torsdag 30 juli 2009

Utmaning!

En liten ytte pytte utmaning till alla er som tränar med era vinthundar - upp till bevis att de inte bara är slöa soffprydnader!

Tyvärr blir filmen lite missvisande då det är svårt att belöna, ta emot och filma med bara 2 händer...

onsdag 29 juli 2009

Olika jag

Annelie på jobbet:

Annelie ställer ut hund:

Annelie supermodell:

The studio

Igår var Jenny och jag på The studio i Malmö i Turning Torso. Deras koncept är att de gör en make-over och så får man leka modell för en dag. Man får själv ta med sig olika ombyten kläder osv. Jag och Jenny tillhörde de mindre ambitiösa på denna front upptäckte vi när vi kom dit med vars en liten väska, de flesta andra hade minst 2 hockeytrunkar med kläder. Vi blev sminkade och stylade av mindre trevliga sminköser (hårdhänta och fåordiga) sedan fick vi en jättetrevlig fotograf som hade det otacksamma jobbet att se till att vi skulle modella hehe. Dock tog allt evigheter så vi orkade till slut inte stanna och se våra bilder utan åkte in och tittade på dem idag. Om ni åker på detta så var beredda på att det tar tid cirka 5 timmar!
Min favoritbild:

tisdag 28 juli 2009

Uppdaterat

Se bilder och ny text i inläggen nedan.

måndag 27 juli 2009

Måndag hemresa

Nu är vi på väg hem är på vägen mellan Katrineholm och Norrköping, längtar hem till egna sängen, trädgården som hundarna kan strosa i och min älskade dusch. Vi hörs!
Då Mathias tog över 3400 bilder under de här dagarna kommer det att ta ett tag för mig att gå igenom dem. Jenny fick en del med sig hem på USB minne och har lagt upp en hel del fantastiska bilder i sin blogg, och även Sara har lagt upp några i sin så titta där så länge!
Så här såg trädgården ut när vi kom hem... trädgårdsmonstret hade härjat fritt och det vara bara att bekämpa det för att vinna tillbaka trädgården!
Jag har förresten duschat 2 ggr på 12 timmar i min älskade discodusch sedan jag kom hem mmmmmmmmmmmmm!

Söndag SKK int Ransäter

Söndagen gick under temat "vi hade i alla fall tur med vädret". Vi ställde Eira, Runa och Nokia, Eira fick en tvåa och de andra släta ettor. Eira och jag skulle träna mer på det här med utställning sa domaren... och Runa kunde varit något längre i bröstkorgen och något mindre(trodde jag ställde whippet och inte tax, var ska den hunden vara längre???) .
Eira trött på utställnings/husvagnslivet och längtar hem.
Vackraste Runan!
I Ransäter träffade vi ytterliggare en bloggare: Josefin som visade Gardena hunden till höger om Runa. Runa och Gardena är nästkusiner.
Runa i rörelse.
Runa i rörelse igen, tröttnar aldrig på hennes rörelser.
Maj-Lis visade sin systers Sheltie i ringen bredvid.

Dagens behållning var besöket hemma hos Maj-Lis och Classe som har Eiras mormors mor och Runas mormor Gårdsjöns Ingegerd.
Mina småflickor fick röja i skogen med Maj-Lis yngsta labrador Tammi och som de röjde!:

lördag 25 juli 2009

Lördag, vilodag

Idag vilade vi upp oss hemma hos Annika, Runas uppfödare där vi haft husvagnen stående. På förmiddagen skulle vi gå en liten promenad på 3-4 km men vi råkade gå fel så vi gick snarare 7 km och sedan fick Mathias komma och hämta oss på stora vägen in till Flen...
Efter vår äventyrliga promenad packade vi ihop och åkte till Karlstad och andra hälften av Källornas, Marie för att vara närmre utställningen i Ransäter imorgon söndag. På vägen passade vi på att hälsa på Eiras syster Edda.

Eira och Edda. Bilden är missvisande så till vida att Edda är mindre än Eira. Men vilket uttryck tjejerna har!

Vackra Edda!

Systrarna med identiskt uttryck måste bjuda på 2 söta bilder:

Fredag Whippetklubben Eskilstuna Vilsta

Fredagen var en mycket händelserik dag där vi träffade alla bloggare som man bara läst om, tog bilder på Leos kullsyskon, Nokias kullsyskon, Saras Jazza och Miki, ställde Eira, Leo tävlade i finalen osv. Bilder på syskonen och alla andra möjliga och omöjliga finns i Saras och Jennys bloggar.

Krama Jazza, söta fina hjärtegrynet!

Vi träffade som sagt alla bloggar och samlade oss för en gemensam bild. Ni som inte var med får gissa vem som tillhör vilken blogg. 1-7 börja med 1 överst till vänster.
A: Sagoruna
B: Helmings corner
C: Whippeternal
D: Marias whippar
E: Whippetliv blogg
F: Jiscos blogg
G: ElinoBriams

Mathias tyckte vi såg lite sura ut så han tyckte vi skulle se lite mer alerta och glada ut rakt in i kameran, då kastar någon en stor sten framför oss...

...genast spetsade vi öronen och såg alerta ut!

Torsdag Whippetklubben Eskilstuna Vilsta

Torsdag i Vilsta = whippethanar.
Här sitter den kritiska publiken och granskar hanarna. =D
Jag visade Jennys Leo och efter att ha snubblat på honom, trampat på honom och TAPPAT honom så blev han BÄSTA HANVALP 4-6 månader i konkurrens med 15 andra hanar!!!

Leo stod så fint så fint (så länge domaren inte tittade på honom).

Leo travar allra allra bäst om han själv håller i kopplet.

Inte världens mest samarbetsvilliga valp... rör mig INTE "kärring"...

Fine Leo bästa hanvalp 4-6 månader och sedermera BIM mot sin syster Greta.

söndag 19 juli 2009

Bilder på Ernst från whippetträffen

Jag har skickat ut en blandad samling bilder till övriga deltagare så jag hopas de har tid att lägga upp lite bilder. Jag bjuder här på tre där Ernst medverkar:
Bella räcker tungan åt Ernst.
Ernst tycker man ska pussas istället.

Eira och Ernst brottades, länge sen sist sa de.

Whippetträff i Malmö

Jeanette har ju tagit initiativ till att samla whippets till enkla träffar och eftersom jag och Jenny inte kan komma nästa helg så passade vi på att träffas i lite mindre skala idag. Mathias och jag tog 756 bilder (plus några från min lilla kamera) och vi ska strax iväg och se Harry Potter filmen så här kommer bara två bilder så länge. Det lär ta en vecka att gå igenom alla bra bilder från idag =D

Alla människor minus mig, Jenny och Mathias tror att alla hundarna är med på bilden dock.
Idag kom Pimme med matte Rebecka och husse Jesper, Ernst med matte Desire och husse Tobbe samt "mormor", Lisa & Bella med matte Jeanette och lillmatte Isabelle samt svärmor (?), Nokia & Leo med matte Jenny och Eira och Runa med matte Annelie och husse Mathias, Saga var också med men slapp vara med i inhägnaden med risk att bli nersprungen, är man tant så är man.

Annelie med alla hundar utom Bella.
Stackars Bella skulle hela tiden vältas av de andra hundarna så hon fick med jämna mellanrum räddas. Det var bara snälla Ernst som inte välte omkull henne.

lördag 18 juli 2009

Vi presenterar stolt:


Ernst och hans familj, Desire och Tobbe, Malmö.
Jätteroligt att han har funnit sig så väl tillrätta på denna korta tid och verkligen stortrivs med sin nya familj! Just nu har vi honom till låns 1½ dygn då hans sambosar jobbar. Det gillar syrran som tar tillfället i akt att busa och busa och tugga på sin stackars brorsa. Extra nöjd är jag som då han bor så nära kommer att kunna följa hans öden och äventyr.

torsdag 16 juli 2009

Vimsig promenad idag


Det röda är vår tänkta promenad och det blåa är den promenad som blev... Läs mer på Jennys blogg.

Tok-Runa


Foto Jenny Helming
Tok-Runa fångar leksaken i luften och gör akrobatiska övningar. Jag kan inte fatta för mitt liv att hon snart fyller 6 år, hon är den yngsta hunden i mitt hushåll mentalt i alla fall!

Sista arbetsveckorna innan semestern

Har inte hunnit skriva om mina sista veckor innan semestern, det kom ett Tvååker emellan. De sista veckorna hade jag en praktikant med mig, en veterinärstudent som kommer från Falun och studerar i Oslo, Vanessa. En skärpt tjej som jag fick reda på skulle vara pratglad och intresserad av allt. Hmm pratglad jo men jag är nog värst...? =D Och jättebra för mig att få ha en assistent då jag hade proppfullt med saker att göra.

Vanessa som den sanna praktikanten släpar på all utrustning...

...medan lyxliraren bär runt på de "viktiga" papperna. =D

Den första veckan hon var med var lite speciell då vi besiktade och tog blodprover på tjurkalvar av köttras som ska åka till en prövningsstaion för att se om någon av dem är tillräckligt bra för att bli semintjur, de som inte duger till det säljs som avelstjurar och brukar inbringa stora summor pengar så det är prestigefyllt. Vanessa hann också sortera alla mina pappershögar på kontoret och få in i pärmar, helt ovräderlig hjälp för mig. Och långa dagar blev det flera dagar per vecka jobbade vi 8-18 och då var vi 2, så jag vågar inte tänka på vilka långa veckor det hade blivit om jag hade varit ensam. Däremellan var vi på alla möjliga och omöjliga besök och tillbringade stor del med en arm i en korumpa.

Vanessa dräktighetsundersöker kon och jag vill såklart veta är hon dräktig eller inte?

Det ovanligaste fallet vi hade var en "gårdshund" som behövde ta bort en knöl. Hunden är gammal och vill inte åka till en veterinär och för 2 år sedan tog jag bort en annan knöl på samma hund och det gick bra, detta är en gård som jag besöker regelbundet så visst ska man ge helservice även om jag egentligen "bara" håller på med kor. I vanlig ordning vill jag varna för att bilderna kan vara otäcka så klicka inte på dem om ni är äckelmagade!

Så här såg knölen ut innan vi tog bort den.

Jag under ingreppet som gjordes hemma hos hunden.

Knölen borta, bara 3 envisa kärl som ska sluta blöda innan jag kunde sy ihop. "Efter" bilden blev suddig så därför får ni ingen sådan.

lördag 11 juli 2009

Utställning Tvååker

I torsdags bar det av till Tvååker och eftersom jag är självutnämnd coach till Jenny & Nokia packade vi även in henne, Nokia och lille Leo i bilen. Saga lämnades till mamma och pappa för att det skulle bli mer plats. Sen bar det av till Tvååker med husvagnen. På kvällen anlände vi till Rödlix camping där flera andra campade som skulle ställa ut - tyvärr. Varför kan folk inte hålla tyst på sina hundar??? I alla fall mellan kl 23 och 08? Sista hunden slutade skälla kl 1 och första började kl 05:30. Folk lämnar sina hundar i bilen över natten vilket gör att de sitter och gapar okontrollerat och något pucko band sin hund utanför servicehuset medan de duschade så hunden satt och vrålskällde i 45 minuter kl 7 på morgonen hallå alltså! Nää tacka vet jag vinthundar!
Ialla fall så gjorde detta ihop med starka vindar att vi inte sov så mycket denna eller nästa natt så på fredagen så tyckte vi lite kaxigt att det räckte med att Nokia blev BIM så slapp vi stanna till finalerna och vad blir Nokia? Jo - BIM... Nästa dag längtade vi hem men jag tyckte Nokia skulle ta CACIBet och det fanns en INT Ch hane med i katalogen så han kunde ju bli BH-2 efter honom och vad blir Nokia? BH-2 efter "Robbie" Jenny höll på att skrattkollapsa i ringen då. Vi hade väldigt roligt åt detta kan jag lova!

Hur gick det då för mina flickor? Jodå Eira blev Bästa tik-4!!! på fredagen för Åke Cronander (knl Albicans) och över natten blev hon jättekort ("should cover more ground") och fick en tvåa och Runa kunde inte röra på sig ("lack of movement") så hon fick också en tvåa (ställde bara Runa en dag). Utställningsvärlden i ett nötskal upp som en sol och ner som en pannkaka... Jag är jätteglad för BT-placeringen framförallt för en domare som faktiskt föder upp whippets. Så det gjorde inte så mycket men onödigt var det.

Eira i BT-klassen på fredagen.

Eira var alldeles nöjd med sig själv.

Eira när hon dagen efter får en tvåa, hon gillade inte riktigt att det blåste så mycket precis då så hon drar in gumpen, kanske det som var hennes fall???

Mats och Renata från knl Let's Run var också där så vi fikade och snackade hund en del. Mats visade hund för första gången i sitt liv på fredagen och det förevigade såklart Mathias. Renata hade idel framgångar med BT-R båda dagarna och en BT-2 på fredagen samt flera CK'n. Jag fick visa det senaste stjärnskottet Dagny på lördagen och Hjördis på fredagen i uppfödar- och avelsgruppen och det är alltid roligt att visa andras hundar dels är jag inte nervös då och dels lär jag mig nya saker varje gång.

Jag visar Dagny (Let's Run Bollywood i bästa tik).

Förresten så blev Eiras vackra pappa BIR uppe i Alfta idag - GRATTIS Jilbert & Annika!