onsdag 31 juli 2013

Tammsvik

I torsdags åkte vi iväg på ett längre äventyr. Först åkte vi upp till Motell Vätterleden och bodde över. Helt ok i pris och boende. Dagen efter mötte vi upp Alex, Mattias och lille Linus för att tillsammans fara upp till Tammsvik och den stora Vinthundsspecialen där. Men det höll på att gå illa på natten mellan torsdag och fredag regnade det så mycket i Jönköping att E4:an var översvämmad, så det var långa köer och helt stillastående ibland. Eira passade dessutom på att bryta sig in i en av foderlådorna och klämde i sig 12-14 dl torrfoder medan vi åt frukost. Hon såg ut som en Zeppelinare på ben när vi kom tillbaka. Överätning av torrfoder är farligt eftersom det sväller så mycket i kontakt med vatten. Nu hände som tur inte så mycket mer än att hon hade ont i magen en halv dag och sket stora lass i 3.

På Tammsvik träffade vi bland annat Eiras söta dotter Islög.
Det var hysteriskt varmt. Ellinor svettades som bara den så hon fick sova i vagnen med blöt handduk på huvudet. När vi var häruppe så bodde vi på Scandic i Upplands Väsby ett mycket trevligt hotell som varmt rekommenderas. Första dagen vi hade ätit på hotellet så tog sig Runa ur buren och släppte därmed ut de andra hundarna. Som tur var kom hon aldrig till dörren. Hon öppnar ju dörrar så därför får de sitta i bur när man inte är på rummet... När vi parade Eira i Finland kom det ju plötsligt två glada hundar till matsalen...
foto Jaana Jylentö
Jag ställde Runa i seniorklass (8-10 år) hon fyller ju 10 år i september. Hon blev 4:a i klassen med UK. Hon tyckte för en gångs skull det var kul och visade sig väldigt bra.
foto Jaana Jylentö
foto Jaana Jylentö
 Alla bilderna på Runa är tagna av hennes "farmor" Jaana som äger Runas pappa Hoccus som hon i mångt och mycket är en kopia på både till utseende och sätt.

Tyvärr var detta nog sista gången för oss på Tammsvik, de har ingen som helst servicekänsla och Mathias fick lägga mycket tid på att hitta någon som var villig att värma vår barnmat. De som äger området har nämligen bestämt att medhavd mat inte får förtäras inom området. De säljer inte barnmat men detta spelade tydligen ingen roll. Trist men det praktiska måste fungera när man reser med barn.
Ellinor, Iskra, Barbro, Runa, Eira och Allie.
När vi var klara på Tammsvik så åkte vi lite söderut igen till Mia som bor utanför Södertälje. Här badade vi och njöt av henne trädgård. Vi passade även på att ta lite bilder på alla våra bäbisar.

Inga kommentarer: