fredag 31 december 2010

Nyårskrönika 2010

2010 har verkligen varit ett händelserikt år!

Det började som det slutade med mängder av snö. Inte en enda dag har jag dock blivit insnöad så att jag missat mitt arbete, jag har haft mycket tur då det varit hyfsat bra väder de dagar jag har varit på Österlen.

Eira tycker det är fantastiskt roligt att busa i snön med sina kompisar!

I februari flydde jag och Mathias från vintern och kylan och reste till Egypten.


Vi vilade, åt god mat, såg spännande historiska monument och snorklade! Vi visste ju vad som komma skulle så vi passade på att vila upp oss.

Den 19 april gick Runa ett öppenklasspår med Maj-Lis och lyckades tillsammans med henne spåra hem sitt tredje förstapris och erövrade därmed titeln Svensk Viltspårchampion! Helt fantastiskt! Tack Maj-Lis!!!

Runa poserar stolt med sina rosetter och championatdiplomet.


Senare i april åkte vi till Västerås på utställning och där träffade vi hela tjocka hundsläkten. En fantastisk förmån att på köpet få lära känna underbara hussar och mattar, det sätter guldkant på tillvaron.

I början på maj åkte jag och Jeanette på roadtrip genom Sverige slutmålet var LC provet i Söderhamn där Eira skulle få sin andra chans att knipa det tredje och sista certet.

Denna makalösa hund gjorde det! Hon slog till med att bli andra bästa whippet och bästa whippettik på provet och blev därmed Svensk Lure Coursing champion. Resan hem gick så lätt så lätt med en jublande glad matte! Tack Jeanette utan dig hade detta aldrig varit möjligt!

Hemma började slitet med att göra iordning vår tomt så att vi skulle kunna sätta igång med husbygget på sensommaren.

Många långa timmar slets det med trädfällning och bortforsling av ved.

Under sommaren var vi på kärleksfest i Åhus! Love is in the air! Underbart var det att få uppleva så mycket kärlek och ömhet.


Jenny och jag slog våra internetpåsar ihop och Jenny skapade en fantastisk fin gemensam hemsida!

I september vändes plötsligt världen upp och ner och något hände som jag aldrig trodde var möjligt. Jag blev plötsligt ägare till 15 ljuvliga salukivalpar och sedermera pga juridiska vändningar deras uppfödare. I och med detta har jag fått en hel drös nya fantastiska vänner och även valpköpare. Det har såklart inneburit en otroligt massa arbete men när man ser hur bra det blivit för valparna så är det helt klart värt det!

Kull 2 "de sju små dvärgarna"

Den 10 december blev Saga 13 år och blev uppvaktad med tårta såklart. Min goa tant! De två ungdomarna har under året fullt 2 respektive 7 år. Inte för att Runa alls förstår att hon fyllt 7 år.


Under hela 2010 (samt större delen av 2009) har jag även suttit som sekreterare i ProvKommittén för Lure Coursing men lämnar nu min plats i denna då jag trots att jag brinner för LC och gillar att planera och organisera saker, inte längre tycker att det är värt det bemötande av mindre trevligt slag PKLC fått. Förhoppningsvis ändrar detta sig så att jag någon gång kan återvända till kommittén om jag behövs för jag tycker väldigt mycket om dem som sitter i gruppen idag och arbetet i sig har varit väldigt intressant.


Slutet av år 2010 har präglats av husbygge, husbygge, snö, snöstormar och husbygget.

Vi går en fantastisk spännande tid till mötes och innan sommaren är här hoppas jag att vi bor i vårt drömhus! Ni är välkomna att följa med oss på denna resan här via bloggen.


Tack 2010 och välkommen 2011 du kommer att bli ett fantastiskt roligt och spännande år det känner jag på mig!

Spännande planer för 2011!!!


Eira kommer förhoppningsvis att paras och få valpar åt Källornas kennel under våren 2011!
Hon bör löpa i februari-mars 2011 och då anländer söta underbara bäbisar i maj.
Vill man veta mer om valparna kontakta Annika & Marie på Källorna och vill man veta mer om Eira går det bra att kontakta mig.
Eira är Svensk Lure Coursing Champion precis som sin mamma Gunlög, hon är utställd med CK och Excellent och har bästa tik placering i både Danmark och Sverige för whippetuppfödare. Därutöver är hon godkänd i anlagsklass i viltspår och har därmed fått Svenska Whippetklubbens Trippelpris.
Hon är en otroligt lätt hund att leva med och viftar ofta på svansen. Hon har nära till bus och lek, älskar att träna, kommer ofta och kryper upp hos en i soffan för att mysa, stjäl gärna ett och annat popcorn och trivs allra bäst på promenad lös i skogen eller på fälten.

Nyårspromenad

Eftersom jag inte mådde så bra idag tog vi bilen till grustaget så att hundarna ändå fick röra på sig litegrann.

Ernst uppskattade det hela och gav järnet!

Snön är nu jättejobbig att ta sig fram i då det bildats en tunn men hård skare och snön dessutom packat sig och blivit jättetung.

Vilket Eira illustrerar när hon hamnade i en lite djupare snödriva än vad hon planerade.

Runa fick komma ut lite ensam och springa, trots att hon inte ska det, så kan jag inte hålla henne inlåst eller i koppel hela tiden längre hon deppar ihop fullständigt då =(

Hon blev så lycklig min lilla söta galenpanna! Hoppas hennes tå kan läka nån gång så hon får springa mer. (Hon var väl bandagerad idag!)

torsdag 30 december 2010

Vinter


Jag undrar hur det kan vara dimmigt när det är -11 grader???

Projekt tömma böld

Under flera veckors tid har jag väntat på att den här bölden skulle mogna och spricka så att den kunde läka ut men icke.

Så idag tog jag saken i egna händer och öppnade den. Den var stenhårt fylld. Och tryckte på både benet och juvret, trots detta är kon pigg och glad och äter och mjölkar som hon ska. Kor är otroligt tåliga varelser!

På grund av det höga trycket i bölden stod det en stråle av var rakt ut när jag öppnat bölden. Den här lyckades jag fota i slutet. Det är lite svårt att fiska av sig handskar och ta fram kameran utan att den blir skitig av gödsel eller var.

Så här mycket sjönk bölden ihop av tömningen och spolandet. Den har dock en kapsel som är 3-4 cm tjock så det lär ta ett tag innan det blir bra.

lördag 25 december 2010

Jul med Ernst

Ernst matte och husse har rymt till Egypten och lämnat Ernst i vår vård. För att han skulle få en fantastisk jul ändå medföljde dessa paket:

En hel del till Ernst och en del till hans kompisar Saga, Runa och Eira.

Runa tycker det är jätteroligt att få och öppna paket.

Ernst tyckte också det var roligt att få paket, roligast var att springa runt och leka med dem:
Hos Mathias familj blev det ett dignande julbord som även hundarna bjöds av:

Vissa serverades där de låg eftersom de inte orkade ta sig till köket:

Eira och Ernst delade syskonligt på paketen:

Eira tyckte det var toppen att få så många paket!

Goda var de också hälsar Ernst:

Promenad på juldagen 2010

En gnistrande juldagsmorgon blev det!

Eftersom det är så himla kallt blir det inga långa promenader men Eira och Ernst njuter desto intensivare av dem.

Ernst

Syskonen bus!

Springa är skoj!

Ett mindre elegant hopp över snödrivan ut på vägen.

Ernst ger allt i snön.

=)

Ernst

Eira

bus busDumbo flyger igen.

Ska vi ta en sista rejs sväng innan de kopplar oss?

Julen 2010

Julen började hos Annelies föräldrar i deras nya hus. Hundarna fick julklappar och vissa var mer entusiastiska än andra över paketen.

Efter mat och julklappsutbyte bar det av till Flädie och mitt föräldrahem, där möttes vi av mycket mat samt mina föräldrar, min farmor och min bror med tillhörande familj. Tomte var inlånad och väntan var olidlig på denna stackars tomte. Även här fick hundarna julklappar med smaskigt innehåll. Allt som allt en väldigt lyckad jul med för mycket mat och många användbara klappar.
Efter all mat inkl varsin "jultalrik" till hundarna så blev man väldigt trött.