torsdag 25 mars 2010

Vårrus!

Eira står vid mina fötter när jag börjar filma.

måndag 22 mars 2010

Beslutsångest!

Eira ska ju vara på bild i nästa nummer av whippetbladet då hon fått trippelpriset. MEN problemet är ju att jag inte kan välja bild. Hjälp mig genom att rösta på en bild! Skriv numret som kommentar gärna med motivering.
1.

2. första LC certet

3. bästa tik placerad

4. första Ck't och BIS-juniorfinal

5.

6.

7.

8.

9.

10.

12.

Förstår ni nu varför jag har beslutsångest??

söndag 21 mars 2010

Busflickor


Eiras spaningsplats.


Ska snön aldrig försvinna? (vår trädgård i torsdags, nu är det betydligt mindre snö men ändå rätt mkt kvar fortfarande).


De två valparna 2 resp 6½ år gamla har dragkamp och leker så det står härliga till på kvällarna.

En liten filmsnutt på de lekande småtöserna:

Sovställningar

På whippetfolk finns det en tråd med sovande whippets, här kommer mina bidrag:

Saga och Eira i korgen, förstår inte riktigt hur det kan vara bekvämt med baken så högt.

Eira på soffryggen.

Eira och Saga i den andra korgen.

Runa i sängen.

lördag 20 mars 2010

Malmö INT

Idag for vi till Malmö för att ställa ut lite hundar. Mathias gudson Oliver följde också med, hans första gång på en utställning!

Oliver och Eira. Oliver höll ordning på Eira hela dagen, jätteduktigt!

Oliver och Eira igen, vädret i Skåne har nu återgått till normalt vinterväder - gråmulet och regn...

Oliver häpnade över alla hundarna och fascinerades av alla de små chihuahuorna i ringen bredvid. Den här bilden tog han för att visa sin lillasyster. Han skulle också få klappa 3 snälla varghundar men just då var de ute och rastades )-: Det får bli en annan gång helt enkelt.
Eee?
Oliver var en hejare på att sluka drickor, 5 st blev det under dagen och därmed också 5 toalettbesök...
Hundarna då?
Dagen började med Leo i juniorklass som jag kidnappat från Blentarp eftersom Jenny var sjuk.

Lille Leo klarade debuten galant och uppförde sig exemplariskt, viftade på svansen åt domaren på bordet och knep ett CK och en 3:e placering i juniorklassen! Så vi fick även springa ett varv i bästa hane klassen! (Och denna gång tappade jag honom inte en enda gång, han bara smet ur buren på alldeles egen hand...)

Näste man var Ernst för sista gången i unghundsklassen. Domaren tyckte han var för musklad vilket han tyckte förtog elegansen så han fick bara ett HP och en 3:e placering i unghundsklassen. Min lilla pussgurka.
Sen var det till slut min älskade lilla princessas tur. Min underbara lilla tjej som älskar att göra saker med sin matte och som jobbar på att stå och se fin ut så himla bra. Hon blir bara lite yvig i rörelserna eftersom propellern går där bak och hon har lite bråttom för det är ju så kul, men vad gör det?
-Blir det bra så här?
Eira placerades som 5:a i unghundsklassen och fick ett HP.
Världens gulligaste Jenny hade köpt fina blommor åt mig som tack för att jag tog med Leo-bus till malmö! Han som är så rolig att visa, inte behöver jag blommor för det lilla! Tusen tack gumman!!!

söndag 14 mars 2010

Inoff utställning i Laholm i VKLC/S regi

Igår åkte vi snortidigt till Laholm för att hjälpa till på klubbens utställning. Mathias var P-vakt och pekade med hela handen (och lyckades blir rejält utskälld av samma dam 3 gånger!!). Jag var ropande ringsekreterare i vinthundsringen, detta var något jag aldrig gjort tidigare skitroligt tack vare så väldigt trevliga kamrater i ringen en väldigt van ringsekreterare Jeanette och en van och trevlig domare Marie som gärna delade med sig av sina åsikter och kunskaper som domare. Sen ska man ju inte förglömma vinthundsfolket som 1 är i tid, 2 alltid lika trevliga och har fantastiskt vackra och trevliga hundar

Jeanette har full koll på skrivandet!


Marie dikterar kritiken, Jeanette skriver för glatta livet och jag väntar på den slutgiltiga domen så jag vet vad hunden ska få för priser.


En av dagens favoriter i mina ögon, en alldels underbar 4 månader gammal afghanvalp som var väldigt social, nyfiken och mysig! Han vann sedermera BIG-baby gruppen i konkurrans med flera andra underbara bebisar.


Dagens absolut minsta deltagare en liten vavva i baby-klassen!
Klubben nådde sitt mål med råge och fick ett större välbehövligt klirr i kassan. Nästa event är nu vårt elddop, vårprovet lördagen den 10 april i Sjöbo. Kika förbi och heja på oss!

tisdag 9 mars 2010

Något som inte har med hundar o göra.

Såg en väldigt gripande reklamfilm som jag vill dela med mig av. För mig är reklam mest något som man lider av kvällstid när man försöker se sin favoritserie. Detta är dock något helt annat:
Kör försiktigt därute!

lördag 6 mars 2010

Finns det hjärterum finns det stjärterum!


Saga har gått ifrån att tycka att vi borde returnera valpen brevledes norrut till att faktiskt tycka att hon kan vara rätt mysig imellanåt! Man ser dom titt som tätt rulla ihop sig i soffan och mysa o knorra vilket är en syn som jag aldrig trodde jag skulle få se...