söndag 25 september 2011

LC träning i Sjöbo

Idag blev det LC tränin gi Sjöbo istället för prov, då provfältet är fullt med vatten (och i Sjöbo går kor som vi inte kan flytta på mer än cirka 4 timmar per dag).


Iskra debuterade på LC fältet.


Vad är det där för konstig grej som rör sig???


Tjoho man kan jaga den!

Å sen kan man bita i den och hoppa på den :) först efter detta stadiet kom hon på att vänta nu här vad är det för konstig grej som sitter på mitt huvud???

Eira fick springa 2 lopp idag för som stödhund till en whippettik som sprang licenslopp 1 och därefter med en saluktik (vilket jag inte har bilder på och det loppet blev faktistk jättefint).Puma och EiraTack Tomas och Lill för hjälpen med fotograferandet!

fredag 23 september 2011

Runa - 8 år idag!

Idag fyller Runa och hennes syskon 8 år.

Finaste Runa!

Runa, Runo och Rune!

tisdag 20 september 2011

Valparna 20 veckor


Mamma Eira cirka 22-23 veckor (har ingen 20 v bild)


Isidor (Vilkas) som bor med matte Ebba och husse Mattias i Göteborg. Vilkas blev för övrigt BIR-valp på en inoff i lördags, grattis!

Iskall (Messi) som bor med matte Solweig och hennes familj i Skövde.
Arkivbild på Islög 7 veckor (som jag "aldrig" får bilder på) som bor hos Marie utanför Karlstad.

Sist och viktigast ;-) Iskra som är vårt hus bustroll!

söndag 11 september 2011

Laröd 2011

Idag var vi på SVVK/Södras utställning i Laröd där fick jag träffa mina älsklingspojkar igen! Iskall (Messi) som numera bor i Skövde och Isidor (Vilkas) Som jag inte sett live sedan midsommarafton. Underbart att få träffa dem igen! Underbara glada personligheter!

Messi och Vilkas blev nog nästan lika glada att se mig som jag att se dem!

Det här med att ställa valp är ju inte det lättaste... Här är det Vilkas och Messi i konkurens med 2 andra pojkar i samma ålder. Messi blev 2:a med HP och Vilkas blev fyra. I mina ögon märkligt de är ju vinnare båda två!!! Ebba - det är bara att träna vidare! Kolla så fint du har ställt din lilla galning på bilden!!!Iskra tävlade mot 3 andra tikvalpar i samma ålder och blev 2:a med HP, mitt underbara lakritstroll som vinner varje dag i mitt hjärta! Hon fick en strålande kritik!


20 veckor gammal feminin tikvalp. Korrekt huvud och uttryck. Flat skalle, välansatta öron, bra hals, bra frontparti, fasta tassar, korrekt överlinje, välutvecklad kropp, välvinklad bak, välansatt svans. Sunda fria rörelser, bra temperament. Väl visad för åldern.Givetvis ville jag ha bilder på alla 3 syskonen tillsammans, resultatet lämnar övrigt att önska :)nä jag stryper inte Vilkas jag försöker bara få honom att stå rakt... Fina öron dock! Och charmtrollet Messi vet ju hur man hanterar en kamera...Syskonen med Mamma Eira - den där linslusgenen kommer nog inte från Eira.


Tack alla för en härlig dag! Jag är bara så ledsen att jag var genomförkyld och inte orkade vara så social som jag brukar! Tack Ebba, Solweig och Mona för att ni tog er ända ner till Skåneland med pojkarna!!!

söndag 4 september 2011

Whippetträff i Käglinge!

I det närmaste varje söndag är det whippetträff i Malmötrakten. Jeanette som har Lisabella-bloggen påminner alla varje vecka om tid och plats. Kontakta henne om ni vill vara med på mailinglistan.
Jag är sällan med för dels har vi långt dit och dels så kan inte Saga vara med för hon klarar inte så många nya whippets på en gång, hon börjar bli lite gammal stackarn.
Idag var jag och de 3 yngsta tjejerna med och totalt var det med 9 whippets idag. 3 hanar och 6 tikar.

Iskra och Challe (6 mån) leker lite.

Iskra och Challe, tyvärr fick inte Iskra springa för Challe ville bara brottas.


Challe och Iskra.


Challe


Challe


Det gäller att hålla tungan rätt i mun!


Challe hittade dock en ny Idol i Eira som han resten av promenaden förföljde som en skugga. (Iskra låg och mös med Isabelle i bilen då de stora hundarna fick springa.)


Iskra tittar förundrat på de stora hundarnas bus.


Ville som är Challes morbror och "storebror".


Ozzy, Bella, Eira, Runa och Ville.


Ozzy och Challe


Ozzy (som har samma sorts svans som Nokia :) )


Runa, Bella, Lisa, Ozzy, Challe och svansen av Lili eller Ville.


Challe, Eira och Bella.


Runa kontrollerade vartenda kaninhål i hela hagen minst en gång och det finns det många av så hon var sysselsatt!


Människorna minus undertecknad som var med idag.


Gräset är alltid grönare på andra sidan (läs kaninerna är fler på andra sidan).
Som sagt kaninhålen inspekterades grundligt!Ozzy, Eira, Challe och Runa.


fredag 2 september 2011

Iskra 18 veckorIdag har lakritstrollet ägnat sig åt att gräva loss en bit gräsmatta, påbörjat en tunnel under staketet och hämtat alla kläder hon hann i badrummet för att strö ut i hela huset... Men vi har myst också vilat lite och då ligger man uppe på mattes huvud-hals och knorrar.