lördag 17 maj 2008

Runas största utmaning nånsin?

Runa gillar inte riktigt hundburar, inte när dom finns i en bil iallafall. Då börjar genast hennes hjärna fundera ut lösningar på hur man enklast tar sig ut...
Det är lite som i Jurassic Park när Velociraptorerna attackerar elstängslet på flera olika ställen för att hitta den svagaste länken.

Den buren vi haft fram tills nu är till stora delar gjord av plast. Grindarna är däremot gjorda av metall, och de är de Runa ger sig på. Hon tar tag i gallret och sliter o bänder tills en av dörrarna släpper ur sina minst 1 cm djupa spår. Annelie kan inte bända dom på plats igen, och jag får alltså ta i rätt bra för att få dit dom igen.

Vi har länge funderat på en Variocage men den har för stora mellanrum mellan sina spjälor och har inte dörrar i flera riktningar. Detta kan låta lite överambitiöst men krockar man så måste man kunna få ut hundarna utan att behöva vänta på brandkåren och deras bensindrivna vinkelslip.

Därför beställde vi en bur av en liten fabror i Karlstad som håller till i sitt garage. Han sysslar som det ser ut uteslutande med bur/grind tillverkning och har fullt upp.
Han verkar enormt duktig och är en sann hantverkare.
Buren vi beställde är "skräddarsydd" för V50 och har 4 dörrar totalt. 2 bakåt och 1 på varje sida.
Den har en skiljevägg som kan tas i och ur på ett skapligt smidigt sätt. Den har tom små krokar för att hänga halsband och koppel på.

Här kommer några bilder på buren:






När Runa (aka Houdini) sattes i buren första gången då började hon nästan genast fördela sitt missnöje med omvärlden med diverse gnäll och småyl. Väldigt trevliga ljud o köra bil till...

Så jag höjde bilstereon lite och vi åkte iväg. I ca 15 minuter provade hon att skaka i galler och rycka i grindar. Sen lade hon sig missnöjt, tittade lidande på oss och drog en enormt djup whippet suck.

Burens dörrar ligger alltid i spänn och håller således 100% tyst. Väldigt behagligt med en bur som är helt solid i sin konstruktion och inte håller på och skramlar.Det går tom att sätta ett hänglås på låsannordningarna så obehöriga inte kommer in i buren. Eller för den sakens skull behöriga kommer ut :)

Fabrorn fick oss att lova o kontakta honom igen om hon mot all förmodan tar sig ut, så skall han fundera ut en ny lösning. Sicken service! Vi kan varmt rekommendera denna fabror som för övrigt heter Kjell Ekström(se skylt ovan).

Priset för denna bur var 3900 kr. Detta är ungefär hälften av vad man skulle få betala för en "skräddarsydd" bur hos större och mer etablerade burtillverkare. Rena rama fyndet och kvaliten är ruskigt bra! Svetsjobbet är verkligen riktigt snyggt gjort dessutom.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Ser och låter utbrytarsäkert värre ut ju!

Anonym sa...

Ja det får vi verkligen hoppas :)