söndag 26 augusti 2007

Ner som en pannkaka och upp som en sol!

Idag vaknade jag kl halv åtta, tittade på väckarklockan och konstaterade att jag kunde sova ett tag till innan det var dags att gå upp och göra sig i ordning inför dagens utställnings övning. Jag vänder på mig för att byta ställning och samtidigt sträcker en hund på sig så jag får en klo rakt in i ögat. Tårarna sprutar och det gör ONT! Efter en halvtimme av intensiv smärta är det bara att inse att jag troligen fått ett sår på hornhinnan så vi ringer sjukvårdsupplysningen för att få reda på vart jag ska åka in för att få det kollat. Beskedet blir Ystad lasarett så jag ringer min snälla pappa och ber honom skjutsa mig så att Mathias kunde stanna hemma med alla hundarna (man vet ju inte hur lång tid det tar på akuten...).

Nu börjar kampen mot klockan, vi hade bestämt med Jenny att vi skulle ses i Skurup kl 10:20, men vid den tiden lämnade jag just akuten så det blev ju lite tight. Jaja Mathias packade bilen medan jag blev hemskjutsad så vi anlände till Skurup 11:30 istället.

Vi började med att ladda med hamburgare och sedan blev det äntligen vår tur i ringen först var det en whippetvalp (Hassels dotter) sedan var det Jenny och Gråbo, efter dem en unghundshane och sedan var det Jenny med Hassel. I BH visade jag Hassel åt Jenny som visade Gråbo. Gråbo knep BH placeringen. Sedan var det tjejernas tur, Gunlög, Runa och Saga. Saga tyckte inte alls det var kul, det blåste alldeles för mycket i öronen! I Bästa Tik visade Jenny Gunlög, jag Runa och Mathias Saga. Det kostade nästan Mathias hans fingrar eftersom han höll i en köttbulle... Vann gjorde Gunlög! Runa BT-2 och Saga BT-3.

Sedan var det dags att göra upp om BIR-veteran och Hassel gick segrande ur den kampen 9 år och 9 månader gammal!

Nu kom det spännande - vem skulle bli BIR??? Jenny och jag sprang runt med Gråbo och Gunlög och vinnare var - Gunlög!

Källornas Gunlög, domaren och Sommarhagens San Salvador.

Ja nu var det åter dags för en nervös väntan på gruppfinal, veteranfinal och så var vi ju tvungna att se hur det gick för Hassels lilla dotter i valpfinalen. Hassels dotter Equus Rosa Majalis blev BIS-2 valp!
Sedan blev Hassel själv BIS-3 veteran!
Och nu var det dags för Gunlög och mig att äntra gruppfinalen, vi tävlade mot en varghund och tog hem segern!
Så nu var det bara att springa raka vägen in i BIS-finalen där vi kämpade mot en hel rad vackra vovvar. Domarna tackade av ett antal och sedan var vi bara 5 kvar: Gunlög, mops, mexikansk nakenhund, Bearded collie och en beagle.
Beardisen blev 5:a, beaglen 4:a och mopsen 3:a sen ville domarna att vi skulle ta ett nytt varv runt ringen lilla Gunlög och jag samt nakenhunden med matte! Och vinnare ääääär - WHIPPETEN! Jaaaaa vi vann vi vann!!!

BEST IN SHOW - Källornas Gunlög - Skurup 2007
Undrar hur vanligt det är att 2 kusiner tar hem BIS:et 2 år på rad? Runa blev ju BIS förra året och i år tog lilla Gunlög hem baletten. Så himla kul att vackra whippets uppskattas. Och hon visade sig verkligen bra trots all blåst (tiita bara på rosetterna på bilden ovan...).
Tusen tack Marie för att jag får låna din lilla pärla ett tag!

lördag 4 augusti 2007

Concert Amfiteatern

Lilla Sövde har en amfiteater där byalaget anordnar uppskattade sommarkonserter i. Konserterna utgörs inte av vilken liten lokalidol som helst utan av stora artister. Denna kväll var det en minneskonsert till Ted Gärdestads minne. Konserten leddes av ingen mindre än Janne Schaffer alias Hasse Shyffert (fniss) som hade tagit med sig Mats Ronander, Johan Broding, Måns Zelmerlöw och Sara Löfgren att sjunga Teds fina låtar. Mot slutet rev Janne också av ett underbart gitarrsolo med bla "Jag vill ha en egen måne" och då blev det spontant allsång - vilken stämning! Se Sövdes egen hemsida : http://www.sovde.se/amfi/index_amfi.htm och missa inte evenmangen i fortsättningen!Mathias spanar.
Saga o Runa skiter i musiken de fick ju godis!
Vilken fantastisk utsikt! Med sövdesjön i bakgrunden.
Måns Zelmerlöw
Sara Löfgren som varit en av mina favvisar ända sedan jag hörde henne på uttagningarna till Fame Factory på tv. Vilken röst!

Trädgårdsfesten!

Trädgårdsfesten avlöpte utan regn och med en massa trevliga människor. Tack snälla ni för att ni tog er tid att komma! Tiden går bara så fort man hinner ju inte riktigt med och jag önskar att kvällen hade varit dubbelt så lång så att jag hunnit prata med alla!

Köket

Jag har ju länge tyckt att mitt kök är stort men inte funktionellt och droppen kom när Mathias vill ha en diskmaskin och den enda platsen en bänkdiskmaskin går in på var på den enda lilla bänkyta som fanns. Pappa som var med i diskussionen funderade ett tag sedan kom han med en snabblösning som han satte i verket i onsdags. Skåpen osv ska bli en permanent lösning men innertak, golvet och väggarna samt luckorna ska bytas/göras om. Att renovera ett kök kostar dessvärre en del därför tillkom snabblösningen så länge. Nu väntar vi bara på elektriker, samt några avloppsbitar för att köket ska fungera tillsvidare. I vanlig ordning får man sina överraskningar när man gör om i 70-talshus eller vad gillar ni tapeten?

Trädgården

Ojoj oj vad tiden går fort när man har semester! Så mycket man hade tänkt göra och så litet man hunnit med ffa de där planerna på att jäsa på stranden och läsa bra böcker... För det första har det regnat massor och för det andra så har vi haft fullt upp varenda minut med olika saker - festplanering, städa efter festen, åka till Mariefred, göra om köket, fixa trädgården och massor av annat! Tänkte försöka blogga ikapp så häng på!

Jag önskade mig ju perenner till trädgården på min fest och det fick jag ju massor så dessa har jag planterat och vårdat ömt här kommer de på bild: