fredag 1 juni 2007

Kaninen i vår trädgård.


Jahapp, första blogginlägget av den morgontrötta hussen i huset!

Jag tänkte ta tillfället i akt att berätta om en kanin som bor i trädgården, det är egentligen inget konstigt att de bor en kanin i trädgården, men de är lite konstigt att den valt o bosätta sig i just den här trädgården.

De bor nämligen 2 jaktglada whippar i denna trädgården som har som favorithobby att just jaga kaniner.

Trotts detta lever denna kaninen helt bekymmerslöst under förrådet och verkar trivas alldeles utmärkt!

När jag klippt gräset så brukar den lilla rackaren komma ut och glufsa i sig av de nyklippta gräset.

Först var kaninen tokskygg och rusade under förrådet så fort man tog i terassdörrhandtaget, men numera så kan man finna den mitt ute på gräsmattan solandes vid bra väder totalutsträckt och helt utan något bekymmer i världen.

Viss respekt för hundarna har den dock, när vi släpper ut hundarna och snällt och vänligt ber dom att jaga kaninen så gör de så och tar full fart mot kaninen och förrådet. Kaninen hinner dock alltid undan... Då ställer sig Runa sig tålmodigt och tittar in i hålet och väntar in den lille rackaren. Saga struttar mest stelt omkring med svansen i vädret och väntar på att den skall komma ut igen så hon kan jaga den.

Kaninen måste ha någon form av självplågande läggning som bosätter sig i samma trädgård som 2 Kanin jagande hundar. Som dessutom är en av de absolut snabbaste hundraserna av alla :)

Kaninen har inte fått något namn då vi inte trott den skulle bli så långvarig, men tji fick vi.

Jag brukar kalla den galningen, då den utan tvekan inte har alla läsk i backen.....


2 kommentarer:

Jenny,Nokia och Leo sa...

Apropå att inte ha alla läsk i backen!
Vem går frivilligt upp kl 6 en lördag, tillbringar sisådär 8-9 timmar utomhus i de mest varierande väder, bara för att få åka hem med (i bästa fall) en tygrosett och äran??? Det finns nog fler här som saknar några "flarror"

Sagoruna sa...

Ja eller hur och dessutom är man nervös inför den dagen. Knäpp är man det är en sak som är säker!