torsdag 1 januari 2015

Nyårskrönika året 2014

2014 har varit ett år av blandade känslor och mycket sjukdom. I januari fick Eira pankreatit (bukspottkörtelinflammation) och början till peritonit (bukhinneinflammation) och var jättesjuk några dagar innan mediciner och dropp fick henne på rätt köl. Jag började året med att få bihåleinflammation och den visade sig vara en seg rackare att bli av med. 3 antibiotikakurer, otaliga andra mediciner, en operation och 10 månader senare verkar den ha gett sig av.
I februari gick jag whippetklubbens uppfödarutbildning, otroligt intressant.
I mars fick Ellinor en ny kusin lille Benjamin. Vi är alla väldigt förtjusta i denna söta lilla kille!
I april började Ellinor på dagis en stor milstolpe i vårt liv. Inskolningen gick bra men sedan blev hon övertrött av de långa dagarna där så vi fick lite bakslag som vi löste genom att helt enkelt kompa till oss kortare dagar en liten period. Efter att det löst sig så älskar hon att vara där och busa med alla barnen! Och hon gillar verkligen sina pedagoger. Detta innebär också att både Mathias och jag nu jobbar 80% och är hemma en dag i veckan var med Ellinor. I slutet av april dog Mathias farmor efter en tids sjukdom.
I maj fyllde Ellinor 2 år och det visar sig även på andra sätt, talet formligen exploderade och hon kom snabbt igång med fullständiga meningar och är aldrig tyst. Även trotsperioderna kommer och går, mindre charmigt.
Iskra tävlade 4 gånger i LC under våren och var snubblande nära sitt sista CERT flera gånger men utan att få till det sådär riktigt ordentligt. Hon löpte ju i februari och hade sedan en riktigt seg skendräktighet.
I maj åkte vi bla till Söderhamn och tävlade henne och stannade sedan några dagar och hade en minisemester tillsammans, Där vi upplevde den fina naturen och lekte med Ellinor.
Under försommaren gjordes en hel del snickeriarbeten i trädgården. Det byggdes en rutschkana till Ellinor i tvåårspresent, odlingslådor och ett litet växthuset. Vi byggde även en ny större sandlåda så att flera barn får plats i den samtidigt.
I juni döptes Benjamin och jag fick den stora äran att bli gudmor tillsammans med hans fastrar.
I juli tävlade Iskra LC först på Jylland där hon blev 2:a med CERT och sedan på vårt hemmaprov där hon vann och fick sitt tredje CERT och CHAMPIONAT. Därmed blev hon både svensk och dansk champion i Lure Coursing.
Sommaren tillbringades hemma med massor av bad, lek och umgänge. En otroligt härlig sommar! Under sensommaren lånade vi hem Islög Iskras syster en liten tid för att se vad hon gillade LC. Hon var inte så taggad på trasan men vi hann inte prova mer än en gång då hon under en promenad krockade med ett fårstaket så hon fick en blödning under huden och därmed fick ta det lite lugnt ett tag.
Året avslutades med influensor där jag först fick en febervariant av Ellinor via Mathias, hon var knappt sjuk men han fick lunginflammation och jag låg 3 dgr i feber. En månad senare var det dags igen då jag dök i hög feber i 6 dagar och tack vare penicillin tog det till slut slut, Ellinor fick öroninflammation med exploderad trumhinna och 40 graders feber. Blod och var i örat och sängen. Medan vi ändå var sjuka passade Runa på att få en mildare variant av pankreatit som är nog så allvarligt när man är 11 år och Iskra blev i sjuk i okänd sjukdom med förhöjd CRP. Lagom till jul var vi i alla fall alla fyra friska igen.
Julen firades med familjen och var helt underbar.
Nyår firades i en tvättstuga med hög musik, tennisbollar i torktumlaren och filtar för fönsterna hemma hos Jeanette och Per. Varmt som tusan. Vi hann i alla fall äta gott och spela lite spel innan vi fick sätta oss därinne med Jeanettes smällarrädda hundar och Ellinor som tyckte smällarna var otäcka. Det är kanske dags att på allvar se över lagstiftningen som tillåter vem som helst som är över 18 år att hanterar sprängmedel bara för att man kallar det nyårsraketer.
Inför 2015 önskar vi oss färre sjukdomar och fler roliga händelser!

Inga kommentarer: