måndag 19 november 2007

Kokvack i Laholm

Jaha i helgen ryckte jag in som vikarie i Laholm. Eftersom jag har jobbat mycket i det distriktet av och till sedan sommaren 2002 så kan jag rutinerna och faktiskt även lantbrukarna hyfsat bra. Fast i år har jag bara jobbat där vid 2 tillfällen. Åkte direkt från jobbet på fredagen så jag kom dit vid halv åtta tiden på kvällen lastade ur mina grejer ur bilen och lastade i stationens utrustning. När allt var i lastat och jag var uppackad i vikarierummet var klockan halv nio. Som tur var ringde ingen på kvällen eller natten för jag var rätt sliten.

Helgen var ur min synpunkt välfördelad med mkt jobb på lördagen och lite jobb på söndagen. Klarade av 11 kor och 1 häst på lördagen och 3 kor på söndagen. Körde 126km på lördagen vet inte hur långt jag körde på söndagen. Gjorde av med 2,1 liter penicillin respektive 0,5 liter på lördagen respektive söndagen. Skvallrade en hel del med lantbrukarna och fick tom bilen avspolad av en lantbrukare -tack för det! Sedan kunde man se att bilen är röd och inte svartrandig...

Det var fantastiskt väder på söndagen så Saga ooch jag passade på att gå en långrunda på stranden. Saga hittade en skatt som hon ville ta med sig hem - en rävsvans. När jag bad henne släppa den så tittade hon klentroget på mig med stoora ögon - är du inte riktigt klok släppa denna underbara tingest!???
Runa befann sig i Skåne och hjälpte Mathias att flyttstäda hans lägenhet. Hon var mkt behjälplig enligt rapport med att gömma ett grisöra i tvätthögen.
Saga på stranden i sitt nyaste täcke.
Saga med sin skatt!
Ett skogsrå på promenad...

måndag 12 november 2007

Anlagsprov Saga

I fredag skulle Saga och jag gå anlagsprov. Redan när vi satte oss i bilen insåg jag att det med största sannolikhet inte skulle gå - det regnade och blåste storm. Skogen vi skulle gå spåret i var dessutom översvämmad så vi skulle gå i lera och över en i normala fall liten bäck men i detta väder hade den vuxit till 1 meter bred. Jag bar fram Saga till spårstarten släppte ner henne och visade henne på spåret. Då tittar hon på mig med sina brunsvarta ögon - Är du dum på riktigt? Sen gick hon mot bilen. Jaha det var det! Vi provade lite att locka henne men till slut gick vi bara spåret för att ta klöven. Domaren log bara och sa att vi ska kanske boka in en dag med bättre väder? Haha.
Tja alla som känner min Sagis vet ju att regn, rusk, kyla och blöta inte står högt i kurs så att det är nog ingen som är förvånad. Att hon spårar överhuvudtaget är mer förvånande! Att försöka få en snart 10 årig bestämd dam på andra tankar i väderrusk är ju inte lönt att ens försöka sig på. Bättre lycka nästa gång helt enkelt.

fredag 9 november 2007

Parning 5 & 6 november

Källög (Runas moster och Gunlögs mamma) parades i början på veckan och går nu allt som det ska så föds de runt trettonhelgen. Bildbevis finns längre ner på sidan - känsliga tittare varnas (-;

Pappan heter Chelsea Long Kiss Goodnight och kallas Davis han har titlar som räcker för en hel hop med whippar.

Nu är det bara att snällt klä på sig tålamodet och vänta till december innan det går att veta om Källög blev dräktig eller inte. Spännande spännande!!! För mer information samt stamtavla kika in på Källornas hemsida.

Gunlög var förresten här när Marie och Källög for "over there" så vi hann knappt börja sakna henne förrän hon kom tillbaka hit igen. Men nu lär vi inte ses förrän vid valpningen (som alla nu håller tummarna för!).
..
Jag har ju liksom inte vågat tro på detta efter det som hände med Runa så därför beställde jag bevis i form av porrbilder - det är dessa ni ser nedan tagna av Marie.
Till vänster en hängning och till höger början på en parning.

måndag 5 november 2007

Valp!

Eftersom min dröm om att få en valp efter Runa inte kommer att kunna uppfyllas så har jag tittat lite efter alternativ. Det är inte så lätt, efter ett tag i "branchen" så blir man lite kräsen. Den ska se ut på ett visst sätt, den ska röra sig på ett visst sätt, den ska gilla att göra saker, man ska ha/få god kontakt med uppfödare osv.

Men nu är ett steg taget i rätt riktning. Jag fastnade ju redan 2000 för 2 whippetdamer nämligen Gårdsjöns Källa och Gårdsjöns Källög. Runa är dotter till Källa och idag har Källög parats med en dual champion i USA och jag är ett steg närmre en efterlängtad valp!

Mer information om denna spännande kull hittar ni på http://www.kallornas.tk/ om allt går som det ska så springer det omkring en galen whippetvalp härhemma i slutet på mars!!!

Gårdsjöns Källög i juli 2007: