torsdag 30 december 2010

Projekt tömma böld

Under flera veckors tid har jag väntat på att den här bölden skulle mogna och spricka så att den kunde läka ut men icke.

Så idag tog jag saken i egna händer och öppnade den. Den var stenhårt fylld. Och tryckte på både benet och juvret, trots detta är kon pigg och glad och äter och mjölkar som hon ska. Kor är otroligt tåliga varelser!

På grund av det höga trycket i bölden stod det en stråle av var rakt ut när jag öppnat bölden. Den här lyckades jag fota i slutet. Det är lite svårt att fiska av sig handskar och ta fram kameran utan att den blir skitig av gödsel eller var.

Så här mycket sjönk bölden ihop av tömningen och spolandet. Den har dock en kapsel som är 3-4 cm tjock så det lär ta ett tag innan det blir bra.

4 kommentarer:

Tina sa...

Det måste ju ha varit en oerhörd lättnad för kon :)

Här har varit så kallt att två nyfödda kalvar dog, jättesorgligt :(

Kattalena sa...

Stackars lilla kossan som gått omkring med en sån böld...

Anonym sa...

Skönt att få ut det men vet man varför hon fick bölden? Tålmodiga och snälla är de flesta kossor. Kunde hon skulle hon säkert ge dig en kram för att du lättade på trycket.

Sagoruna sa...

Normalt sett får de bölder av små sår som det kommer in bakterier i då läker huden ihop innan kossan hunnit döda bakterierna som kommit in, men i detta fall så har vi inte hittat någo litet sår överhuvudtaget =(