torsdag 19 februari 2009

Whippetslyngla bortskänkes

I tisdags tog jag prover bla hygicult (se bilden) i ett projekt jag utför åt ett företag. Proverna är för att påvisa eventuella bakterier. Projektet startade för cirka ett år sedan och detta var sista provtagningsomgången. Denna aktuella dag hade jag tagit 4 svabbar och 2 hygiculter. Efter avslutad provtagning åkte jag till kontoret och satte mig skrev remissen och la fram proverna på skrivbordet, sedan gick jag för att hämta ett kuvert. När jag kom tillbaka fanns det bara 5 prover på skrivbordet. Av det sjätte provet en av hygiculterna fanns det bara plastskärvor kvar... En viss liten hund är väldigt väldigt billig!!! Hon åt upp agarplattorna som finns inne i plasthöljet och av själva höljet så var den största biten cirka 2x0,5 cm! Det var mycket längesedan jag var så arg på någon av mina hundar därav titeln! Så jag fick skriva till på remissen att "provet som är märkt "XXX" inte finns längre eftersom min valp ätit upp det", jag antar att jag var gårdagens samtalsämne vid fikabordet och framkallat många (skade)glada skratt.

söndag 15 februari 2009

Promenad i snöiga Veberöd

Idag åkte jag och tjejerna till Veberöd och gick med Malin. Malte och Elias där. Mathias åkte till Jönköping för tredje gången på en vecka fast det kan han ju själv blogga om...

Malte, Elias och Eira busar i snön.


På väg genom skogen i Veberöd. Malte höll mest Eira och Elias höll Runa, Runa är lite stark för Malte så det var enklast så. Jag måste säga att killarna imponerade på mig när de gick förbi en mötande hund med vars en hund, de gjorde för det första exakt som jag instruerade och för det andra lyckades de jättebra att hålla kontakten med respektive hund, som inte släppte sin respektive tillfällige husse med blicken fast det gick en hund förbi dem. Inte alla vuxna som klarar det inte! (ffa inte att följa instruktionerna så bra).


Malte gosar med Saga.


Jenny mötte upp oss på brukshundklubben i Veberöd så hundarna fick busa ihop.
Sedan gick vi hem till Malin och fikade. Så här är hela gänget på bild förutom jag då. Nu kunde Malte hålla Runa för hon var avbusad, så fick Elias glida lite med Eira.

Ikväll har jag faktiskt 3 trötta hundar, Eira är ju annars nästan helt omöjlig att trötta ut, fast hon är ju inte jobbig när hon är pigg så det gör inget.

lördag 14 februari 2009

Sol och Snö!

Idag kom Malin och hennes två söner ut och hälsade på oss, Malte och Elias hade blivit så avundsjuka sist när bara Mailn kom och hälsade på hundarna. Så nu fick de sitt lystmäte på hundar.

Eira går så fint bredvid Malte, Malte matchar hundarnas täcken väldigt bra. Saga o Runa spanar på Malins ficka för att se om godis ramlar ut.

Mathias springer ikapp med whipporna - whippet race i annan form...
Elias, Runa och Eira.

Malte och Runa klättrar i trädet.

Malte och Elias i trädet.

Sedan fikade vi inne och gosade med hundar på fällen i solen.

måndag 9 februari 2009

Knasiga Eira

På söndagkvällen insjuknade jag i den beryktade influensan. Och däckade. Nu har febern dock gått ner en grad så jag ligger bara strax över 38. Skönt! Men det innebär att vissa medlemmar i hushållet (läs Eira) blir lite rastlösa...
Vad gör man då? Jo man går och hämtar sitt utställningskoppel och klickern och kastar framför matte på golvet. Kan vi inte trääna säger hela vovven. Hon vet nog inte riktigt att hon är whippet den lilla? Och om man har ett ben som man gillar jättemycket men inte kan tugga på det just nu, var gör man då av det? Jo man stoppar det i ljumsken på Runa så att faster ska vakta det åt en... Jag har nog aldrig skrattat så mycket som åt denna lilla hund.

Så här ligger man när matte äter popcorn för att inte missa minsta chans att få. Man sitter också och piper nedanför mikron medan det poppas. Det är så gott med popcorn. (en sak hon förresten hann lära sin bror...)


När matte är sjuk och inte orkar gå promenad så kan man ligga på ryggstödet på soffan och spana på alla fåglar i trädgården.

Eller titta ut på grannen som pysslade i trädgården. Och då går ju propellern bak hela tiden.

Söndagspromenad


Vi firade att solen sken genom att gå promenad med Jenny & Nokia och Malin - jag, Runa och Eira. Saga fick stanna hemma och vakta husse när han tvättade bilen.


Runa ska ge Eira en omgång

men har lite svårt att hinna ifatt, hon är snabb den lilla råttan!


Sen ger Eira igen!

Hoppsan kanske mindre lyckad fotovinkel?

Så här trött blev Nokia av att gå promenad med sina tjejer! Tsii tsii han har ingen kondis säger Eira... (-;

Födelsedag 7 februari


Öppna fina presenter! Fått 4 nya jättefina orkidéer, några syns i bakgrunden.


Äta god mat med föräldrar, svärföräldrar och morföräldrar. (Repris på nyårshuvudrätten).

Sen spelade vi Sverigespelet. Nilsson mot Wendt och Nilssons vann på sina eminenta sportkunskaper (läs pappas). :D Ännu en födelsedags orkidee på bordet.


Runa fixade en bra liggplats!


Och det gjorde Saga också!

torsdag 5 februari 2009

Utmaningen

En rolig utmaning: Gå in i mappen: Mina bilder på din dator. Gå till den sjätte mappen och därefter väljer du det sjätte kortet. Visa den bilden i din blogg och skriv något om den. Invitera sex stycken nya att vara med på utmaningen. Länka till dem och låt dem veta att de är utmanade.

Bilden visar min kompis Mias russell Raisin som vunnit veteranklassen på en russell-utställning 14 år gammal, hon slog bla sin dotter 10 år gammal och flertalet 7 åringar. Hon placerade sig även i bästa tik klassen och slog veteranhanen. Gammal är äldst helt enkelt!

Hmm utmanar: Elin, Kajsa, Maria, Marie, Renata och Josefin.

Saga uppdatering

Tant Saga är lite trött och inte helt stabil i röreslerna bak men mår annars bra. Det syntes inget allvarligt på blodproven, lite avvikelser på vita blodbilden som kan tyda på stark stress (konstigt att man blir stressad när man inte kan röra sig eller???) eller kanske virusinfektion. Återbesök är bokat om 10 dgr då ska vi träffa en ortoped för att vidare reda ut svagheten i baken. Då ska blodproven också tas om så får vi se hur de ser ut då. Är så glad att lever och njurvärden var bra, även bukspottskörteln verkar ok.

onsdag 4 februari 2009

Usch vilken dag

Skulle ha en lugn skön vila handen dag på kontoret fram till kl 1437 gick allt bra men då fick Saga någon form av anfall. Det började med att hon försökte kräkas och sen kunde hon varken stå, gå eller ligga rakt. Ögonen for runt (nystagmus) med sådär 200 ryckningar i minuten och jag blev hysterisk.

Min arbetskamrat Lena fick ringa Mathias och be honom komma och sen ringde jag till djursjukhuset för att förvarna om att vi var i antågande. När Mathias kom så kände Saga i alla fall igen mig igen och ville ha skinka. Men kunde fortfarande varken stå eller gå och ögonen hoppade fortfarande hysteriskt.


Efter 3 timmar på djursjukhuset så har hittills inget större fel hittats på Sagisen. Röntgen okej (lite sudd vid levern, kanske pankreatit?) men det svarar ju blodproven på. Blodtrycket okej (130). Massor av blodprover ska analyseras imorgon så får vi se vad det visar. Veterinärern gjorde alla neurologiska tester som gick att göra så undersökningen var grundlig in i minsta detalj kan man säga.

Mitt hår är väl snart självlysande efter 2 röngenomgångar på 3 dagar. Nu är det värsta och bästa som kan hända att jag inte får något svar på vad som hände egentligen. Och då hoppas jag verkligen att detta var en engångshändelse. Nu är hon bara aningen ostadig bak och ögonen normala, samt jättehungrig! Så håll alla tummar!!! Nu får det vara nog med olyckor och annat trist!

måndag 2 februari 2009

Syrran och Göteborg

I helgen som gick åkte vi och mamma o pappa upp till Göteborg för att hälsa på min syster som nyss fyllt år. Hundarna var utdelade på kollo.

Jag visste att göteborgare pratar annan dialekt och pratar mycket men att man ska behöva varna för det ... :D (lite dålig humor från min sida men ändå).


På söndagen var det makalöst vacker väder så vi tog en sväng i botaniska trädgården och tittade bla på de söta knubbsälarna (som hade alldeles för liten bassäng).

Och hälsade på Hälge och hans två fruar.
På lördagen skulle vi gått på museum men det hade inte öppet så det blev shopping på stan istället (4 tröjor, 1 par byxor och 2 skålar blev det). Sen bjöd Alex på jättegod indisk inspirerad mat och visade alla 600 bilderna från Nya Zeeland.

följetongen


Ingen tvekan om vilket av långfingrarna det är fel på i alla fall. Nu är fingret röntgat (fick se bilderna kul) och inga skelettskador syntes. Så nu är det hoptejpat med det gröngula ringfingret för att få avlastning och vila. Troligen en skadad sena/ligament och eller ledkapsel. Förhoppningsvis är det helt bra till helgen. Lite tröttsamt tycker jag men det får väl gå. Tur att det är MILA denna vecka så alla är där och ingen har tid att träffa mig.

söndag 1 februari 2009

fortsättning handen

Nu är ringfingret mest lila och gult och svullnaden har nästan gått ner helt, lite svullen fortfarande. Däremot har långfingret börjat jävlas å det grövsta det har svullnat upp och gör ONT. Vänsterhandens långfinger är 5,8 cm tjock och högerhandens 7,4 cm och det fortsätter svullna, nu har jag knappt några evck kvar på ledens ovansida. Efter 1½ timmes försök att nå sjukvårdsupplysningen kom jag fram och tjejen där tipsade om en jourläkarmottagning som stängde kl 23 provade att ringa dit men hade kl 22 fortfarande inte kommit fram och det tar 40 minuter att åka dit (man får inte åka utan att ha ringt) och det är knappast akuten-akut. Så det blir väl till att slåss med vårdcentralen imorgon... jag är inte sams med dem så det ska bli spännande att se hur det går.
To be continued...