måndag 6 oktober 2008

Eiras röntgenbilder


Ventro-Dorsal bild (VD)
Området som jag markerat med svart klammer är det som såg konstigt ut och det SKA se konstigt ut. Området jag markerat med pil är Foramen Magnum och det tycker experten ser aningen "prominent" ut men är troligen inom normalvariation ffa med tanke på att Eira är så ung.

Lateral bild (från sidan)

Röntgenutlåtande (ni som inte är nördar på området får stå ut med lite temer, i kort har jag sammanfattat det ovan)
Dorsala delen av C2 är ite inkluderad i någon av lat proj. Lat proj inte rakt genom diskutrymmena, vilket försvårar en närmare bedömning av C3-C7. Inga påvisbart smala diskutrymmen eller andra förändringar. Foramen magnum ger ett något prominent utryck i VD proj. Svårbedömt då det inte finns fastlagda normalvärden. Området är mest troligt inom normalvariation, ffa med tanke på hundens unga ålder.
Radiologisk diagnos:
Inga påvisbara förändringar.
Myeolografi och/el MR kan övervägas förm närmare bedömning av halsryggen för evt kompression, om kliniskt indicerat. En rostrocaudal projection med öppen mun kan övervägas för närmare värdering av storleken på foramen magnum om klin indicerat.

Eftersom Eira i dagsläget inte verkar ha ont så fortsätter vi avvakta och Eira får fortsätta gå i sele tills hon växt klart (så matte slipper få magsår).

1 kommentar:

Anonym sa...

Å så skönt!