måndag 31 december 2007

Nyårskrönika

2007 är snart till ända och det har varit ett händelserikt år på gott och ont.

Året började med att jag blev tills vidare anställd istället för vikarie på Skånesemin. Detta var jätteroligt och är en trygghet i vardagen även om jag inte är det minsta orolig för att bli arbetslös. Jobb finns det alltid!

I mars fick jag diagnos på mitt knä som jag skadade i juli -06, en spricka i ledbrosket. Detta går inte att åtgärda kirurgiskt utan får läka så gott det går med tiden (jag har ont än idag). Vetskapen om vad som är fel är otroligt skön.

Viltspåret var årets höjdpunkt - Runas 2 öppenklassettor och att det lossnade med spårandet med Saga var otroligt roligt det är en enorm upplevelse att jobba så intimt med sin hund som i ett osnitzlat spår och ändå veta precis vad som händer för att ens hund väljer att berätta det med hela sitt kroppspråk! Jag rekommenderar alla som inte provat med sina hundar att prova. Att resten av träningsgänget klarade sina anlag var pricken över i:et.

Årets bottennotering var när Runa blev sjuk i maj och opererades akut för livmoderinflammation. Alla drömmar om en valp efter en egen hund försvann i tomma intet. Vilket var oerhört knäckande på ett sätt som är svårt att förklara. Jag är bara ytterst tacksam att jag har kvar Runa och att hon nu är sitt gamla galna jag.

På utställningsfronten lyckades jag med årets mål - bara dagarna före Runa blev sjuk - att få en placering i bästa tik klass! Min vackra Runa som kanske inte riktigt är den typ som faller de domare som dömer i Sverige i dag i smaken.

Vi livade till vardagslivet genom att låna en whippet till, Runas kusin Gunlög. Jag ville prova att ha tre hundar och Marie ville gärna ha henne godkänd i anlagsklass viltspår så det lovade jag att försöka ordna. Efter drygt 2 månaders träning gick jag ett anlag med henne och hon klarade det! Jättekul!!! Det var roligt och inte så jobbigt att ha tre hundar, men det ändrar ändå sammansättningen och rollerna i flocken. Så det ska bli spännande att se vad som händer när det så småningom kommer en valp i huset. (Om det nu blir någon...)

Jag fyllde dessutom 30 under året vilket jag firade i somras med en trädgårdsfest, vänner och släkt från när och fjärran kom. Det var kul att träffa alla, men jag önskar att festen kunnat vara 4 timmar till så man hann prata med alla.

Mathias flyttade in i huset under sommaren och joinade därmed "sagoruna" som officiell husse. Vi tjejer på Sagoruna ser inga nackdelar med detta utan hoppas han står ut som enda tupp i hönsgården... (-;

Med denna snabba lilla summering önskar jag alla trogna bloggläsare, vänner, släkt och övriga ett riktigt Gott Nytt år och må alla drömmar för framtiden slå in under 2008!

söndag 23 december 2007

Jul jul strålande jul...(Så här var det meningen att julkortet skulle se ut...)

måndag 17 december 2007

Sjuk

Tack och lov är det jag som är sjuk och inte hundarna men ändå... Jag har bihåleinflammation i käken eller en rotspetsabscess dvs en infektion i en tandrot. Det känns ungefär som om kinden ska sprängas. Så jag är inte så munter för tilllfället och äter allehanda tabletter så magen hotar med att flytta hemifrån snart.

Tur då att man har vänner som kommer och muntrar upp en. Jenny hängde lussekatter på dörren luciamorgonen och sen skulle vi gjort julgodis i lördags men det sprack eftersom jag inte orkar någonting så på söndagen kom hon och Anders och bjöd på smakprov av sitt godis ni är för söta! Och godiset var jättegott!

måndag 10 december 2007

Fest på fällen!
Kvällsmaten idag var top Notch hälsar Saga! Den sätter ribban för hur de skall smaka alla andra kvällar framöver hoppas hon! Det var dock bäst o skynda sig så den där oförskämda valpen(Runa) inte fick i sig en smula från fatet. Stort Grattis till Sagisen, den mysigaste whippeten i hela skåneland.

Saga 10 år idag!

Min älskade lilla tuss fyller 10 år idag! Det ska firas när vi kommer hem från jobbet med något smaskigt!!!! GRATTIS SAGA många pussar och kramar din matte.


Saga och hennes syskon första gången jag såg dem! Saga är den enda icke brindlade i kullen.
Saga en värdig dam i oktober 2007 nästan 10 år gammal och hänger med lika pigg och glad som hon brukar!

söndag 2 december 2007

Utmanad - Runa

Utmaningen går ut på att tillkännage sex ovanliga eller speciella saker om sig själv (hunden, alltså...) och att skicka utmaningen vidare till sex nya hundar.

1. Jag kan bowla och morra på kommando.

2. Jag tycker inte om när man bråkar, hundar eller folk då går jag mellan - man ska hålla sams här i världen!

3. Jag tycker inte om att åka bil trots att jag är whippet och trots att matte låter mig sitta i baksätet oftast.

4. Det var jag som valde min matte av 3 människor som jag flyttade ihop med som 8½ veckors valp så när hon gick in i ett rum som kallades toa och stängde dörren ylade jag för att påkalla orättvisan i att jag inte fick följa med, det har jag aldrig gjort med någon annan.

5. Jag tycker om popcorn men det har slutat med att jag fastnat i en popcorns påse 2 ggr! Matte har tom lyckats få bildbevis. Senast det hände var i bilen var på en mack och när husse och matte kom ut stod det 4 människor och skrattade utanför bilen för där satt jag inne som en dumstrut...

6. Jag hoppar upp i famnen på männsikor som jag gillar!

Runa utmanar Morgan och Lea (samt Gråbo men han är redan utmanad)

Utmanad - Saga

Utmaningen går ut på att tillkännage sex ovanliga eller speciella saker om sig själv (hunden, alltså...) och att skicka utmaningen vidare till sex nya hundar.

1. Jag kan klockan, eller jag kan egentligen bara ett klockslag kl 21:00 för då serveras kvällsmaten och matte är lite glömsk ibland så det är tur att jag håller ordning på henne!

2. Jag tycker inte om högt gräs för där kan det finnas nässlor och nässlor går jag bara inte i!

3. Jag har blivit jagad av en katt. Fast berätta inte det för någon för det är pinsamt!

4. Jag tycker inte om att bada, men en gång kastade Mia en pinne i Fyrisån till Fanny och jag blev så glad när hon sprang iväg att jag sprang efter och tog ett jättehopp ut på det blanka men det kunde man inte stå på så då hamnade jag under vattenytan - jättejobbigt! Och när jag kom upp igen så låg det 2 människor dubbelvikta på marken - hmpf!

5. Jag kan pussas på beställning och jag kan flera olika ord för mat. M_A_T, mat, godis, hungrig, äta osv...

6. Jag är en osedvanligt avslappnad vovve som matte kan visa allt på tom hur man kastar kor...

Saga utmanar: Hassel, Fänkål och Tiger!

Julfint

Här har det städats och pyntats i dagarna 3 men nu är hela huset julfint både på insidan och utsidan. Utsidan kan ni beundra på hemsidan och i vardagsrummet blev det så här mysigt:
Så nu kan julen börja när som helst eller kanske inte snart börjar paniken - julklappar! Och på onsdag så får kanske jag min bästa julklapp... mer om det då.

Party Party

Igår hade mina kompisar Elin och Petra 30 års partaj. Haha nu är ni också gamla som gatan och kan krisa ihop - öö eller nåt... Mingel, snacks, musik, ett dansgolv och spelet sing nånting. Skojigt!!! Kul att träffas var det!
Petra med sambo Johan! Alias ägare av grisen Knut som skrämde Gunlög (man har faktiskt inte grisar inomhus bara så ni vet hälsar Gunlög). Elin nedan minglade och pratade som attan och klarade också att trots sin onda fot dansa loss ett bra tag.