onsdag 21 oktober 2015

Tillskott i familjen!

Äntligen gick det vägen och Ellinor ska få sitt efterlängtade syskon och vi ska få lära känna en liten varelse till! Bebisen är beräknad till den 28 februari 2016. Bebisen blev till när Runa lämnade oss så det känns som att det var hennes gåva till oss. Under Runas sjukdomstid tappade jag 4 kg i vikt så jag var ganska smal när jag blev gravid och det tog ganska lång tid att komma ikapp.
v7
Första bilden på miraklet. Den sitter precis där den ska och ser ut som den ska, dvs som en liten blobb som tickar. Jag mår galet dåligt, illamående och lågt blodtryck 100/60 vilket gör mig svimfärdig och andfådd. Jag provar både illamåendemediciner och annat men det enda som hjälper är att dricka ofantliga mängder och ta det så lugnt det bara går. Ingen mat som smakar eller luktar går att äta, allt kött går bort. Jag är glad för allt som jag får i mig. Som tur är har jag semester v 8-11. Jag har också väldigt ont av växtvärk i magen så det var skönt att se att fostret inte satt i äggledarna eller så.
Byst + 2 i storlek, vikt -1 kg 

vecka 13.
I vecka 13 är det dags för KUB, vi valde dock att göra något som heter NIP-test istället som man får bekosta själv. Det har mycket högre säkerhet än KUB och görs via en analys av mammans blod där man renar ut fosterceller som man sedan testar för de tre vanligaste trisomierna. Vi fick lägsta möjliga risk för alla tre. Innan blodprovet tas gjordes ett snabbt ultraljud för att se så att bebisen ser frisk ut. Då de hade bokat oss fel så blev vårt ultraljud mycket hastigare än tänkt då de tryckte in oss mellan befintliga tider. Det kändes otroligt tråkigt, man vill ju hinna njuta av att titta på bebisen. Bebisen tittade hela tiden rakt in i ultraljudsproben så vi fick ingen fin profilbild. Mitt illamående börjar bli hanterbart och jag är inte fullt så yr längre. Blodtrycket hade gått upp lite till 110/70
Kan äta kött som inte luktar men äter mest vegetariskt. Kokt potatis med smör tex :D 
Vikt: +/-0

När vi fått besked om att allting såg fint ut berättade vi för Ellinor som blev eld och lågor och ville veta EXAKT var i magen bebisen ligger och därefter deklarerar att hon vill ha "killingar" (tvillingar) en lillasyster och en lillebror. Vi förklarar att det finns bara en bebis i magen då erbjuder hon sig att ha den andra i sin... Men om det nu bara finns en i magen så vill hon ha en lillebror så det så!

vecka 19
Äntligen blev det dags för RutinUltraLjudet eller anatomigranskningen. Förväntansfulla körde vi ner till Ystad för att få se vårt mirakel. Väl där när vi väntat i 20 minuter så får vi beskedet att vi inte kan få ultraljudet utfört då vi är där på fel tid (!) trots att vi är där på den tiden vi fått i brev och mailkallelse. Efter att jag blivit jätteledsen och Mathias arg trollar de fram en ny tid dagen efter i Malmö. En halv arbetsdag helt till spillo och ytterliggare timmar och mil för att få se bebisen.
När vi väl fick se bebisen var allting bra. Allt som går att kontrollera ser perfekt ut. Vi talade om för den som ultraljudade att E önskar sig en lillebror så hon fick inte hitta något annat (skämt, fniss). Som tur är var bebisen utrustad på rätt sätt så Ellinor får sin hett efterlängtade lillebror!
Jag är extremt förstoppad trots att jag dricker nästan 2,5 liter så började även äta plommon. Lite hjälper det kanske.
Vikt +1-2 kg beroende på dagsform. 

v21
I vecka 21 var vi på första riktiga barnmorskebesöket. Mitt blodtryck har kommit upp ur källaren och är nu 117/69. Bebisens puls låg på 146. Jag ska börja äta järntabletter hur nu det ska gå till med denna tröga magen då järnvärdet ligger i det lägre intervallet. Längtar så efter denna busen nu! Han ligger helst med fötterna nedkörda i höger ljumske och trycker på massa saker så det gör svinont och får han inte det (genom att jag knuffar upp honom) så hämnas han genom att göra en massa volter och det är en obehaglig känsla som om man åker väldigt snabb bergochdalbana det verkligen killar i magen!
Jag har troligen även en nerv i kläm i högerbenet vilket gör att det gör svinont och jag har svårt att balansera på det, så jag får redan nu sitta ner för att kunna klä på mig.
Efter semestern +5 kg :D


v22
Får extremt mycket sammandragningar om jag jobbar tungt och har hemska ligamenstsmärtehugg i sidan om jag råkar röra mig i fel vinkel. Kissandet är som förra graviditeten frekvent.

v7
v 13
v 19
v 20 en stolt storasyster visar var lillebror ligger!

Inga kommentarer: