söndag 11 mars 2012

Inofficiell utställning VKLC/S i Laholm

Igår var vi och hjälpte till på VKLC/S inofficiella utställning i Laholm och jag passade även på att lufta di tre randiga. Till Laholm kom även Vilkas (Isidor) lille snuttepojken! Han har verkligen växt på sig sedan jag såg honom sist och börjar bli en riktigt stilig yngling!
Han är en riktigt glad filur precis som sin mor och syster så när domaren hälsade på honom kastade han sig upp i famnen på henne och kramades och pussades :)
Stå still på bordet gick också riktigt bra, finkillen. Han slutade som BIM-valp 9-12 månader för dagen! Grattis Ebba!!!
Hans syster yster skötte sig riktigt bra i stående och kunde nästan hålla sig på marken, men hon vill gärna springa ifatt frambenen med bakbenen och ser därmed ut som en krumryggad ostbåge i rörelse, inte så vackert, så för dagen fick hon rättvist nog inget HP. Det lär ju bli bättre i framtiden när entusiasmen svalnat något...
Eira ställde upp i Öppenklass tikar mot tre andra fina flickor och vann denna klass. Hon tyckte själv att det var superskoj och var fullständigt övertaggad. Flög upp på bordet från 5 meters håll så jag trodde vi skulle hamna på sekreterarbordet.
I bäst i rasen tävlade vi sedan mot Khaki, här två fullt koncentrerade mattar med tillhörande hundar!
Khaki drog för dagen det längsta strået! Glad var jag för det, det var jobbigt att springa runt i ringen!
Runa tävlade i veteranklassen och gjorde en storstilad entre genom att bära sig åt som en liten liten valp. Lite kuriosa i sammanhanget är att domaren Annette Edlander dömde Runa på hennes allra allra första utställning som 7½ månaders valp!
Då belönades Runa med HP och BIR-valp!
En ung Runa och en smal matte! Maj 2004.
Runa tävlade sedan mot den vinnande veteranhanen och vann över honom och blev BIR-veteran och fick därmed en biljett in i BIS-finalen för veteraner.
I Best In Show för veteraner blev Runa BIS-veteran!!! Tack för det fina kortet Tomas!

4 kommentarer:

Anonym sa...

Grattis till fina Runa!
Min favorit =)

Anonym sa...

Va kul att du tycker lill-killen växer fint :) Han vart ju såååå duktig så jag var jättestolt å det blev massa mys å gotte när vi kom hem :)

Anonym sa...

Men åhhh,måndags trött...STOOOORT grattis till Eira å Runa oxå juh...Hon är så häftig Runa så det finns inte <3

Sandra sa...

Oj, blev Runa BIS också! Grattis! Vad roligt!