tisdag 31 december 2013

Ellinor

Nyårsfin!
Ellinor utvecklas i rasande takt, nya ord testas hela tiden en del begripliga och andra inte så begripliga. Smart är hon vårt lilla troll. Vi som varit så glada över att hon inte klättrat så mycket nu hittar vi henne minst ett par gånger varje dag uppe på köksbordet, hon gillar också att klättra på handtagen till köksskåpen, pallen i klädkammaren osv. Ofta vet hon inte hur man tar sig ner så då sitter hon och gnäller tills man hämtar henne.

Vi borstar ju tänderna morgon och kväll och efter halsfluss och tandköttsinflammation så har vi tränat mycket på det så att det ska vara roligt. Nyligen har vi också börjat borsta tänder på Eira så på kvällen när tänderna borstas pekar hon på Eiras tandborste och säger Vovven! sen ska hon gå och hämta Eira med hjälp av att locka med en godisbit så Eira ska komma och få tänderna borsta. Efter det så nickar hon nöjt och går :)
Allt som oftast tigger Ellinor till sig en brödbit, pepparkaksbit eller annat som hon sedan visar för Eira så att Eira ska jaga henne runt soffan eller köksbordet, jätterolig lek för Ellinor och jackpott för Eira som alltid lyckas sno åt sig godiset.

Mycket nu kretsar också kring "bass" dvs bajs eller kiss. Hon kan mycket bestämt peka på blöjan och hävda Bass! för att hon vill ha en ny blöja. Pottan och hon pratar också mycket om Bass! men ännu har det inte blivit något gjort i den.


Inga kommentarer: