tisdag 31 december 2013

Årskrönika 2013

2013 har varit ett lugnare år än 2012. Tack och lov! Under första halvan av året umgicks vi en del med min syster och hennes familj då vi varit föräldralediga samtidigt. Vi har också haft en enda räcka med sjukdomar och tandsprickning och väldigt lite sömn. Kräksjukan x2, influensor, förkylningar, halsfluss mm har avlöst varandra, jag vågar inte ens spekulera i hur sjuka vi kommer att bli när Ellinor väl börjar på dagis...
14 februari tog Ellinor sina första steg och i slutet av mars gick hon obehindrat.

I april skulle Iskra ha tävlat LC men efter att Runa sprungit på henne så fick vi stryka det då hon vilade och gick på smärtstillande.

maj firade vi Ellinors ettårsdag med stor fest och fantastiskt väder. Under maj fick Mathias äntligen svar på sina konstiga buksmärtor han hade en stor gallsten. Till slut i början av juni blev han opererad för det och blev helt bra. I maj åkte jag och Jeanette med våra 3 LC hundar till Söderhamn och tävlade, då slog Iskra till och tog sitt första CERT!

I mitten på Juni åkte vi till Tånge Hed på en av årets få hundutställningar här träffade vi alla Eiras valpar. Vi passade också på att umgås med Alexandra och familjen.
Midsommar firade vi hemma med bubbelblåsning god mat och Petra, Johan och Hanna.
Under sommaren passade vi på att stenlägga hela uppfarten, bara sådär 300kvm.

I slutet av Juli åkte vi till Tammsvik och den stora vinthundsspecialen. Vi umgicks med hundfolk, ställde ut Runa och tävlade LC med Iskra. Vi hade strax dessförinnan haft besök av Mia och Magnus från Södertälje och passade på att besöka Mia när vi var i trakterna.

I augusti var vi först på dop av Hanna som visade sig bli ett fantastiskt bröllop mellan Johan och Petra utöver dopet. Och därefter på dop och bröllop hos Alexandra, Mathias och lille Linus! Så otroligt roligt alltihopa!

I september var jag, Ellinor, Eira och Runa på en mycket trevlig vandring med vänner längs verkeån medan Mathias och Jeanette åkte till Nyland, Kramfors och tävlade LC. Det gick mycket bra däruppe och Iskra blev bästa tik med sitt andra CERT!

I augusti började jag jobba och Mathias var istället heltidspappa. Det var kul att komma tillbaka till jobbet. Det har också fungerat mycket bra för Mathias som pappa på heltid. Han och Ellinor har sysselsatt sig med barncafé, hundpromenader, bus, träffat Ville och Tore, umgåtts med Farmor, med mera.

Från och med november har vi båda jobbat och varit heltidsförälder på 50%. Detta upplägg kommer vi att ha fram till inskolningen i april. För Ellinor har det fungerat utmärkt för oss vuxna har det varit svårare att få arbetet att begränsa sig till bara 50%.

Nu ser vi fram emot 2014 med spänning! Gott Slut och Gott Nytt År!

Inga kommentarer: