måndag 9 maj 2011

Valparna växer!

Valparna äter och sover och växer. På 7 dagar har de dubblat sin födelsevikt (och de vägde ju inte lite när de föddes). Flera av dem lär väga över kilot när de fyller 2 veckor.

Tik 2 myser hos mamsen. Hon är den som är klättrigast av alla valparna så här långt. Hon är den som söker värme mest och gärna ligger allra underst i högen och diar. Hon klättrar gärna upp på kanten av biabädden eller upp på mammas rygg och sover. 4 dagar gammal var hon på väg ut ur lådan som har 20 cm höga kanter så då fick jag stänga den. 40 cm höga kanten klarar hon inte än så länge.

Hane 1 är alltid pigg på mat och ligger helst nära mamma så man inte missar en måltid. Han kan bli så ivrig när han äter att han tappar greppet om spenen och då blir det ju total katastrof i hans värld. Har fått en otroligt djup röd-brun bottenfärg och är så fin! Här på bilden säger han Hej till Publiken!


Hane 1 gymnastiserar han har hört att man måste vara välmusklad för att springa LC =) Kniiiip å kniiip!


Tik 1 stretchar och kör armar uppåt sträck. Denna dam har mest humör av alla valparna och ve den som står i henne väg när hon vill något, hon forsar fram som en isbrytare när hon ska ha en spene. Hon skriker som en siren när något inte passar fröken men är också en av dem som gillar allra mest att ligga och mysa i knät. Kliar man henne på magen knorrar hon.


Hane 2 med sin söta lilla hjärtformade fläck på armbågen. Är gängets lille Ferdinand, får han bara äta ofta och mycket så är han nöjd. Den som älskar att ligga och mysa i knät eller famnen. Ligger ofta på rygg och sover eftersom magen är lite ivägen annars =) Har längst och yvigast päls av alla valparna så när han var nyfödd och blöt fick han tuppkam om man klappade honom mothårs på huvudet.


Alla fyra avlparna diar. Hane 1 försöker putta bort tik 1 =) Det lyckades inte =)))) Tik 2 diar för ovanlighetens skull på en spene i den övre raden.


Hitta den försvunna fjärde valpen!


Hanarna söker fortfarande egna hem, se Källornas valpblogg för kontaktinformation.

3 kommentarer:

Lena sa...

Så stora de har blivit, jättefina!

Anonym sa...

Vilka personliga valpar med sina olika färgteckningar och egenskaper! De är hur söta som helst!!!
Roligt, att följa dem!
Hälsn Birgitta och moster Tosca

Kattalena sa...

Så synd att jag inte kunde titta förbi i lördags, de är ju så sjukt söta!!!