måndag 19 oktober 2009

Klubbmästerskap Sjöbo 18 oktober

Igår hade VKLC/S sitt Klubbmästerskap i Sjöbo. Det var ju så fruktansvärt många anmälda att vi var tvungna att ha 2 banor. Vädret var helt fantastiskt med våra mått mätt! 91 anmälda och 80 deltog. Allt flöt väldigt bra förutom viss hysteri i sekretariatet vid något tillfälle. Väl kämpat! Det är den fina kamratliga andan LC folket och ffa funktionärerna emellan som gör att jag orkar hålla på att engagera mig tack alla för att ni finns och för att ni är så underbara var och en på sitt vis!

"Alla" deltagare vid KM. En imponerande samling människor. KUL! (Jag lyckades klippa ihop bilden så dåligt att Elin är försvunnen på mitten sorry.)

En stämningsbild, fält 2 rakt fram, sekretariatet till höger, fik till vänster och BLÅ himmel!!!

Whippet start.

Sen måste jag bara visa Ernst i högform! Tobbe åkte buss ut till Sjöbo för att vara med och tävla med Ernst och som de båda kämpade! Ernst sprang som en gud i andra loppet och Tobbe kämpade med stor glöd för att hålla honom till han fick startsignal. Ernst lyckades inte bara få sin licens godkänd (!) utan lyckades bli BÄSTA WHIPPET på provet och ANDRA bästa vinthund totalt i licensklassen bara slagen av den nye klubbmästaren en greyhoundstik som visade vart skåpet skulle stå. Så otroligt roligt! GRATTIS till Tobbe och Désirée!
Start a'la Ernst (ni minns väl serien med Eira i starten där Ernst står lugn som en filbunke?):

Startern Patrik ger klartecken till piloten. Hundarna redo.

NU vill Ernst springa faktiskt!Jag har aldrig sett någon så lättad över att slippa hålla i hunden! =D
(Sara detta är VÄRRE än du och Miki, eller jag och Eira... *fniss*)

torsdag 15 oktober 2009

Certifierad i Hett Arbete

Igår gick jag kurs i Hett Arbete på brandstationen i Hörby. Vi fick lära oss allt om riskbedömning för att inte framkalla brand. Sen fick vi testa att släcka en brinnande docka med brandsäker filt och testa att släcka stor eld med brandsläckare både pulver och skum. Jättespännande! Jag ska lägga upp en film där arbetskamraten Mats ska släcka en brand.

Signe räddar människan.
Instruktionsideo i hur man släcker en brand:

Fullständigt flippade fjantan Fia-Lotta (-:

Älskade lilla pirayan i sin favvis "jag har tråkigt" lek...

torsdag 8 oktober 2009

Drömjobbet?

Många anser nog att jag har drömjobbet med stor D, och jag håller vanligen med. Dock hade jag gärna skippat vissa bitar av mitt jobb...
Idag hamnade jag i en svår kalvning. Kon hade en livmoderomvridning och denna löste vi genom att rulla kon medan jag höll fast kalven så att livmodern stod still inne i kon medan vi snurrade kon runt livmodern. Låter konstigt? Men så gör man. Därefter gjorde vi annat för ettt ge livmodermunnen en chans att öppna sig. Detta ville sig inte riktigt så vi fick hjälpa kon att vidga livmoderhalsen och sedan dra ut kalven. Kalven var stor ca 70kg uppskattade bonden den till, en tjurkalv såklart och efter 8 vedermödor så fick vi ut den tyvärr död, men kon är pigg och det är målet. Efter detta såg jag ut såhär (efter att jag tvättat mig och tagit av mig skyddskläderna...


När jag vred ur tröjan så kom det bara blod... Jag vill inte ta ner armarna för allt är äckligt blött.

Jag fick låna kläder och belv så här snygg. Fläcken på tröjan beror på en blöt blodig BH, och trosorna kändes som om jag kissat på mig. Så nu är jag hemma efter att ha sanerat mig och bytt kläder - igen. Bara en snabbrapport från min vardag... Vem vill bli veterinär?