torsdag 31 december 2015

Nyårskrönika 2015

2015 har varit ett sorgens år. Flera oväntade dödsfall har lagt en stor skugga över de saker som varit skoj med 2015. Jag hoppas att det snart blir lite lättare med sorgen för de drabbade. Ovanpå detta allt det onda som sker ute i världen och härhemma. Mathias och jag har valt att bli månadsgivare till Läkare Utan Gränser samt att bli Världsföräldrar för att försöka stötta de organisationer som försöker hjälpa de utsatta. Vi har även skänkt utsorterade kläder och andra saker till stadsmissionen, röda korset och flyktingboenden.
I januari hälsade vi på Alexandra som fyllde år och besökte Aeroseum, en bunker under jord med massor med stridsplan och helikoptrar. Barnen älskade det! Till min förvåning men förtjusning.

Lite senare under vårvintern hälsade vi på flasklammen på Grevingetorp, mysigt!
En av de få promenader vi under vårvintern kunde göra tillsammans hela familjen. Med fika under promenad i Snogeholm. Runa 11 år, Iskra 4 år, Eira 7 år. Måtte vi få behålla lilla Eira ännu ett tag!

Vintern och våren 2015 drog med sig mååånga sjukdomar. Öroninflammationer, halsfluss, Mathias hade lunginflammation. Jag fick muskelinflammation i skuldran och blev jättedålig av den smärtstillande medicinen. Till slut fick jag diagnosen GERD (gastroesophagus reflux disease, dvs min magmun sluter inte tätt utan skickar upp magsyra i matstrupe och näsa). Så numera går jag på protonpumpshämmare (omezaprol) och då försvann alla mina skumma symtom jag utreddes för under 2013-2014. Även hundarna var sjuka under våren. Eira hade först akut pankreatit igen och sedan ett skov med hög hög feber. Runa strulade av och till med maten och utreddes lite för det inkl att tänderna kollades men utan att vi blev så mycket klokare (tills hon blev svårt sjuk i maj). Och Iskra blev dålig igen efter sitt löp, denna gång bokade jag resolut in en kastrering och jovisst det visade sig vara en vätskefylld livmoder och förhöjt CRP. Inom en vecka var hon sig själv igen.

Ellinor fyllde 3 år 4 maj och det firades med 2 kalas för att alla skulle kunna komma. Äntligen var vi friska igen.

När Alexandra med familj var nere för Ellinors kalas passade vi på att göra en utflykt till Snogeholm och hade en fantastiskt fin dag i skogen där. Ett av de bästa minnena från 2015!

Den 14-16 maj åkte jag med Jeanette på weekendsemester till London. Vi hade fantastiska dagar där med fint väder, god mat, shopping, sightseeing och såg musikalen Miss Saigon. Vi besökte såklart även Kings Cross :)

I slutet av maj tog Lill fina familjebilder på oss.

Den 29 maj fick vår älskade Runa somna in efter en kort tids svår sjukdom då hon fick njursvikt. Älskade saknade vackra Runa <3 p="">
Hundarna var ganska deppiga efter Runas bortgång. Så vi beslöt att hänga med Jeanette på whippet race träning för att försöka få licens på Iskra. Iskra lyckades med att ta licens! Även Eira fick lov att träna vilket hon blev överlycklig över. 

Midsommar firades i Rögla med nästan hela närmsta familjen.

Under 2015's enda värmebölja i juli så besökte vi Liseberg med barnen vilket blev en superhit. Det var nästan folktomt så barnen kunde åka hu mycket som helst. De älskade berg och dalbanorna och åkte och åkte och åkte och åkte tills Alexandra tröttnade :D

I början av oktober åkte vi till Rhodos på semester för att ladda lite sol. Det var otroligt mysigt att umgås kravlöst en hel vecka.

Vi åkte med Johan, Petra, Hannah och Kajsa. Så småtjejerna hade varandra att leka med under resan.

När Liseberg hade Halloween vecka åkte vi upp igen till Göteborg. Denna gång var det mycket folk så barnen hann inte åka alls så mycket men hade ändå väldigt skoj.

Så äntligen lyckades vi och ett syskon är på väg till Ellinor. Lillebror är beräknad till den 28 februari. Som vi längtar! Sedan november har jag varit sjukskriven för att jag har otroligt mycket sammandragningar, och vi hoppas lillebror kan tåla sig till i alla fall slutet av januari.

 Vi ser nu fram emot ett spännande 2016 där familjen ska utökas, syster Alexandra gifter sig med sin Richard och förhoppningsvis massor med andra roliga saker ska hända!

Gott Nytt År!!!


1 kommentar:

AFA Försäkring sa...

Hej!

Jag jobbar med uppsökande kundtjänst för AFA Försäkring och såg att du skriver att du är sjukskriven.

Du kan ha rätt till ersättning från oss om du jobbar på en arbetsplats som har kollektivavtal (och 90% av alla anställda i Sverige täcks av kollektivavtal).

Här kan du läsa mer om vår sjukförsäkring: https://www.afaforsakring.se/privatperson/sjukforsakring/las-mer-och-anmal/

Ring oss på 0771-88 00 99 mellan 8-17 på vardagar så kan vi hjälpa dig vidare.
Du kan även kontakta oss via Facebook - https://www.facebook.com/afaforsakring

Vill du veta mer om uppsökande kundtjänst och hur vi hittade dig kan du läsa det här:
https://www.afaforsakring.se/om-afa-forsakring/uppsokande-kundtjanst/

Vänliga hälsningar
Anton
AFA Försäkring