torsdag 31 maj 2007

Runas mage.

Nu har det gått 3 dygn sedan Runas operation och damen ifråga mår bra. Hon börjar bli sitt glada busiga jag och tycker att livet inomhus är tråååkigt. Igår sprang hon runt och lekte med en bit tuggis och idag "pratade" hon av glädje när hon fick komma till min mormor, det gjorde hon minsann inte i söndags.
Idag tog jag bort hennes morfinplåster så nu återstår det att se hur hon mår utan det. Jag har fortfarande inte riktigt smält att det inte kommer att bli någon fortsättning på denna underbara hund, men har börjat titta lite på alternativ så vi får se vad det blir för whippa nästa år helt enkelt. Runas mage med alla stygnen, 18 timmar efter operationen. Jättesnyggt gjort - tusen tack Gunilla!!!
Runas morfinplåster undrar om hon har varit lika hög som jag när jag fick morfin?

tisdag 29 maj 2007

helvete...

Under helgen har jag varit tävlingsveterinär på LC provet i Sjöbo och Mathias var alltiallo mekaniker mm. En del skador och annat strul som jag inte orkar gå närmre in på. Under helgen bodde Renata och Mats hemma hos mig med sina hundar som skulle vara med på provet - jättetrevligt!
Renata med Esther och Hjördis, Mathias med Saga och Runa och Mats med Ingemar och Leif.


Runa mådde inte bra under helgen och igår måndags åkte jag till djursjukhuset för att kolla upp henne. Det hela slutade med en akut operation för en stängd livmoderinflammation (pyometra). Jag kan inte i ord beskriva hur det kändes men roligt är det inte! Så där sprack alla spännande valpplaner med denna underbara hund... Men jag har i alla fall kvar den bästa whippeten i hela världen och det är det viktigaste!!!


Runa i en rosa pyjamas istället för tratt. Pyjamasen sydde min otroligt snälla mamma ihop när vi kom hem från djursjukhuset.

söndag 20 maj 2007

Whippetbus i sandtaget.

Efter en efterlängtad sovmorgon och frukost i solen på terrassen åkte jag och hundarna till Blentarp och gick en promenad med Jenny och två av hennes whippetpojkar. Vi gick en lång härlig promenad genom Simontorpshägnet och sen gick vi bort till sandtaget där vi släppte hundarna och lät dem röja loss. Bilderna illustrerar detta bättre än ord.

Gråbo jagas av Saga och Runa.

Gråbo längst fram tätt följd av Runa, Saga håller koll på vänsterkanten och Hassel springer längst bak i bilden.


Hassel (som har bra sandtagsmaskeringsfärg), Saga och Runa jagar Gråbo.
....................................................

Medan vi var på promenad rastade Mathias gräsklipparen i min trädgård, så nu är gräsmattan alldeles korthårig igen! Jättegulligt!!! Ikväll ska jag sätta ihop alla protokoll, listor och dataprogram inför det internationella LC-provet i Sjöbo och det är precis lika kul som det låter...

lördag 19 maj 2007

Hässleholm nat SKK utställning

Efter morgonens äventyr i skogen, var vi dränkta, skitiga och lite besvikna men fortsatte upp till Hässleholm för att deltaga i dagens utställning. Dagens domare var en dam från Sydafrika Edwina Thomas. Runa deltog i öppenklassen som hade ca 16 deltagande tikar och totalt var det 61 whippets anmälda. Runa fick 1:a kvalitetpris och blev 3:a i öppenklasskonkurrensen med CK!!! I bästa tikklassen behöll hon sedan sin placering och blev Bästa tik -3 och därmed har mitt mål med säsongens utställningar uppnåtts - en placering i bästa tik-klass. Vilket underbart slut på dagen!
Bästa tik placerade tikarna:
The Rattigans Caprice, Sotholmens Kristina från Duvemåla, Runa och Sommarhagens Frostic Queen.
Runa Bästa tik -3
Den här bilden får illustrera hur fruktansvärt blött och lerigt det var!

Öppenklass viltspår Fulltofta

Imorse kl 9 var vi i Fulltofta på Vorstehklubbens ordinarie viltspårprov och gick ett öppenklassspår. Lagom till kl 09:05 började det regna...

Vi fick börja och åkte iväg med domaren till spåret. Jag satte på Runa sele och lina och vi började spåra, efter 75m kom vi till ett stort vattenfyllt dike som Runa elegant hoppade över, sen skulle klumpiga matte ta sig över. Jag fastnar med stöveln i diket så jag tappar den, domaren hoppar ner i diket och drar loss den åt mig sen drattar han på ändan, då kom Runa farande "Vad gör ni???". Jag lyckas få på mig stöveln igen och vi ska fortsätta spåra då öppnar sig himmeln och det ÖSER ner. Då tyckte Runa att näää nån måtta får det vara nu går vi till bilen! Men jag står kvar och försöker inom mig mana henne att ta upp spåret, efter 5 minuter tar jag på henne täcket och efter lite uppmaning och tillrop så tar hon till slut upp spåret. Sen var det inga bekymmer direkt med resten av spåret. Förutom att på ett ställe konstaterar Runa att spåret går i höggräset bredvid granarna, men om man går under granarna så regnar det inte på en - alltså går man under granarna!
Summan var att vi fick en 2:a eftersom Runa behövt så mkt hjälp efter diket. Rätt eller fel, hon var superduktig och jag är jättestolt över min duktiga hund!!! Så nu blir det inga nya chanser förrän till hösten att ta den där sista förtretliga 1:an.

Det finns tyvärr inga bildbevis på äventyret eftersom kameran inte gillade de kvantiteter regn som kom nerfarande...

fredag 18 maj 2007

Viltspår och utställning

Igår var jag och Saga i Smedstorp och tränade viltspår. Jag provade att gå med Lills faraohundshane Morgan och det gick faktiskt ganska bra. Vi ska prova igen och se hur det fungerar nästa gång, för den rackarn kör lite med sin egen matte... Målet är att få honom godkänd i anlagsklass och sedan se om det går att få honom att gå i öppenklass, dvs kan man läsa honom så väl att man ser vad han gör? Men intressant var det att prova att gå med en annan ras, jag har ju provat att gå med en fantastisk labrador och man lär sig något nytt varje gång!


Lill gick ett lååångt spår med sin Leia och hon är fantastiskt duktig i förhållande till hur lite hon tränat, det ska bli väldigt roligt att se henne i anlagsklass! Hon har liiiite bråttom men jobbar så intensivt och tycker att det är urkul.


Saga - ja hon fick gå ett 75m spår på älgklöv, hon är för rolig den hunden hon spårar inget annat än älg! Lägg ett spår med hjort eller rådjur och hon bara fnyser och vägrar gå. Men är man snart 10 år så får man ha vissa ideér. Henne tränar jag bara för att hennes hjärna ska få lite motion.


Idag var vi på utställning i Hässleholm, jag, Mathias, Saga och Runa dessutom åkte Jenny och hennes Gråbo med oss. Domaren var stenhård och måånga hundar fick 2:or så jag var jätteglad när Runa fick en 1:a och dessutom bra kritik. Hon placerade sig tyvärr inte i klassen men sånt är livet! Vi hade ju i alla fall tur med vädret...

måndag 14 maj 2007

Discoduschen!
Hurra hurra äntligen har den kommit! Efter MÅNGA turer så kom den äntligen. Vi hämtade den i Malmö, dock fattas det vissa delar så jag har bara betalt halva. Bla fattas ett sidoglas, en ny front (den som sitter på är trasig), lite lister, hjul och smått och gott. Sätta ihop den får man ju göra själv på plats och det tog några timmar...

Duschen har följande varningstext (OBS ordagrannt avskrivet):

1. Read carefully the operation instructions before using this of vapour.
Förstod någon?
2. Do not enter this booth when the sterilizing system is working.
Ok det var ju relativt logiskt åtminstone.
3. Children should be accompanied by adults when using this sauna of vapour.
Är barn så besvärliga att man måste vara flera för att kontrollera dem?
4. The aged, intelligence obstacle personage or the pregnant women should not use this sauna of vapour.
Får jag alltså inte använda den? Gammal och alzheimers light?
5. People when drunk of people who infect asthma, or hypertension or cardiac should not use this sauna of vapour.
Nu vill jag veta hur man blir full på folk? Folk-öl kan jag förstå men folk? Och ja infekterad atma lät ju inte heller bra...
6. In case the emergency - bottom to stop taking bath wheen feeling uncomfortable.

Ja den sista kommenterar jag inte ens den får stå för sig själv!

Duschen är i alla fall hur härlig som helst att duscha och bada i ffa om man inte är påklädd - eller hur Mathias? (Han testade massagefunktionerna med kläderna på - en lärdom pilla inte på knappar du inte vet vad dom är till för!)

Whippetfärger


Whippets får ju ha vilken färg som helst och det tycker jag är jätteskoj. De här fyra representerar en del av alla de färger som whippets får ha: blå och vit, rödbrindle med vita tecken, vit och brindle samt fawn och vit. Jag tycker det är charmigt när de är så olika färgmässigt en sak har de dock gemensamt - de älskar att springa!

Whipparna till vänster på bilden är 2 grabbar (Gråbo och Hassel) som flyttat in med sin familj och en 3:e whippet (Fänkål, som inte finns med på bilden) i Blentarp bara några kilometer från oss. Till höger på bilden står Runa och Saga. Runa är ju för övrigt på bilden längst upp i bloggen. Hon och Gråbo har jättekul när de springer, Hassel och Saga är ju lite lugnare med ålderns rätt båda fyller 10 år till vintern.

söndag 13 maj 2007

Viltspår, blogg och hemsidan.

Idag är det blogg-premiär. Jag tröttnade på min hemsida och ville ha förnyelse, så blogg-världen here I come! Hemsidan är för närvarande under rekonstruktion och får kanske liv till Kristi flygare helgen. Under tiden kan ni kika in på den "gamla" hemsidan www.sagoruna.com

Runas mamma den vackra Gårdsjöns Källa klarade idag sin 3:e 1:a i öppenklass viltspår och blev en svamp!!! Hurra för det. Källas förare Maj-Lis har även testat mig och Runa så vi har fått träningstips och kritik nu gäller det bara för oss att klara den sista förtretliga ettan. När vi ändå talat om viltspår så tränade en annan whippet här idag Sommarhagens San Salvador eller Gråbo som han kallas till vardags, han var jätteduktig.

Mathias tröttnade på mina fönster så han putsade dem medan jag har slagits med den kommande hemsidan. Fönsterna är inte putsade sedan jag flyttade in i huset oktober 2004 (det är ju som att bädda de blir bara skitiga igen (-: )