torsdag 21 januari 2016

v 35

Idag var det besök hos barnmorskan igen.
Blodtrycket har normaliserat sig till 116/65.
Lillebrors puls: 135
SF måttet: 33cm
Min vikt: ca +11kg

Förlossningsbrevet är skrivet. Väskan packad. Amningsbrev från BVC sköterskan är snart på väg i mailen. 2,5 vecka till sen tycker jag lillebror kan komma ut. Vansinnigt jobbigt att försöka sova sittande med sparkar och sammandragningar. Har rejält ont av foglossning och magens hud protesterar mot att bli mer uttänjd. Kort sagt är jag trött på detta nu. Ellinor känner att det drar ihop sig också och reagerar och avreagerar sig på sitt sätt. Jättejobbig omställningsperiod för henne.

Nedan lite fina magbilder tagna av Elin från i söndags.

onsdag 6 januari 2016

Äntligen snö!

Ellinor har tjatat och längtat efter snö. Äntligen kom den! Igår fick vi först knappt 10 cm och inatt kom 15 cm till. Så underbart fin. Torr vacker pudersnö.
Hundarna och Maja fick röja i snön igår.

 Ellinor åkte pulka.

 Studerar isen under snön.
 En snölykta hann Mathias och Ellinor bygga igår. Vi hoppas på lite kramsnö så vi kan få till en snögubbe också.

32 veckor

4 januari var vi på tillväxtultraljud för att kolla hur Lillebror växer. Han är mitt på medelkurvan till skillnad från sin storasyster som låg en bra bit under. Han vägde 2016 gram enligt dagens mätningar och kommer då att väga ca 3,5 kg om han föds på utsatt dag. Tyvärr kunde inte livmoderhalsen kontrolleras då lillebrors huvud ligger så långt ner och är ivägen. Nästa vecka ska jag försöka jobba lite, får se hur det går annars får jag boka ny tid hos läkaren.
Imorgon torsdag är det ny kontroll hos barnmorskan och från och med nu blir det koll varannan vecka tills lillebror är ute.

Ellinor har trillingar i sin mage, 2 pojkar och en flicka.


Lillebror som vi efter mycket bökande fick en sån här fin bild på. Men sur var han då vi knuffade på honom för att han skulle ta bort händerna från ansiktet.

Hos barnmorskan var allt bra. Rörlig bebis med huvudet neråt. SF mått på 31 cm. Mitt blodtryck var 109/66 och bebis puls 140.