söndag 12 maj 2013

LC Söderhamn 11 maj

I fredags åkte jag och Jeanette med våra LC tjejer till Söderhamn. En nätt tripp på 87 mil enkel resa...

 Bella blev lottad i lopp 26 och Iskra och Lisa tillsammans i lopp 27, vad är oddsen för det? Bella sprang ett riktigt fint lopp och sen var det Iskras och Lisas tur. De sprang jättefint och Lisa verkligen följde trasan och så när det var 150m kvar gick linan av och trasan stannade allra längst bort från oss :( Motion av mattar för att fånga hundar och omlopp för våra tjejer. Banan var ca 900m lång och tungsprungen på fjädrande gräsunderlag. Nåja nu fick vi bekänna färg och se om våra tjejer var i kondition. Det var de, men oj så trötta de var efter omloppet. Även nu följde Lisa trasan jättefint! En lång nervös väntan på att få reda på hur det hade gått infann sig.

Lisa och Iskra mös trötta i bilen. Så kom listorna upp! Iskra 2:a, Lisa delad 5:a och Bella 7:a inför andra omgången! Såååå spännande. Nu skulle Iskra springa mot en jättesnabb svart whippettik. Alla tre tjejernas lopp i omgång två såg bra ut men man såg att både Lisa och Iskra var lite trötta efter sina två lopp, men de kämpade på och gav allt. Iskra har aldrig sprungit mot en hund som varit snabbare än henne så hon tog i för allt vad hon hade och lite till. Inte för att det hjälpte jättemycket men det blev ändå ett bra lopp. Både hon och Lisa var otroligt trötta och orkade knappt gå till bilen, men efter lite vila så var de pigga igen. Lisa var otroligt nöjd över att ha fått döda trasan TRE gånger samma dag!

Så började den långa väntan på prisutdelningen!

Foto Monica Edvinsson 
Arrangören placerade 6 hundar och först att bli uppropad var Lisa! Tjoho! Och Iskra blev till slut trea med CERT!!!! Bella blev 7:a endast en poäng efter Lisa. Otroligt våra duktiga tjejer bland topp 7 av 31 tikar!!!!

Vi mattar är tacksamma över att ha hela och rena hundar i mål och att få komma hem till våra egna sängar! Logementsängar är inte vår grej. Jag sov på 2 tagelmadrasser och en skumgummimadrass för att överhuvudtaget kunna sova...

Inga kommentarer: