torsdag 9 april 2009

Saga "sjuk" igen


Saga för några dagar sedan, hon är så pigg och glad mellan anfallen.

Lägger ut filmer på det hela. Hoppas att någon kan komma med tips. Vi ska in på vidare utredning hos en neurolog intresserad veterinär som har whippet. Hoppas på att få besked om vad det är. Hon mår ju bra mellan "anfallen" i alla fall och idag mådde hon inte så dåligt men kunde inte gå ordentligt så hon låg mest. Det släppte efter 3 timmar. Symtomen är som följer:


Svårt med balansen. Svaghet i höger bakben upplever jag.

Driver iväg åt ena sidan, går dock aldrig i cirklar och lutar inte på huvudet. Placeringsreflexen nedsatt på höger bakben men normal på alla andra. Alla andra reflexer u.a detta är kollat av 3 veterinärer.


En film till på nystgamusen som är liksidig.

Horisontell nystagmus med snabba fasen åt vänster.

9 kommentarer:

Whippeten Nota sa...

Fy va jobbigt det måste vara. Hoppas ni får en diagnos snart, det är hemskt att vara maktlös och inte veta hur man ska ställa sig till frågan. Hoppas att det är något lindrig och förhoppningsvis lättbehandlat!

Kajsa sa...

Läskigt att inte veta vad det är! Hoppas ni reder ut det och att Sagan kryar på sig.

Kattalena sa...

Men gud så läskigt, stackars Saga! Och vad jobbigt för er att inte veta vad det beror på.
Hoppas hoppas att ni får veta vad det är snart och att det går att fixa så att hon slipper anfallen.
Kram på Saga och er alla!

Jenny,Nokia och Leo sa...

Usch! stackars Saga och så konstigt att ingen vet vad det är?

Ebba sa...

Hej!

Jag känner både igen och inte igen de symtom Saga har hos min whipp. Hon är född -98 och när hon var ca 4 år blev hon rejält skadad i sitt ena bakben. Hon opererades och det framkom att såväl diskar, menisker och ledband var paj, så hon är nu full med skruvar o spikar men allt har gått bra. Men nu i senvintras så blev hon dålig. Hon började tappa balansen och bakdelen, kunde spontanramla och hade svårighet att gå i trappor o hoppa upp och ned för soffan. Hon verkade även "svag" i frambenen, gick ned på frambenet emellanåt. Väldigt likt Sagas beteende på film nr 1 o 2. Dock var det samma lika hela tiden, inga "anfall" och inga centralnervösa symtom. Veterinär diagnoserade det som någon form av nervskada högt uppe i nacke/ rygg, typ diskbråck i nacken (ej konstaterat). Hunden behandlades med Cartropheninjektioner (1 injektion i veckan 5 ggr) och efter 3 veckor så fick vi vår gamla hund tillbaka!!
Lycka till med Saga och hoppas att hon repar sig. Du får gärna maila mig om du undrar över något: hedda12@tele2.se

Sagoruna sa...

Saga är ju röntgad och kollad av ortoped och har pålagringar mellan sista bröstkotan och första ländkotan samt mellan sista ländkotan och korsryggen, dock mycket lindriga pålagringar. Alla diskutrymmen ser jättefina ut. Pga symtomen från ögonen och att det kommer plötsligt och försvinner snabbt (4 resp 3 timmar) så lutar de åt något i hjärnan, kanske lillhjärnan. Förhoppningsvis ska hon få göra en MR av huvudet och korsryggen så att jag kan få ett svar.
Tack för din idé!

Susanne Lindström sa...

Men lilla hjärtat! Vi håller tummarna för att ni får reda på vad det är och att det inte är något allvarligt.

Anonym sa...

Partiell epilepsi? Amora har det med högst sporadiska anfall.
Lycka till!

/Ex-vikarien :-)

Sagoruna sa...

Partiell epilepsi borde inte det vara kortare anfall dessa är ju 3-4 timmar alltså även nystagmusen.