söndag 24 maj 2009

US Air force?Är Eira hemlig sökande till US Air Force???? Bedöm själva!

Bilder Bosjökloster


Ernst i rörelse. Koncentrerad, utställning är allvarliga saker...
Det gäller att hålla tungan rätt i mun även som handler (-:
Eira har spanat in sin husse, den söta lilla apungen. I bakgrunden en del av gänget, Marie, Jeanette och Jenny.
Eira i rörelse utan att titta på mig eller studsa!
Vänta nu här, dubbelhandling är väl förbjudet? Undrar vem av oss som hade åkt dit för det jag eller Jenny?
Runa är fantastisk att visa i rörelse, man känner aldrig att man har en hund i snöret hon bara flyter med. Helt underbart en sån hund får man nog bara en gång!

Eira BIS-R Junior!
En lång rolig helg tillända. Nu har vi även pussat och kramat Ernst adjö för han åkte hem med sin mamma och övriga familjen till Karlstad i dag. Lillsnutten vi kommer att sakna honom!

lördag 23 maj 2009

SVVK Bosjökloster


Man kan buga även med CK rosett på halsen...

Storslam för gänget!
Nokia BH-3 med CERT!!! Ernst CK och BIM-junior, Eira CK och BIR-junior samt BIS-junior reserv. Lills faraohundar tog vars ett cert och Alva blev BIS-unghund och BIM. Alexandras greyhound Ewe blev BIR och BIS-2, Marias Izac blev BH-R.
Återkommer med fler bilder i morgon, nu ska jag sova för att pigg och vaken sitta som sekreterare på Greyhoundspecialen imorgon förmiddag.
Jag är jättenöjd med min lilla hoppe-loppa!

fredag 22 maj 2009

Eiras o Ernst första lc-lopp!


Jag och Annelie for till Laholm med Ernst och Eira för att träna lc. Runa var också med, tyvärr får man väl säga så tycker hon inte riktigt om att jaga trasa.
Eira och Ernst sprang först vars ett valplopp vilket gick över förväntan, bra lopp för båda hundarna. Andra loppet var ett full lopp, och det var det första för båda rödtopparna.
Tyvärr blev det ett tekniskt problem med bromsen på motorn när Ernst sprang sitt fulla lopp, så han började bråka lite med munkorgen istället.
Vi släppte iaf Ernst på en kortare sträcka efter det så han skulle glömma bort bråket med munkorgen. Då sprang han på som aldrig förr.
Eiras lopp kunde inte gått bättre, hon sprang 100% med trasan i fokus och sprang dessutom riktigt fort! Det var väldigt kul och se henne då jag sällan sett en hund som sprang så rent som hon gjorde.
Tornet för dagen var ganska påkostat i jämförelse med vad man brukar se på träningar, vilket i regel är en stege, idag var det en lastbil :)
Jag blev fort aktiverad som funktionär på Lars-Görans 4hjuling, ovan ser ni Christian på den som jag turades om att köra ut med.Allt som allt en väldigt lyckad träning och vi ser redan fram emot nästa.

söndag 17 maj 2009

Eira och duvan

Det finns en filmsnutt till som är tagen innan snutten ovan och den består enbart i smygande. Jag som trodde att det bara var kattdjur som smög så här?

Lille Leo Ericsson (-;

Efter att ha varit på utställningen hela förmiddagen åkte vi hem och fikade hos Jenny och Anders. Vi pussade på lille Leo Ericsson och han pussade på oss. Jenny påstår att han bara heter Leo men det går ju inte eller hur? Med tanke på att storebrorsan heter Nokia.

Flörta med kameran kan vi också.

Han är bra på att hångla den lille.

Han har också full koll på vad man ska ha tikar till...

SKK Hässleholm 16 maj

05:21 ringde väckarklockan och då var jag inte alls pigg. Har haft lite ont i huvudet ända sedan MR undersökningarna på fredagen, men det var bara att gå upp och ta itu med dagens förberedelser.
Vi åkte först till Veberöd och hämtade upp Ernst som tillfälligt bor där eftersom hans syster löper. Sedan åkte vi till Sjöb och mötte upp Jenny. Domare för dagen var Magnus Hagsted och fullständiga resultat finns på whippetklubbens forum.

Först ut var Ernst i juniorklassen. Han fick en slät etta. Han trivdes inte alls idag varken med väder eller med att hans syster satt i en bur vid ringside.

Efter att killarna var klara så skulle Eira in och hon är alltid en fröjd att visa. Jätteglad och framåt. Allting är jättekul. Vi börjar närma oss att få ordning på att hon travar utan att skutta eller titta på mig.

Stå still vid domarbordet går hyfsat, fast idag tröttnade hon efter en stund och då är det itne lönt att försöka tvinga henne. Man får väl hoppas att domaren hunnit se vad han vill. Det slutade i alla fall med att Eira fick HP precis som kompisen Nokia och det är jag verkligen glad över! Nu har min lilla vildhjärna fått HP 3 gånger på 4 utställningar!

fredag 15 maj 2009

Mjältbrand

Kolla in det här radioinslaget! Mjältbrand i Halland. Min kompis och kollega Therese hittade såklart Sveriges första mjältbrandsfall på mycket länge. 2-3 månader fick hon gå på penicillin som tack för det, men hon överlevde i alla fall.

onsdag 13 maj 2009

Podokyr

Igår hjälpte jag en lantbrukare och vi ägnade oss åt fotvård på kor dvs klövvård podokyr (-; (podo - klöv).
Fyra stycken superhalta kor tog vi hand om och de hade varierande skador på fötterna. Kon nedan kunde inte gå så bra på sin ena fot eftersom hon troligen fått läderhudsframfall och var tvungen att gå på den. Det är den knölen mitt i bilden som är blodig. För att hjälpa henne med detta så limmade vi fast en träkloss på den friskaste klövhalvan vilket gör att hon får högklackat och går på den delen av klöven och kan vila den adnra delen. Otroligt effektivt. Klossen sitter under den gröna vetrapen. Kon såg väldigt rolig ut när vi släppte henne ur verkstolen hon satte mycket försikitgt ner foten och prövade att gå på den och det gick ju rätt bra kom hon fram till - lite för bra så efter 5 minuter hade hon lyckats gå ifrån sin kloss. Så idag var hon inte alls så bra i foten, så vi får väl göra ett nytt försök att sätta på henne en kloss helt enkelt. Tills vidare får hon smärtlindring och bo en djupströbädd tillsammans med de andra halta lottorna.
I vanlig ordning varnar jag för att klicka på bilden om man är känslig.


måndag 11 maj 2009

Håll tummarna!

Den 20 maj har Saga fått MR tid och jag hoppas att den är negativ, fast då vet vi å andra sidan inte mer än nu förutom att det inte är en tumör eller liknande som ger hennes symtom.
Men håll tummarna för oss! Tyvärr är försäkringspengarna snart slut och jag hoppas innerligt att vi får ett svar på vad som är fel innan dess, annars får väl lite besparingar göra nytta. Vi har i alla fall en fantastiskt trevlig, bra och engagerad veterinär som åtagit sig både hund och matte, dessutom har hon ju den goda smaken att äga whippets som Eira och Runa dessutom är släkt med. Så kan inte hon lösa denna gåta så kan nog ingen det.

För övrigt så väntar även jag på en MR tid jag har väntat i 7 veckor nu och skulle max vänta 6 veckor. Och även jag ska röntga huvudet, troligen har jag en trasig käkled, myosit i masseter musklerna och kanske andra komplikationer. Jag ska även ingå i ett forskningsprojekt och göra en fMRI (funktionsMR) där man med färger ser hjärnans reaktioner på stimuli ffa smärta i käken i detta fallet.
Jag har hastigt och lustigt fått tid fredag eftermiddag! Spännande.

Overland Whippet!

Det visar sig att det funnits en bil på 1930 talet som döptes efter en kär hundras.
Lite historia följer:
Whippet tillverkades mellan åren 1926 och 1930 som ett "billighetsmärke" av Willys Overland-fabriken. Bilen var en idé från John North Willys (ägare till fabriken), att tillverka en amerikansk bil efter europeiskt förebild för att den skulle säljas i Europa.
Den nya bilen Whippet, hundrasens namn för att framhäva bilens smidighet och snabbhet. Vid en kust-kust testresa i USA körde man 573 mil med 312 liter bensin lika med 0,54 l/mil. Testföraren var Cannonball Baker.

Notera att den beskrivs som smidig och snabb, jo just det den visar sig ha en hiskelig motoreffekt på 28 hk. Kylarlocket gav iaf mig ett visst habegär, undra om det passar på en volvo? :)

Salmonella igen

http://www.skd.se/article/20090508/NYHETER/662854707/1016/*/SJOBO-UPPDATERAD-1645/salmonella-pa-gard----djurskotare-sjuk

Det brukar bli lite lugnare på mitt jobb i slutet på maj dock inte i år uppenbarligen.

lördag 2 maj 2009

Körsbärsdalen

Idag for hundarna och jag samt Jenny och Nokia till Malin i Veberöd och blev guidade till körsbärsdalen av Malin och hennes söner. Körsbärsdalen ska för övrigt ha varit med i en Astrid Lindgren film, Mio min mio eller Bröderna Lejonhjärta kanske?
Mer info finns här: http://www.veberod.nu/
Med fantastisk utsikt över denna vackra dal låg ett B&B som även det var väldigt vackert se här: http://www.korsbarsdalen.se/galleri.htm

Vägen dit och hem inte ovacker den heller.

Runa och Saga poserar vid körsbärsträden.

Av någon anledning skulle vi upp och titta från en utsiktsplats, det var väldigt brant dit upp. Vad vi inte funderade så mycket på var att vi skulle ta samma väg ner...

Jenny, Malin, Malte och Elias poserar tillsammans med hundarna framför körsbärsträden. Man förstår verkligen namnet körsbärsdalen!

En bild till.

Ett körsbärsträd.

fredag 1 maj 2009

Eira har blivit vuxen!

Min söta lilla prinsessa har blivit stor och firar första maj med att börja löpa!
Tjoho!

Förresten så undrar jag om det finns fler whippets som stoppar ner hela huvudet under vattenytan för att plocka upp saker?

Runa min Runa

En bild säger mer än tusen ord och dessa säger allt om min lilla galnings sätt att leva sitt liv på. Underbaraste älskade Runa. Man ska leva livet i 190 knyck och allt ska testat och allt är roligt. Lite har tempot mattast av med åren men hon fyller trots allt snart 6 år och drar fortfarande trädgården runt med en pip, inte det vanligaste när det gäller tikar...Woho! Tjena husse bakom kameran!