lördag 28 november 2009

Tomtar på loftet!


En febrig Mathias provar att blogga från sin nya telefon. Annelie har tomtat till hemmet!

söndag 22 november 2009

En tjuvtitt in i framtiden

Pappa håller ju på att bygga en variant på vårt drömhus på platsen för sitt föräldrahem. Så vi får en chans att se saker och ting i verkligheten innan vi bygger vårt eget hus i variant på detta huset. Så följ med på en rundvandring i framtiden =)
Framsidan, från gaveln och nästan ända ut till valnötsträdet kommer vårt garage att gå. (fast vi kommer såklart inte att ha ett valnötsträd). Taket kommer att vara valmat så vi slipper måla gavlar!

Insidan, rakt fram är gaveln som kommer att ha en dörr ut mot garaget i vårt hus. Till vänster ses det stora hål som kommer att bestå av skjutdörrar i vårt hus.
Andra änden av huset. Mamma och pappa ska ha tvättstuga längste ner till väsnter det ska inte vi. Till höger i bild syns det stora skjutdörrspartiet och genom det kan man se vardagsrummet.

Vardagsrummet utifrån, det kändes litet att stå därinne men det beror nog på takhöjden, vardagsrummet kommer att ha ryggåstak och fönster som synes uppe i gaveln. Mathias inspekterar limträbalken.

Den absolut senaste ritningen. Inte någon större skillnad, det kommer fler varianter lovar, men vi har inte haft tid på ett tag att pilla med den. Åsikter mottages gärna!

lördag 21 november 2009

Eira = trippelpris kvalificerad!

Idag for vi till Vedema norr om Hässleholm för att Eira skulle gå anlagsklass i viltspår.
Det gick alldeles lysande och Eira blev godkänd i anlagsklass!!! Eira är därmed kvalificerad till Whippetklubbens trippelpris med CK från utställningar varav en BT-placering, 2 godkända LC prov (cert på båda) och nu ett godkänt anlagsprov i viltspår allt detta innan hon hunnit fylla 20 månader!!! Min fantastiska makalösa lilla tjej som tycker allt vi gör är skoj och alltid är lika glad och positiv jag är så stolt över henne!!! Men hon har ju att brås på både mormors/farmors-mor, farmor, moster och mamma har ju fått trippelpriset och mormor fattas bara en bruksmerit.

Omdömet från provet: En trevlig ung tik som spårar väldigt bra, en aning yvigt och högt tempo. Välförd!
Spårförmåga: 30p av 30 möjliga
Arbetstempo: 10p av 12 möjliga
Summa: 40p
Alla vinklar och sträckor utom vinkel 3 och 4 klarar utan tvekan och vinkel 3 och 4 klarar med ringning.
Moment 3 självständighet: ej behövt ingripande eller hjälp.


Spåret gick över stock...

..och sten.

Vi hittade klöven!

Tjoho vi klarade det!!!

Ge hit min klöv!

Klöven hade en rolig flärp man kan bära den med!

Runa fick gå ett träningsspår och vi fick lite tips.

Jihaa!

Springa med klöven är skoj (kolla in gapet).

Haha jag tog den!

onsdag 18 november 2009

SVVK Sjuntorp och besök hos Egon

I fredags körde vi till Göteborg tillsammans med Jenny och hennes pågar. Det regnade hela vägen och var inte alls mysigt. Väl framme i Göteborg blev vi installerade och hälsade på hos Maggan och Egon. Egon trodde inte sina ögon - FEM whippetgäster!!!! Nokia gillade Egon skarpt och försökte byta Leo mot Egon men det gick inte Maggan på tyvärr.
Egon (Källornas Erland) tigger av matte Maggan. Jättekul att se hur han har utvecklats sedan vi sågs i januari. Maggan säger att han är snällast i sta'n och vi tror henne, han delade glatt med sig av sitt hem till våra whippets.
Tidigt lördagmorgon bar det av till Sjuntorp och ridhuset. Vi körde på koordinaterna och hamnade mycket riktigt i Sjuntorp fast vid ett rött nybyggt garage och inte ett ridhus, så det vara bara att ta fram vägbeskrivningen och köra dit på den istället. Fler som körde på koordinaterna?
Mathias kamera gillar inte ridhus så 95% av bilderna är suddiga, ha överseende.
Först ut var Nokia och Ernst samt Leo samtidigt fast i en annan ring. Hur det gick för Leo och Nokia har ni säkert redan läst i Jennys blogg om inte gör det!
Ernst visade hur lydig han är - sitt det kan jag jättebra sa han.... Nu har matte och husse fått i läxa till nästa säsong att träna STÅ! Ernst var den av "mina" tre som det gick bäst för, i en unghundsklass som halverades med tvåor blev han 3:a i konkurrensen efter Nokia som vann klassen och Kenzo. Han fick en strålande kritik hör här:
This an elegant athlethic brindle male in exc. condition a peticular exc. broad back. Exc. balance. I would prefer closer movement up and back. Sidegait powerful.
Sedan var det så dags för Eiras debut i bruksklass där hon tävlade mot sin mor.
Mitt under förhandsgranskningen hör Marie att det ropas ut i högtalarna att hennes bil måste flyttas omedelbart! Så så snart den enskilda granskningen börjar flyger hon ur ringen och där står jag med två hundar detta observerar domaren "-Are you showing two dogs now?" med glimten i ögat. Jag svarade "-She had to go and move her car." Ni kan tro att Marie fick höra av både domare och ringsekreterare sedan om sin bilflytt =) Men allt löste sig tack vare trevliga medtävlare som tog hand om Gunlög medan jag visade Eira och Marie hann tillbaka innan klassen var färdig och kunde visa Gunlög själv. Så himla skönt att det inte är sådan tävlingshets att man inte kan hjälpa varandra i ringen, det gillar jag med whippetfolk här hjälps man åt och sedan må bäste hund vinna!
Note to self: Aldrig visa kamoflagefärgad hund i ridhus!
Eira blev till slut 4:a i bruksklassen och Gunlög blev 2:a. Runa fick en etta i sin klass och blev sedan inte placerad. Uppfödargruppen fick Hp men vann inte.
Efter all bedömning var avslutad fotade vi alla Källornas hundar som var på plats:

Eira, Ernst, Runa, Fröja och Gunlög.
Gunlög är mamma till Eira och Ernst, Fröja är Gunlögs halvsyster och Runa är kusin med Fröja och Gunlög samt halvsyster till Eira och Ernst pappa. Glasklart med släktförhållandena eller hur?
Efter detta var vi tvungna att åka i ilfart och kunde inte heja på alla vänner i finalerna. Jag skulle med tåget till Stockholm för att vara på PKLC möte hela söndagen och Mathias skulle hämta Saga kl 19 hos mina föräldrar.

måndag 16 november 2009

Svininfluensan skapar klyftor mellan vänner...


Jag hittade denna bilden som på ett ganska gulligt sätt skildrar det kanske inte mest uppenbara bekymret som svininfluensan ställer till med. Är det någon som läser bloggen som blivit drabbad? Jag tror mig haft den redan i slutet på augusti månad, men är inte helt 100.

Åsikter i ämnet välkomnas!

söndag 8 november 2009

Nybygge!

Under 2010-2011 kommer vi att vara husbyggare Nilsson - Wendt! Vi har fått en tomt vi vill ha reserverad för oss och får vi bygglov så får vi köpa den.
Första bilden är det senaste utkastet av huset, kommentarer och förslag mottages tacksamt. Till vänster i bild är söder och uppåt är väster. Några detaljer är i fel proportioner på bilden. Jag har "möblerat" ritningen för att få ett bättre hum om proportioner.

En karta över Blentarp och vår blivande tomts läge. Vi kommer förhoppningsvis att bygga på krysset. Den röda punkten är mina föräldrars hus och den gröna punkten är Jenny och Anders hus.


Syskonrace!

Eira och Ernst i fullt bus på promenaden! Håll i hatten, se upp i backen och 7 hål i nacken!

Gångna veckan i ord och bild

Veckan som gick har jag jobbat ganska mycket och tagit hand om mig och mina hundar resten av tiden. Har varit ganska frustrerad å "min" salmonelladrabbade gårds vägnar men också hjälpt till att lösa väldigt stora bekymmer så på det hela taget är jag väldigt nöjd med veckan som varit (tyvärr kan jag ju inte skriva mer än så pga tystnadsplikten).

Igår var vädret strålande så Mathias och jag tog våra tjejer på en långtur efter att jag lagt ut spår till Eira och Runa.
Sövdesjön alltid vacker!
Mathias och flickorna.
Man kan tro att det är kopplade alla tre men två är faktiskt lösa. Runa får gå lös nu om Eira är i koppel så vi skiftar dessa två. Saga har kommit på att hon är för gammal för att jaga så hon får gå lös för det mesta numera.
Runa väldigt nöjd med sig själv efter sitt spår. Hennes spår la jag i en skogsremsa som går mellan vägen och bebyggelsen rakt över vår avloppshanteringsanläggning (många skumma lukter) och sedan tvärs över den stora grusvägen. Hon var lite fundersam men tyckte det var ett kul spår för hon tog sig an det med stor entusiasm. Eira fick ett vanligt spår i skogen med 3 vinklar och ett bloduppehåll, förutom en stor ringning i första vinkeln (hon blir liksom alltid lika chockad av första vinkeln) så gick det spåret väldigt bra.
Idag var vi först i Malmö och gick promenad med brorsan Ernst och hans kompis Oscar sedan shoppade vi på malmö valp - 550 tuggpinnar och en stor skön kudde till korgen - se nedan. Efter det åkte vi raka spåret till Sjöbo och firade fars dag med mina föräldrar, morföräldrar och moster med familj.


Avsvimmad Runa?

Nix bara värmedyrkande...

mmmmmmm, knorrr, myyys

Runa hämtar själv godis i husses ficka då han varit för snål på promenaden...

söndag 1 november 2009

En katt bland hermelinerna

Jag har ju inte skrivit på ett tag så lite att ta igen, det har varit några turbulenta veckor med mycket tråkiga nyheter. Nu hoppas vi på att året kan vända och avslutas på ett bättre sätt.

I torsdags så kom Ingemo (kennel Doggmas) förbi med 3 valpar som skulle besiktas inför försäljning. Eira fick efter avklarat värv hälsa på grabbarna, gud så konstigt tyckte hon mindre än mig och intryckta näsor hur klarar de sig i världen egentligen?

Kennel Doggmas har en randig liten kille kvar till salu.

Fyledalen med hela familjen!Fyledalen från sin bästa sida! Fast våren med skira gröna blad är inte dum den heller.

Mamma, Alexandra & Eira, Ted, Annelie & Saga & Runa och Pappa
(ja det var riktigt kallt!).

Eira och Ted.

Operation katt

I vanlig ordning, klicka INTE på bilderna om ni är minsta känsliga.
En stallkatt som hade en otäck stjälkad tumör som hängde vid armbågen som vi opererade bort för att ge den ett drägligare liv.
Lugnande (rompun) och lokalbedövning. Sedan sydde jag med resorberbar tråd för vi vill inte plocka stygn på denna katt i vaket tillstånd... Ett bandage som katten lät sitta i 8 dagar och allt ser bra ut, dock vill katten inte träffa mig och min kamera så jag har inga bilder - än.

Här kommer operationsbilderna:
Tumören, ganska stor på denna lilla katt.
Tumören borta, kniper av några blödande kärl.
Färdigt!

Vi minns...

Juliana
Tiger


och vår underbara "granne" (ett hus bort) Yvonne, våra tankar går till den närmaste kretsen och hoppas ni hittar styrka att gå vidare. Så otroligt orättvist livet kan vara ibland!