tisdag 9 april 2013

Varför?

Få har väl undgått att det varit ganska kämpigt för oss/mig sedan Ellinor föddes. Riktigt hur jobbigt det varit har väl nästan ingen förstått inte ens vi. Att inte få nånting att fungera, att inte räcka till, att inte tycka det är underbart att bli mamma, att inte ens kunna tycka om sitt barn... (älska ja...)
Att bli missad i vårdsystemet och nästan helt gå i väggen. Att bli förminskad när man försöker berätta hur jobbigt det är, att inte ha rätten att få må dåligt "för du har ju precis fått barn". Själv skulle jag helst radera de första 5 månaderna ur mitt minne.

Ett ämne som det nästan inte pratas om men som ändå är så vanligt! Förlossningsdepression - 8-15 % av alla kvinnor drabbas och det finns förmodligen ett mörkertal.

Malou - Efter 10 fredagen den 5/4
En mekanisk mamma
Läkande föräldrar finns även som facebookgrupp.
En uppsats om förlossningsdeppression

Tack vare en ny underbar BVC sköterska, en förstående och klok läkare, samt BVC psykolog som är expert i ämnet börjar livet äntligen fungera. Stor hjälp är även E's farmor som lägger 4 timmar i veckan minst på att försöka avlasta mig med E och bygga upp en bra relation till henne.

Nu kan jag uppskatta, glädjas åt och älska min fantastiska dotter.


3 kommentarer:

Anna-Carin sa...

skönt att det har vänt och att du kan glädjas åt ditt barn. Det är en mors rättighet att få hjälp så att man kan se sitt barn och livet tillsammans med lyckliga ögon. kram

Kattalena sa...

Så himla tråkigt för er att det blivit så... Skönt att du får hjälp nu! Och då måste det ju bara bli bättre framöver! Kram till er!

Lotta sa...

tack för länkandet och att du skriver om ämnet! Med vänlig hälsning, Lotta Lindeborg
http://enmekaniskmamma.blogspot.com