måndag 14 juli 2008

Camping med hundgänget

I torsdags styrde vi kosan mot Tvååker och Rödlix camping.

Eira gjorde det bekvämt för sig i bilen och lyckades trots sin ringa storlek med konststycket att ta upp minst halva platsen i buren till de andras förtret.

På campingen gjorde vi oss hemmastadda och satte upp vårt medhavda staket så houdini terroristen kunde få springa lite utanför husvagnen. Sedan kom ju 2 av hennes syskon så det har varit ständigt röj från morgon till kväll. Eira har röjt ifatt sig sedan hon träffade dem sist så jag tror stackars Ernst och Edit inte orkar röra sig idag...
I husvagnen skulle sedan prinsessan på ärten sova på sin vanliga plats - huvudkudden.

Vi hade hyfsat tur med vädret torsdag-fredag det var sol på utställningen på fredagen och relativt fint när vi åt både torsdag och fredag. på lördagen kom det en åskskur precis innan whippetbedömningen med sedan var det fint väder men på eftermiddagen/kvällen brakade värsta ovädret löst. Det regnade och haglade och åskade och BLÅSTE. Det gick inte att se ut genom rutan. Husvagnen gungade värre än en båt och vi trodde Jennys utställningstält skulle flyga till väders (det klarade sig dock).

Till vänster i bilden nedan ser man det ena tältet som rasade.

Här försöker vi plocka ihop spillrorna av det andra tältet som flög iväg trots att tjejerna försökte hålla kvar det för att skydda en bebis och sina 2 salukis. Stackarnas grejer var totalt dyngsura!

Men vad gör väl dåligt väder när man har gott sällskap och äter god mat? Alla samlades efter ovädret och åt fantastiskt god fisk i Mats och Renatas tält.

4 kommentarer:

Krydolf sa...

Hur kunde ni få sånt campingväder? Jag tycker mig ha hört något om att ni i familjen Nilsson bara drabbas av dylikt väder när familjen Mellbrand med tillhörande husvagn finns i krokarna? Och vi var inte där, faktiskt!

För övrigt ösregnar och mullrar det ordentligt här i Tensta just nu...

/Kajsa

Sagoruna sa...

Ja fast nu var ju bara 50% av familjen Nilsson i området och bara 25% som campade så jag hade bra tur med vädret ändå eftersom det var fint mer än 50%.

Anonym sa...

Jaha, så det krävs alltså stora procentuella andelar Nilsson för att påverka campingvädret?

Sagoruna sa...

Vi hade väldigt fint väder väldigt stor del av dagen, det mesta regnet kom på natten eller den där lördageftermiddagen, jag brände mig i ansiktet (som vanligt) på fredagen tex och valparna lekte alla dagarna i solsken. Men visst det var inte klassiskt Nilsson camping väder med klarblå himmel och strålande sol 99% inte.