torsdag 31 juli 2008

Banfunktionärer

En stor eloge till alla dessa funktionärer som lagt tusentals timmar av planering och offrade en hel vecka av sin semester för att bygga upp detta jätte evenemang.

De 2 yngsta funktionärerna.

Lindragare, en sådan här maskin önskar vi oss i Södra!


Pilottornet.

Coursingbilder från bana 2 lördag

Mer ögongodis!

Borzoi
Skotsk hjorthund
Greyhound
Irländsk varghund


Whippet


Tappat täcket?
Faraohund

Podenco Ibicenco


Fotograf Mathias Wendt

onsdag 30 juli 2008

Runa TV stjärna?

http://www.svt.se/svt/road/Classic/shared/mediacenter/index.jsp?a=1202950&d=35712
Den här länken tror jag leder direkt till rätt inslag.

Östnytt gjorde ett litet TV inslag om Lure coursing EM och Runa lyckades få med en nos i TV inslaget. Inslaget om EM kommer strax före vädret dvs ca 7 minuter in i sändningen. 25/7 22:15 sändningen.

Axplock coursingbilder från bana 1 Söndag

Lite ögongodis!

Afghan

Azawakh
Brian von Rantanplans Erben

Galgo Español

Bey Ana-Belle (?)

Italiensk VinthundSaluki
Sloughi


Alla bilder tillhör Mathias Wendt.

Mia, Allie och Chi på besök på Husby

Mia körde ner från Södertälje för att hälsa på oss i Husby. Allie, Eira och Runa lekte så det stod härliga till. Vi var upp och tittade på baonrna en sväng och Allie fattade snabbt att det var trasan man skulle jaga, jag vill jag vill gnällde hon.
foto Jenny Hamberg

Allie och Eira mäter munstorlek.

Runa och Eira har fått Allie på fall.

tisdag 29 juli 2008

EM invigning och veterinärkontrollen

Besiktningen inför lördagens lopp började på fredag eftermiddag då vi hann cirka 160 hundar.

Här lyssnar jag på lungorna på en utländsk Borzoi.
Kollegan Kristina lyssnar på hjärtat på en whippet.

Tassar och ben kontrollerades noga. Den här greyhounden hade passat hemma hos Pippi Långstrump.
Invigningen var på fredagkvällen med kavalkad av alla lagen och deras hundar. Samt invigningstal på 3 olika språk. Fantastiskt vacker kväll. Sedan blev det mat!

Invigningstal med nationsfalggorna i bakgrunden samt Husby säteri.

Det Norska och franska laget.

Finska (enorma och duktiga) laget samt svenska laget (ska kanske satsa på gula tröjor nästa gång?).

Holländska och polska (?) laget.

På lördagmorgon innan första loppet skulle gå ville jag se banorna så jag beställde lift ut och blev hämtad av en fyrhjuling - coolt nu har jag åkt sådan med för första gången!

Helgens gladaste skratt. Jag besiktade denna hunden och utbrast utan att tänka så mycket (sent lördageftermiddag - jag var trött).
-This must be the largest saluki I have ever seen!
- It's a chart polski...
-Aha oops
Resten av gänget vid besiktningen mobbade sedan mig varje gång denna kom. - Annelie, Annelie, your SALUKI is here!!! Tur att ägaren var trevlig och inte gav mig en rak höger i alla fall. på lördagen besiktade jag ensam ca 250 hundar och totalt besiktade vi nästan 400 hundar den dagen samt att jag lagade en trasig whippet med 2 stygn. Så det var en lååång arbetsam dag som började kl 6 och slutade med mat kl 20.

Miki och Eira träffas på Husby

Sara med pojkvän och kompisar tog sig ända ut till Husby för att låta småtjejerna träffas fredag eftermiddag innan jag skulle börja jobba. Miki är ju kullsyster till Nokia som Eira leker med till vardags. Och dessa två tjejer har verkligen skinn på näsan båda två och är lika! Sara fick en underbar filmsekvens där Eira rullar runt med tygburen - världens roligaste leksak.

Hej vem är du?

Pirayan Eira visar alla gaddarna.

Sara konstaterade glatt att hennes valp var minsann inte den högljuddaste!

Brottningsmatch i det svala gräset i skuggan.

Pilutta dig säger Eira. Sedan sov Eira gott i flera flera timmar!

Ankomst till Husby Säteri och LC EM 2008

Vi anlände till Husby torsdag kväll och satte upp vårt lilla läger.

Husvagnen med inhägnaden. Det var otroligt varmt ca 30 grader i skuggan hela tiden och det fanns inte så mycket skugga så det gällde att skapa egen skugga.

Svenska baslägret, mat och sociala hörnan! Vi bodde strategisk alldeles bredvid den.

Svenska lägret. Med svenska laget och alla funktionärer.

Det utländska lägret låg på andra sidan vägen. Uppdelat i olika nationaliteter, 14 st länder plus Sverige deltog. Totalt nära 400 hundar deltog i provet samt att varje lag medförde X antal reservhundar för att ersätta löptikar och hundar som inte blev godkända i veterinärkontrollen. Alla hade dessutom med sig nära och kära för att heja på hundarna så det fanns gissningsvis 4-600 människor och 1000-2000 hundar på plats.
Fin spansk vinthundsflagga.
Att söka skugga är mottot för helgen.
Saga njuter i skuggan.
Eira ligger i skuggan och funderar på nya bus!

Runa höll sig till skuggan inne i husvagnen.
För övrigt så charmade lilla Eira hela det svenska lägret och det var nog tur att hon hade bodyguarden Runa hos sig hela tiden annars hade hon nog blivit stulen av några förtrollade människor. :-D
Husvagnskylen var omställd i 12 volts läge och hade fastnat där eftersom reglaget gått sönder vilket gjorde att den tömde batteriet 3 gånger innan Mathias lyckades koppla bort den från batteriet. Detta gjorde att vi inte hade någon ström i husvagnen torsdag-fredag och heller inget kylskåp... På lördagen hade vi en kylbox som gick på 220 och Mathias hade lyckats ladda upp batteriet igen. På lördagen lyckades Mathias dessutom plocka ner reglaget och ställa över det på 220 så på söndagen hade vi ett fungerande kylskåp igen som inte sög ur batteriet! Jösses vad handikappande det är att inte ha ström och därmed ingen kyl eller rinnande vatten... För att ytterliggare göra pricken över "i"et så mådde varken Mathias eller jag så bra på fredagen troligen en matförgiftning... trots detta så besiktade jag nära 100 hundar och Mathias laddade batteri och skaffade kylbox. Vi var ganska trötta till lördag morgon...