lördag 8 september 2007

Sofiero 2007

Idag var vi iväg på hundutställning i Sofiero slottspark. Vi åkte ihop med Jenny som skulle ställa ut Hassel och hon hade även med sig Gråbo, jag skulle ställa ut Gunlög och Runa, Saga fick såklart också följa med. Med i vår bil åkte även Lill som sällskap och åskådare, Mathias körde. Eftersom E6 är full av vägarbeten så körde vi "kostigar" upp till Landskrona, navigatorn fick föreslå vägalternativ, så nu har vi sett delar av Skåne vi aldrig sett förut.

När vi kom fram hade det givetvis börjat regna, trots att SMHI lovat fint väder och tom nästan 20 grader... Typiskt! Alla vet ju hur snygga ostbågar whippar blir av ofint väder. När vi hade packat våra vagnar fulla med grejer tog vi oss till ringen efter att ha passerat vaccinations- och veterinärkontroll. "De där behöver jag inte titta så noga på ALLT syns ju ändå" var kommentaren från den luttrade utställningsveterinären. Väl framme satte Mathias och jag upp Jennys tält, då Jenny tittade på Gråbos brors utställningesdebut, vi lyckades faktiskt!

Sen började en lång väntan på vår tur...
När man kommer in i ringen börjar man med att ställa upp sin hund tillsammmans med alla andra som anmält i samma klass

, sedan springer man ett varv runt med sin hund så att domaren får se alla springa tillsammans.

efter det börjar han bedömma hundarna enskilt och då börjar man med att ställa upp sin hund på ett bord så domaren ska slippa böja sig i vårt fall 58 gånger.


Han klämmer och känner, tittar på tänderna osv.

Sen får man springa fram och tillbaka så domaren kan titta på rörelserna fram- och bakifrån

sedan springer man ett varv runt så han kan se hur hunden rör sig från sidan.

Sen ställer man upp sin hund framför domaren så snyggt man kan på marken medan han talar om för sekreteraren vad han vill ska stå på hundens kritklapp.
Får man sedan ett rött plastband ska man in igen får man ett blått så är det slut för dagen.

Gunlög fick rött band och vi kom sedan in och skulle placeras i klassen - Gunlög VANN bruksklassen! Runa fick också rött band och blev placerad 4:a i sin klass.

Gunlög fick sedan ett rosa band och ett kort vilket innebär att hon fick CK (certifikat kvalitet) och det är biljetten in att konkurrera med rasens allra bästa tikar. Då får man också springa och springa samt ställa upp hunden för att domaren ska välja just MIN hund som den bästa. Gunlög placerade sig sedan som 4.e bästa tik av alla whippettikarna vilket är oerhört bra! Jippi hurra!

1 kommentar:

Anonym sa...

GRATTIS till Gunlög & hennes Handler till både BIS i Skurup och BT-4 i Sofiero....vilket radarpar!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Himla kul med alla läckra bilder...