söndag 20 juli 2014

20 juli LC prov på Ängagården, Bara

Igår och idag arrangerade "vi" (VKLC/S) LC prov i Bara. Idag tävlade Iskra. Hon sprang ett hyfsat första lopp och låg på tredje plats efter första omgången. Länge var det ovisst om det skulle bli en andra omgång pga värmen, men då det började blåsa kraftigt så gick temperaturen aldrig upp till de utlovade 28 graderna utan stannade på 24. Ungefär mitt i andra loppet hände något och Iskra tappade fokus på trasan och fick ta rygg på den andra hunden för att hitta trasan igen. Jag var helt säker på att det skulle ge väldigt dåliga poäng. Men hon avslutade loppet i stark stil. När hon kommit i mål var det uppenbart vad det var som hade hänt, hon hade stukat en tå som nu var dubbel normal storlek och hade jätteont. Tappra lakritstrollet som ändå avslutade loppet. Jag blev fruktansvärt ledsen både över skadan och att det också innebär att hon kanske inte kan springa mer i år. Dock tejpade och kylde jag tån med omedelbar verkan så nu på kvällen är hon inte särskilt halt. Får se hur det ser ut imorgon. 
Mina kära vänner som räknade poängen för tikarna, kunde ju inte avslöja hur det hade gått innan prisutdelningen och beklagade skadan och det "misslyckade" loppet. 
Så vid prisutdelningen ropades 5:an, 4:an osv upp. De hundar som lett stort i första omgången hade nu tappat och Iskras springpartner placerades som nr 2. Och sedan ropar Jeanette upp - Iskra! Jag kunde överhuvudtaget inte tro mina öron och var tvungen att be henne upprepa vad hon hade sagt. Sedan bröt jag ihop. Fy tusan vilket lopp Iskra ändå hade gjort med tå och allt! Hon fick dessutom bättre poäng än den vinnande hanen så hon blev inofficiellt BIR. Vilken dag!
Källornas Iskra nu SE LCCH och DK LCCH, de danska rosetterna till vänster och de svenska "hemma" rosetterna till höger!
Banan var enligt de allra flesta en av de tuffaste i Sverige de senaste åren. En brant uppförsbacke slingrade sig banan upp och ner för. Detta i kombination med det varma vädret gjorde det till en oerhörd utmaning!

Att vinna championatet på hemmaplan var helt otroligt fantastiskt, en dröm som gick i uppfyllelse! Iskra är nu tredje generationen tik som blivit SE LCCH! Mormor Gunlög erövrade titeln 2008, mamma Eira 2010 och nu Iskra 2014.

Mathias filmade andra loppet: film


Inga kommentarer: