söndag 12 september 2010

Tomten( inte han som kommer vid jul) fortsätter

Här kommer en liten uppdatering på vad som händer på tomten. Arbetet med grunden fortskrider och allt ser ljust ut för att vi skall kunna gjuta sulan i slutet på veckan.


Här är då det "lilla" projektet stödmur som stog på programmet för helgen. Vi fyller ut vår tomt en hel del för att få en så rak tomt så möjligt. Hitills ca 600 ton fyllmassor har gått åt. För att tomten inte skall ta över gångstigen utanför så behöver vi en stödmur. Höjdskillnaden är ca 1,3 meter så det utgör stödmuren på sin "högsta punkt" ovan mark. Den sträcker sig en bra bit under mark med för att klara trycket från fyllmassorna. På bilden nedan så har betongbilen varit där och lagt grunden för muren samt att det första lagret med sten är lagt. Detta gjordes redan på fredagen.

På bilderna nedan har vi gått upp flertalet lager för att komma upp i höjd. Det fattas fortfarande 2 lager, men våra 10 pallar tog helt enkelt slut.
Den första bilden visar där stödmuren börjar och behöver således inte vara så hög då höjdskillanden börjar där så att säga.

Här nere i hörnan är det andra bullar som synes. hörnet är inte riktigt optimalt, men skall skalas av och sättas en gjutform där innan betongbilen kommer och fyller betong i muren.
/Over and out från den snart blivande byggnads arbetaren på heltid i några månader.

6 kommentarer:

Sagoruna sa...

Tjusigt! 130 cm över marken är mycket!!! Jisses vad jag längtar tills vi har tak på bygget!
För alla som inte vet så är det lösvirkeshus som gäller och det kommer att vara byggt helt i sten. Så det är mycket lyftande och slitande kommande veckor.

R-tan sa...

Vad kul att det verkligen börjar synas att något händer!

Birgitta sa...

Vad roligt att det börjar "bli nåt"!
Men usch vad otålig jag skulle vara! :D

Elle sa...

Coolt! Vad roligt att se hur det hela tar form!

Jeanette sa...

Åh vad roligt!! Längtar tills jag får se det! Sååå roligt att vara med på bloggen när det växer fram också!

Mathias sa...

Ja lösvirke är kanske inte rätt ord i detta fallet då hela huset är av sten. Men stora delar av taket kommer vara trä iaf :)