onsdag 18 november 2009

SVVK Sjuntorp och besök hos Egon

I fredags körde vi till Göteborg tillsammans med Jenny och hennes pågar. Det regnade hela vägen och var inte alls mysigt. Väl framme i Göteborg blev vi installerade och hälsade på hos Maggan och Egon. Egon trodde inte sina ögon - FEM whippetgäster!!!! Nokia gillade Egon skarpt och försökte byta Leo mot Egon men det gick inte Maggan på tyvärr.
Egon (Källornas Erland) tigger av matte Maggan. Jättekul att se hur han har utvecklats sedan vi sågs i januari. Maggan säger att han är snällast i sta'n och vi tror henne, han delade glatt med sig av sitt hem till våra whippets.
Tidigt lördagmorgon bar det av till Sjuntorp och ridhuset. Vi körde på koordinaterna och hamnade mycket riktigt i Sjuntorp fast vid ett rött nybyggt garage och inte ett ridhus, så det vara bara att ta fram vägbeskrivningen och köra dit på den istället. Fler som körde på koordinaterna?
Mathias kamera gillar inte ridhus så 95% av bilderna är suddiga, ha överseende.
Först ut var Nokia och Ernst samt Leo samtidigt fast i en annan ring. Hur det gick för Leo och Nokia har ni säkert redan läst i Jennys blogg om inte gör det!
Ernst visade hur lydig han är - sitt det kan jag jättebra sa han.... Nu har matte och husse fått i läxa till nästa säsong att träna STÅ! Ernst var den av "mina" tre som det gick bäst för, i en unghundsklass som halverades med tvåor blev han 3:a i konkurrensen efter Nokia som vann klassen och Kenzo. Han fick en strålande kritik hör här:
This an elegant athlethic brindle male in exc. condition a peticular exc. broad back. Exc. balance. I would prefer closer movement up and back. Sidegait powerful.
Sedan var det så dags för Eiras debut i bruksklass där hon tävlade mot sin mor.
Mitt under förhandsgranskningen hör Marie att det ropas ut i högtalarna att hennes bil måste flyttas omedelbart! Så så snart den enskilda granskningen börjar flyger hon ur ringen och där står jag med två hundar detta observerar domaren "-Are you showing two dogs now?" med glimten i ögat. Jag svarade "-She had to go and move her car." Ni kan tro att Marie fick höra av både domare och ringsekreterare sedan om sin bilflytt =) Men allt löste sig tack vare trevliga medtävlare som tog hand om Gunlög medan jag visade Eira och Marie hann tillbaka innan klassen var färdig och kunde visa Gunlög själv. Så himla skönt att det inte är sådan tävlingshets att man inte kan hjälpa varandra i ringen, det gillar jag med whippetfolk här hjälps man åt och sedan må bäste hund vinna!
Note to self: Aldrig visa kamoflagefärgad hund i ridhus!
Eira blev till slut 4:a i bruksklassen och Gunlög blev 2:a. Runa fick en etta i sin klass och blev sedan inte placerad. Uppfödargruppen fick Hp men vann inte.
Efter all bedömning var avslutad fotade vi alla Källornas hundar som var på plats:

Eira, Ernst, Runa, Fröja och Gunlög.
Gunlög är mamma till Eira och Ernst, Fröja är Gunlögs halvsyster och Runa är kusin med Fröja och Gunlög samt halvsyster till Eira och Ernst pappa. Glasklart med släktförhållandena eller hur?
Efter detta var vi tvungna att åka i ilfart och kunde inte heja på alla vänner i finalerna. Jag skulle med tåget till Stockholm för att vara på PKLC möte hela söndagen och Mathias skulle hämta Saga kl 19 hos mina föräldrar.

Inga kommentarer: