söndag 3 juni 2007

Viltspår med hundarna eller konsten att minnas många spår...

Mia kom på besök i helgen med sina hundar och vi hade bestämt att vi skulle spåra med dem. Så lördag morgon gick vi ut tidigt (allt är relativt...) och la 6 spår till Allie, Sune, Runa, Saga, Morgan och Leia. Lill skulle komma ut på eftermiddagen med sin 2 faraohundar. Leia och Morgans spår var långa spår och de 4 andra fick korta spår. Leias spår var dessutom utan markeringar för att Lill skulle få jobba på att gå spår utan snitzlar.

Runa blev överlycklig när hon fick spåra så hon tog sitt spår i krumpsprång och viftandes på svansen och avslutade med att bära klöven i 10-15 meter vilket hon aldrig har gjort innan. Hon gick spåret i ett rasande tempo också trots att jag lagt det på ängsgräs och det hade legat ganska många timmar, men roligt var det tyckte hon!

Sen fick Runa stå och titta på medan Saga gick sitt spår - hmpf sa hon, jag kan göra det där MYCKET bättre låt mig låt mig!

Sune är 14 år och har aldrig gått viltspår förut men fattade snabbt galoppen ffa det där med att bära klöven...
Allie gick spår för andra gången i sitt liv och första spåret för helgen kunde hon inte riktigt greppa men spåret på söndagen gick utan större bekymmer.

Runa och Allie blev ju inte trötta av det där lilla så de passade på att busa i soffan sen. Tur att Runa hade på sig sin skydds-pyjamas...




1 kommentar:

Jenny,Nokia och Leo sa...

Det är ingen slump att det spåras så bra i trakterna kring Sövde. Allt beror på en viss Annelie som tar sig tid och visar oss vilsna nybörjare hur man gör.
Du är guld värd!!