måndag 7 november 2016

Albin 8 månader

Nu har Albin hunnit bli 8 månader. Obegripligt hur tiden kan gå så fort.
Nu väger han 8760 gr och är 72 cm lång.
Idag fick han sin första tand högra framtanden i underkäken!
8 månaders bilden
 Nu kan Albin sitta helt stadigt själv, för ca en vecka sedan lärde han sig att sätta sig upp från liggande. Han hasar sig fram krypandes med händerna och åkandes på ena benet som han har invikt fortfarande medan han skjuter på med det andra benet. Det är inte långt borta att han kryper nu.

Albin äter mat i olika former flera gånger om dagen nu. Gröt (enagos mjölkfria) på morgonen, lunch, mellanmål och kvällsmat. Däremellan ammar han. Han ammar ungefär lika mycket som tidigare men det är mer koncentrerat till natten nu. Att kunna äta själv det är grejer. Rekommendationen är att ett mål kan vara utbytt vid 8 månader från amningen och det har vi nog uppnått. Jag hoppas på att amningen kan få hänga med länge än. WHO rekommenderar ju minst 2 års amning. Stackaren blir väldigt förstoppad av för mycket mat så vi tar det långsamt och försöker få i honom ganska mycket päron. Både päron och bröstmjölk är ju laxerande. Vi kommer att fortsätta med mjölkfritt till både mig och Albin minst till han är ett år, sen får vi se. Förhoppningen är att mjölkproteinallergin ska växa bort innan han är 2 år. Just nu undviker vi även rött kött, röda bär och citrusfrukter (direkt till Albin) och jag kan inte jordgubbar eller kakao (choklad) heller. 

Hängde med syrran till lekplatsen. Ganska kul att gunga, men tur att mamma var där för lite läskigt är det också.

Nu får vi till ryggknyten ganska bra med fly tai. Här hänger Albin när han vill bli buren men jag behöver pyssla med annat.
Busfröt som nu kan förflytta sig själv.
Albin har börjat med att jollra stavelser nu. Mest övas pa pa pa pa pa pa pa pa vilket Mathias är stolt över men även ma ma ma ma ma och ba ba ba ba övas på. Ska bli spännande att se vilket ord som blir det första!

Inga kommentarer: