säkert kort:

Sen grillade vi korv och åt glass

Följt av mys i hängmattan samt soffan med hundarna:


En lyckad dag med andra ord!

söndag 2 augusti 2009

Sista semesterhelgen )-:

De sista självande semesterdagarna har det varit full fart.

I fredags grillade vi med delar av LC gänget hemma hos Ingrid och Peter - supertrevligt och massor med icke hund/LC prat väldigt trevligt!

Killarna bevakar grillen, Peter ser lite småskeptisk ut det var lite halvsvårt att grilla halva den där kalven...


Camilla, Flo och Xanna hugger in på maten.

R-tan undrar vart hennes matte tagit vägen och använder Ingrid som utkikstorn.
På lördagen var vi först hos min kusin som fyllde år och fick massor av god mat, sedan kom Elin och Petra hem tioll oss och vi spelade Singstar för glatta livet.

The twins möter varandra i en duell.

Runa tyckte vi var pinsamma och gömde sig bakom en kudde.
För att avrunda helgen så begav sig jag, Jenny, Nokia, Leo, Eira och Runa till Malmö för en spontan whippetträff.

Många whippar kom till slut var vi 10 st, här är det 9 st på samma bild den 10:e hade inte kommit ännu. Äldsta hunden var Runa och yngste Leo. Från vänster till höger är det: Kenzo, Lili, Leo, Lisa, Nokia, Soya, Runa, Eira och Ernst.

Hundarna kom ju inte ensamma utan var dit skjutsade av diverse hussar och mattar, när vi skulle gå dök det upp en tjej med 2 salukisar.

Hundarna slocknade snabbt i bilen.

Eira fick sova på Jennys fötter då hon inte gillar att trängas i buren.