onsdag 25 november 2015

Vecka 26

På måndagen v25+0 var vi hos barnmorskan. Lillebror hade en puls på 142 och magens mått var 24 cm en cm mer än Ellinor vid samma tid.
Däremot var mitt blodtryck bara 95/65 inte så konstigt att jag är yr och svag ibland.

Dagen efter hade jag en tid hos MVC's läkare som skulle bedöma hur allvarliga mina sammandragningar är. Han undersökte noga inklusive med ultraljud och bedömde att jag har alldeles för mycket sammandragningar och ett alldeles för fysiskt och stressigt jobb för att det ska vara bra. Han blev orolig för förtidsbörd och sjukskrev mig på heltid i minst 3 veckor (så lillebror ska bli nästan 29 veckor och ha en chans att klara sig i värsta fall). Lillebror ligger med huvudet nere i bäckenet vilket gör att det trycker på rätt bra när jag har sammandragningar.

Så nu går jag hemma och skrotar. Sammandragningarna kommer och går, mer om jag är aktiv men de kan dra igång av nästan vad som helst. De är inte alls så förutsägbara som de jag hade med Ellinor och en del är riktigt obehagliga.

Jag har fått foglossning också så det är skönt att kunna vila precis när som helst. Tur att det snart är jul så att tiden går fort.

Inga kommentarer: