måndag 28 april 2008

Kamikazekaniner säljes billigt!


Pris: självkostnad dvs fånga dem du vill ha!

söndag 27 april 2008

Kvack igen.

Åter till Laholm men nu blir det en paus på några månader innan jag ska hit igen. Helgen började (o)bra med en fölning. Fölet låg fel, jag rättade till kroppen men huvudet låg fortfarande fel efter 45 minuters kamp så lyckades jag med lite hjälp rätta huvudet men då var ju fölet redan dött såklart. Men vi fick ut fölet så stoets liv räddades i alla fall. Fölningar är så otacksamma att åka på för till 99% så vet man att man bara kommer att få ut ett dött föl. Den erfarenheten har gett mig multipla blåmärken på armbågarna och underarmarna, vänster armbåge är så öm så jag har svårt att hitta en ställning att sova i. Bildbevis utlovas.
Vänster armbåge som gör mest ont ovanför blåmärket.

Höger arm, alla blåmärken kom inte med på bilden och de börjar försvinna, jag har ju oerhört svårt för att få blåmärken och de försvinner snabbt.

Igår fortsatte jag på temat livmoderframfall på en ko som inte ville/kunde resa sig men efter att ha försökt stoppa in livmodern på henne liggande (mycket träningsvärk i ben och armar) i 30 minuter utan att komma någon vart tvingade vi upp henne med våld och jag lyckades stoppa in livmodern i raketfart (2-3 minuter) sen la hon sig igen men då var den inne HAH! Efter det fick hon kalk för att komma i balans igen, dvs så att hon inte ska dö utan kunna resa sig och börja äta igen. Det är lustigt med kor man ger dem kalk i en dos som egentligen är dödlig men det vet de inte om så de dör inte av det inte. Kor är tacksamma varelser att jobba med. Bild på kalkningen kommer så snart jag kommer hem.
Jag och kossan man kan ana droppslangen och bonden till vänster. Tittar man noga kan man se att både jag och kon är blodig efter kampen med livmodern.

Idag har jag uträttat mirakel. På morgonen var jag ut och kalkade en ko samt tvingade upp henne på båspallen, hon hade ramlat ner i gödselrännan med bakänden och kunde inte resa sig. Att lyfta 800 kg charolai ko för hand är ju inte möjligt men vi lyckades efter medicinering med smärtlindrande, glukos, magnesium och kalk, tvinga henne att hjälpa till att studsa upp på båspallen. Så långt allting bra. Ägaren ringde dock igen för några timmar sedan och berättade att hon inte kan resa sig och att juvret är stenhårt och hon släpper inte ner någon mjölk. Jaha bara att åka dit igen. Jag undersökte henne och gav henne oxytocin för att se om hon släpper mjölken då men nej inget resultat. Hon blev bara väldigt sur över sprutan. Efter det gör jag i ordning 2 sprutor med olika antibiotika eftersom juvret ser väldigt fult ut och på första sprutan reser sig kon - magi! Eller tja liten veterinär retar upp stor ko... Så på andra sprutan får husse hålla i kon så jag kan spruta henne. Hans kommentar (med glimten i ögat) var jaha här ringer man veterinären för att få hjälp med sin ko och vad gör hon retar upp henne till vansinne och åker igen så jag får ta hand om eländet... Han var jätteglad att hon lyckades resa sig och stod stadigt det förbättrar hennes överlevnadsprognos väsentligt.

På tal om livmoderframfall så berättade min sommarvikarie en lustig historia. Hon blev utkallad på ett livmoderframfall kom dit allt såg ut som det brukar. Hon la en epidural och de fick kon att resa sig och det gjorde hon utan besvär - men livmodern låg kvar på marken! Jag skulle ha gett vad som helst för att se Jessicas min i det läget. Kon verkade helt obekymrad över att tappa vissa väsentliga delar dock. Ja mycket ska man uppleva innan himlen ramlar ner...

Klar slut från kvackens Laholm!
Saga i skön sovpostition i soffan på stationen.

PS här har varit 18 grader och underbart väder, vitsipporna blommar för fullt och bokarna håller på att slå ut sina blad. DS

lördag 19 april 2008

Blentarpsbus

Idag mådde både jag och Mathias hyfsat så vi åkte in till Blentarp för att gå promenader med Jenny och hennes killar. Först en kort med tjejerna och Nokia och sen en längre med Saga och Gråbo, fast Mathias stod över den längre. Nokia är en riktig sötnos och charmtroll!
Först lekte han med Mthias handskar sedan snodde han mitt kamerafodral och lekte med.
Men vem kan bli arg på den här charmiga vovven?
Nokia gillar mina tjejer och Saga tycker han är rätt okej när han står still.

VÅR!


lördag 12 april 2008

Influensa

Har haft feber i fyra dagar nu börjar bli något tjatigt! Och inte så lite heller idag var jag uppe i 39,9 när febernedsättande tabletterna släppt. Sjukattiraljer är en laptop, mycket vatten, 2 levande värmedynor, diverse tabletter från apoteket mot hosta, massor av kuddar så jag kan sitta och sova samt en snäll sambo som passar upp på en.

Förresten har ni väl inte missat 1 veckas bilderna på valparna? In och titta och beundra!

Klart slut dags att sova lite.

lördag 5 april 2008

Fler Kaniner i kvarterets snabbaste hundträdgård.


Nu har de hänt som jag faktiskt inte trodde skulle hända, det finns minst 4 kaninungar i vår trädgård som bor under förrådet.

För er som kommer ihåg mitt(Mathias) blogginlägg förra året om den där kaninen(som inte har alla läsk i backen) som bor i vår trädgård så kan jag helt enkelt bara säga att det är precis som det låter.

En styck galen kanin tyckte att förrådet i den enda trädgården med 2 st framavlade kaninjagande hundar, är ett klokt ställe och bosätta sig på.

Nu har denna galenpanna förökat sig och avlat fram fler galenpannor som springer runt i trädgården...

Runa är numera i princip frisk i sin sena och Saga är alltid på hugget. På ikommande ju ytterligare en Vilding som äntligen behagat att dansa ut ur Gunlögs mage.


Så jag hoppas innerligt att denna mindre begåvade kaninfamilj kommer att inse sitt digra misstag i val av bostad framöver :)


Sambatjejerna

Här kommer en bild jag fått från Källornas på tjejligan. Jag kan redan nu avslöja att de INTE kommer att få namn efter latindanser. Namnen kommer att bli mer i stil med tidigare kennelnamn.
Uppifrån och ner är det tik 2, 4, 3 och 1. Tik 4 är väldigt lik mor sin. Å vad det ska bli spännande att få se småtjejerna senare. Jag kommer nog inte att hinna åka dit förrän de är 5 veckor så väntan till dess kommer att bli olidlig.

Kokvack

Jaha så tog man på sig kvackrollen igen. Kom till Laholm ca17 fick åka på ett livmoderframfall direkt på en av de mest avlägsna gårdarna i norra distriktet, det gick bra, efter det åkte jag till en riktigt sjuk ko (coli-mastit) och sen tillbaka till Laholm. Hinner handla mat och packa upp den samt sätta på "Så ska det låta" så ringer nästa - ett livmoderframfall! Jaha bara att kasta sig i bilen igen. Stoppar in livmodern åker tillbaka till stationen och äter min mat och fixar med mina prover från dagens ordinarie arbete (35 st). Packar min egen bil och återställer kollegans då är klockan 22:30 då ringer det igen - ett livmoderframfall längst bort i södra änden av distriktet. Vad är oddsen för det egentligen??? Tror inte jag behöver träna armar nästa gång på gymmet i alla fall. Jag var mest glad att jag inte hunnit duscha i alla fall. Men nu är jag nyduschad och ska gå och sova intensivt innan nästa ringer - kan ju undra vad det kan vara för spännande... Jag är ju lite pervers och gillar att stoppa tillbaka livmödrar fast det räcker med en per dag för det är rätt tungt. Å andra sida har jag ju en kursare som älskar att tömma bölder, vi är nog liiiiite yrkesskadade.
Det påminner mig om en äldrekursare på skolan som ramlade med hästen och fick den över sig, hon bröt nåt i ryggen eller halsen så hon gick länge med nån specialställning, det enda alla undrade var - Hur gick det med hästen? Hon var rätt trött på det till slut.
Sov så gott på er.

torsdag 3 april 2008

Det rör sig i magen!

Här kommer en liten filmsnutt på aktiviteten i Gunlögs mage:Undrar vad Lets Dance juryn skulle tycka om den samban? 40 poäng eller?

Kan meddela att underverken kommit till världen och de och mamma mår bra, bilder kommer senare ikväll - kanske ;-D

onsdag 2 april 2008

Tågfärd


Idag var jag och hundarna tvungna att åka hem, Gunsan hann inte få några valpar innan jag var tvungen att åka, men nu så verkar det på G. Jösses vad jag är besviken som är 60 mil för långt söderut. Förresten varför måste tåg vara så förbaskat kalla?

tisdag 1 april 2008

Aprilskämt på väg?


Nä troligen inte tycker Gunlög som lugnt sover vidare fast valparna har fortsättningskurs i samba därinne.