måndag 29 april 2013

Iskra 2 år!

 Lilla söta lakritstrollet!
Redan några dygn gammal stal hon våra hjärtan!
2 år gammal! Finns fortfarande en del att växa i.
Snart ska LC säsongen börja för oss, och det ska bli så kul. Hon tycker det är precis lika kul som sin mamma, hon är dock rätt mycket snabbare och lite mindre vändbar så vi får se hur bra det går.

Eiras bäbisar 2 år!

Jag och Eira gratulerar Isidor (Vilkas), Iskall (Messi), Islög och Iskra på tvåårsdagen! Hurra Hurra Hurra!

Alldeles nya!


10 månader

söndag 14 april 2013

Vår!

Det är äntligen vår i luften! Jag och Ellinor har tillfrisknat från kräksjuka nr 2, usch vad dåligt lilltösen mådde, trodde ett tag vi skulle bli tvungna att åka in på akuten och få vätskat upp henne med dropp. Iskra blev som ny efter några dagar på smärtstillande och är som vanligt igen! Så nu ser vi framåt mot vår och sommar. Inom kort blir det ettårskalas, lure coursing och hundutställning!!!
Sötaste busfian har slängt ut alla leksakerna ur korgen och satt sig själv däri!
Kusintugg
De leker så fint småkusinerna!
Tjejbus! Eira, Runa, Iskra och My!
Provgår nya skorna!
Gabriel 15½ månad och Ellinor 11 månader.


tisdag 9 april 2013

Varför?

Få har väl undgått att det varit ganska kämpigt för oss/mig sedan Ellinor föddes. Riktigt hur jobbigt det varit har väl nästan ingen förstått inte ens vi. Att inte få nånting att fungera, att inte räcka till, att inte tycka det är underbart att bli mamma, att inte ens kunna tycka om sitt barn... (älska ja...)
Att bli missad i vårdsystemet och nästan helt gå i väggen. Att bli förminskad när man försöker berätta hur jobbigt det är, att inte ha rätten att få må dåligt "för du har ju precis fått barn". Själv skulle jag helst radera de första 5 månaderna ur mitt minne.

Ett ämne som det nästan inte pratas om men som ändå är så vanligt! Förlossningsdepression - 8-15 % av alla kvinnor drabbas och det finns förmodligen ett mörkertal.

Malou - Efter 10 fredagen den 5/4
En mekanisk mamma
Läkande föräldrar finns även som facebookgrupp.
En uppsats om förlossningsdeppression

Tack vare en ny underbar BVC sköterska, en förstående och klok läkare, samt BVC psykolog som är expert i ämnet börjar livet äntligen fungera. Stor hjälp är även E's farmor som lägger 4 timmar i veckan minst på att försöka avlasta mig med E och bygga upp en bra relation till henne.

Nu kan jag uppskatta, glädjas åt och älska min fantastiska dotter.


torsdag 4 april 2013

Otur :(

Stackars Iskra blev vält av Runa häromdagen så att hon voltade många varv (Runa var i koppel men Iskra sprang mellan mig och Mathias så Runa lyckades komma åt henne). Gissningsvis så har hon slagit upp ryggen där hon var sjuk förra året och fått ett mindre diskbråck. Nu medicineras hon så får vi se hur det utvecklas. Stackars lilla olyckfågeln. Nu får hon heller inte springa LC vilket hon tycker är så roligt, jag hoppas i alla fall att det kanske blir möjligt senare i år om hon nu blir helt bra snabbt. Annars får vi väl utsätta henne för en dyr och jobbig utredning för att försöka få ordning på det här :(

Ellinor 11 månader!

Idag blir vårt lilla busfrö 11 månader! Vi kämpar på med kräksjukor och influensor och hosta. Sömnen är fortfarande ett bekymmer men i takt med att vi blir friskare får vi sova mer. Från att vakna 20 ggr på en natt till 7-8 gånger. Tack och lov för sommartid också så nu går vi upp mellan kl 6 och 7 istället för kl 5-6.
Hoppa i puffen är en rolig lek!

Söta linslusen!

Ellinor går nu nästan lika mycket som hon kryper. Vi har börjat träna så smått på  att gå i skor utomhus också. Fortfarande går hon med armarna utsträckta framför sig för säkerhetsskull.
Tränar danspose, man måste ju imponera på gudmor!
Krypandet går som tåget och hålen på byxknäna hopar sig!
Hon ÄLSKAR sin vovvar! Puss puss Runa!


tisdag 2 april 2013

Eira 5 år!

Finaste gladaste Eira prinsessan och hennes syskon blir 5 år idag! Grattis!
8 veckor
5 veckor
5 veckor
8 veckor
8 veckor
första utställningen
Bus med dottern! 2013