söndag 29 mars 2009

Ernst söker eget boende

Källornas Ernst
Född 2008-04-02

Ernst 11 månader, foto Ulla Engberg.

Ettårig trevlig kramgo whippetgrabb söker eget boende. Söker Dig som kan älska honom för den han är. Ernst är en ganska liten grabb som gillar att springa lös i skogen och älskar mat. Han tycker om att ligga nära, gärna i knäet på rygg och bli klappad på magen. Ernst är utställd officiellt i juniorklass två gånger med CK ena gången. Han har även provat på att springa efter trasan på Lure Coursing och det tyckte han var kul. Till sitt sätt i vardagen är Ernst mycket lättsam, han kräver inte ständig stimulering utan en skogspromenad och mat i rätt tid gör honom nöjd. Skulle man missa mattiden så gör han en genast uppmärksam på detta genom att använda sin ljuva stämma. Ernst flyter lätt in i flocken både sin uppfödares och sin syster Eiras flock som han bott med en liten tid. Han går fint på promenaderna och drar sällan i kopplet. Ernst är väldigt anpassningsbar hos sin uppfödare sover han i sängen och i Skåne sover han i en hundbädd bredvid sängen och han har inga problem att växla mellan dessa regler.

Är Du intresserad kontakta Annika eller Marie.
Hemsida: http://www.kallornas.tk/
blogg: http://kallornas.blogspot.com/Ernst provar LC.


Bara söt.

Ernst med favoritleksak i favoritstolen.

Ernst och syster Eira.

måndag 23 mars 2009

Något ligger i generna.

Någon som vi har som inneboende gäst med 4 ben har tydligen fått nys om att de fanns smaskiga provrör i Annelies väska i hallen. Det lustiga är att Eira som är en "nära vän" till denna 4 bening, även hon har en smak för dessa men är i detta fallet helt oskyldig.

söndag 22 mars 2009

Malmö INT

Idag for vi till Malmö för att ställa ut hund. Strax efter sju plockade vi upp Malin i Veberöd och kvällen innan hade vi levererat Saga till mamma o pappa. Så idag var det Eira, Ernst och Runa som for med oss till Malmö där vi mötte upp Jenny och Nokia.
Nokia och Ernst var först ut i en enorm juniorklass.
Juniorklass hanar.
Ernst på bordet. Ernst skötte sig utmärkt både på bordet och golvet, men passerade inte nålsögat i konkurrensen. Det gjorde däremot Nokia med bravur som vann klassen med CK. Alla 5 placerade juniorhanar fick CK så det var tuff konkurrens.
I bästa haneklassen blev Nokia utplockad bland de 5 ihop med junior2:an och öppenklassvinnaren samt 2 champions. Nu var det spännande och javisst Nokia blir 3:a efter championhanarna med CERT! Så himla skoj!!! Titta på stolta "mormor" och kompisen Malin i bakgrunden.
Sen var det Eiras tur i en inte riktigt lika stor klass. Hon visade sig jättebra och viftade på svansen åt domaren. Däremot blir rörelserna lite lidande av att hon ska springa och titta på mig - Matte jag är såå duktig ge mig godis. Men Eira blev placerad som reserv med HP, jättekul tycker jag med tanke på hennes enorma valpighet.
Eira på bordet.
Sen var det Runas tur i öppenklassen som i vanlig ordning var rätt stor (10st). Runa var för ovanlighetens skull på skojhumör och studsade fram de första varven skutt och hopp på matte, man kunde tro hon var 4 månader...

Fingranskning av domaren. Runa blev också reservplacerad i sin klass dock utan CK. En lång rolig dag till ända, eller ja nu tog ju shoppingen vid. 5 koppel, 6 st ben, pressade tuggpinnar i mängder, 1 st utställningskoppel, 10 grisöron och en pipis som var HP pris.
Tja vad kan man säga mer en utställningsdag utgörs ju till stor del av ringside snacket och det var det gott om idag - tack alla för en trevlig dag!

lördag 21 mars 2009

Dans


Först lite uppvärmning. Faster Runa hjälper till.

Ernst bjuder upp.

En tryckare med syrran.

Hej vad det går!

Kolla brorsan - inga fötter på marken! Luftattack.

onsdag 18 mars 2009

Strandraggare

Idag var jag på kurs i Falkenberg, på hemvägen stannade jag vid mellbystrand så att hundarna fick springa, ja alla utom Runa som var hos Malin i Veberöd istället eftersom hon inte gillar att åka bil så besparade snälla Malin henne det.

Jaga skum!


Bus!

Yeeha

En snygg strandraggare.

Fullt ös medvetslös.

Puss på dig!

lördag 14 mars 2009

Under cover namn


Den här söta fyrklövern som bor i vårt hus har vars ett covernamn ni kan ju själva gissa vem som hör ihop med vilket namn...
Franz Jäger (kassaskåp i Jönssonligan)
Pirayan Maja
Runa The Lunatic
Dr Jekyll&Mr Hyde
Tja man har ju inte roligare än man gör sig, två av ovanstående lystrar till sina covernamn, gissa vilka.

Fredagsmysigt

Konsten att fotografera 6 whippets:

Först hittar man en lämplig yta med något ohalt att stå på sedan ska man ha dit alla hundarna.

Okej men var är den 6:e hunden? Och det hade ju varit bra om alla tittade på samma håll, dock extra poäng för att det inte finns koppel med i bilden!

Jaha 6 hundar på samma bild, men blixten orkade inte riktigt och Eiras huvud är suddigt eftersom hon rörde lite på det... Och en sur min på Ernst som bara vill ha godisarna. Men alla tittar på hyfsat samma håll.

Jaha hur tänkte vi här då? 4 stycken som vet vart det finns godis och 2 som är lite ambivalenta och bara vill få slut på fotandet så de kan lägga sig igen.

Woho, 6 hundar som ser hyfsat alerta ut på samma bild! Och blixten orkade hela vägen fram.

Många färger blir det, och randigt det ska det vara.

onsdag 11 mars 2009

Ernst på besök

Ernst är på besök i Skåne hos oss. Hans mormor och moster ska snart löpa och det kan han ju få slippa. Förhoppningsvis kommer ju hans barnsliga syster inte att börja med sånt på ett tag ännu. Fiskade upp honom på väg hem från en kurs, bytte hund mot utlästa böcker på en tågperrong -seriöst värre, hade han inte blivit så glad när vi sågs så hade kanske folk börjat att undra...

Eira och hennes bror myser ihop på fällen vid spisen.

Rödrandiga tigrar.

måndag 2 mars 2009

Måste bara visa Ernst 11 månader


Foto Ulla Engberg

Eiras bror Casanovan. Ernst söker sambo - läs i Källornas valpblogg.

Eira 11 månaderLilla grisen.

Ny favvo lekplatsSom sagt ingen annan hund får plats i nya korgen, för i den ska man ju ligga och leka med sina pipar och tugga på ben...

Vaddå?
Det är svårt att tro att denna lilla valpiga dam är 11 månader idag!

söndag 1 mars 2009

Födelsedagsfirande och bus

Mathias mamma fyller år i veckan som kommer så vi var och åt på Katrinetorps gård tillsammans med broderns familj och föräldrarna. Efteråt fikade vi hemma hos Mathias föräldrar och då busade Oliver och Eira vilket ni kan se på filmerna...
När vi ändå var på Svågertorp svängde vi inom djuraffären och då spontanköpte Mathias denna hundkorgen:

En gosig korg med mjuka sidor, numera är den beslagtagen av en valp som ligger och piper med en pip samt har 2 ben i reserv om det skulle bli tråkigt att pipa med pipen. De andra hundarna kan ju bara drömma om att få plats...
Viltspår 28/2

Spårupptag:

Jag har längtat så länge efter att kunna fortsätta Eiras spårträning och igår var det ingen snö och 1 plusgrad. Inte precis idealiskt för en nybörjarhund men vad gör man? Jag la ett rakt spår cirka 200 m för att se om hon kommer ihåg hur man gör och för att se hur hon orkade ett så pass långt spår. Och det gick galant. Lite missar här och var men det beror nog mest på att det var så kallt att det inte luktade speciellt mycket. Och glad blev hon när hon hittade klöven! Mathias zoomade in ganska mycket samtidigt som han gick och filmade så det blev lite skakigt, så därför visar jag bara första delen av spåret resten blev jag ganska yr av att titta på själv. Så nästa gång blir det en vinkel också fast då får det bli lite varmare först.

Runa fick också gå ett litet spår. Jag har bestämt att vi ska börja om från början med vår spårträning eftersom det skurit sig i självförtroendet. Så idag fick hon ett U på 300m och det gick bra, så härligt!