Sitter och sliter vid datorn för att förbereda dator programmen till sekreteriatet inför provet till helgen. Därav min lååånga tystnad för övrigt, det är väldigt mycket att fixa, ordna och tänka på inför ett prov. Nu är det bara att hålla alla tummar för hyfsat väder till helgen!
För övrigt är det ganska mycket att göra på jobbet också till råga på allt. En kollega är sjukskriven pga diskbråck och ett ytterst komplicerat utbrott av salmonella på bla en mjölkkogård i södra Skåne gör sammantaget att mina dagar är väldigt långa på jobbet. När jag sen kommer hem är det bara att sätta sig och fixa och ordna till provet, som tur är vi ju ett helt gäng som hjälps åt så det kommer att ordna sig galant!
En dag på jobbet kan bli så här:
Parkerar på huvudkontoret då ringer en man och undrar om BVD provtagningsrutinerna på slakterierna, vilka slakterier som gör det osv (detta är helt nytt sedan augusti i år och jag har inte hunnit med att riktigt greppa hur det fungerar) så honom berättar jag det jag vet för vilket inte är mycket och skickar honom att ringa någon som kanske vet mer. Hinner sedan ur bilen då ringer en lantbrukare som väldigt gärna vill ha besök idag och undrar om jag har tid och möjlighet. Som tur är för honom ska jag till hans granne så vi bokar in ett besök 14:30. Lägger på och studsar in på seminkontoret och meddelar att jag tar den här extra gården så behöver inte seminören också åka dit. Ut igen till bilen och börjar lasta i grejerna för dagens övningar. Hinner lasta ungefär hälften av alla grejer då ringer lantbrukaren som är granne till den andra lantbrukaren som ringde och meddelar att provmjölkningen inte blivit färdig än - ska vi ställa in besöket? Nej vi bestämmer att avvakta till 12 och se om den hinner bli klar. Lägger på och packar resten av grejerna inklusive alla extra grejer jag behöver för att kunna utföra det som seminören egentligen skulle gjort på 14:30 gården.
Tar dator och väska och går in på kontoret, kopplar upp datorn för att kolla mailen då har den hängt sig och behöver gå igenom en check innan jag kan öppna outlook. Jaha då går jag och äter frukost istället då... Tillbaks till datorn nu kan jag kolla mailen, fått lite provsvar, vidarbefodrar dem till personen som ska ha dem. Skriver ut besöksprotokoll (seminorderlappar) inför dagens besök och packar ihop och åker. Åker från Hörby till en gård vid Tomelilla som jag har bokat tid med kl 10. Dräktighetsundersöker ett antal kor och tar DNA prov på 14 st embryokalvar (några hårstrån). Åker därifrån 12:30 pratar med lantbrukaren vars provmjölkning inte var klar, den är fortfarande inte klar så vi bokar om till onsdag kl 13. Ringer hans granne och tidigarlägger mitt besök till kl 14. Åker till Sjöbo och handlar en baguett till lunch. På vägen till Sjöbo pratar jag med en veterinär på jordbruksverket om morgondagens möte. Ringer sedan två arbetskamrater och pratar in meddelanden till dem om morgondagen. Åker sedan vidare till Löberöd, när jag nästan är där ringer lantbrukaren igen och meddelar att provmjölkningen nu kommit och eftersom jag är lite tidig bestämmer vi att jag åker direkt dit och tittar på den för att se om han har några kor som ska provtas. Jag kör in på hans gårdsplan 13:35, 13:50 inser vi att han bara har 5 kor att provta så han ringer sin granne och säger att jag kommer 15 minuter försent. Vi tar mjölkprov på de 5 korna och sen åker jag vidare. 14:15 stannar jag utanför grannens mjölkrum. Vi börjar med att avhorna några kalvar och sedan tar jag hand om hans provmjölkning, seminerar en ko och tar mjölkprov på en ko. 15:30 är jag tillbaks i Hörby, på vägen dit pratar jag med 2 kollegor. Jag bokar en lokal inför morgondagens möte och tar hand om alla dagens provet på huvudkontoret och 17:30 styr jag kosan hemåt, då har jag ju bara 4 mil att köra.
Varför berättade ingen att en veterinär är en yrkeschaufför med multitasking förmåga som dessutom ska ha en lika glappande köft som en frisör???
måndag 24 september 2007
lördag 8 september 2007
Sofiero 2007
Idag var vi iväg på hundutställning i Sofiero slottspark. Vi åkte ihop med Jenny som skulle ställa ut Hassel och hon hade även med sig Gråbo, jag skulle ställa ut Gunlög och Runa, Saga fick såklart också följa med. Med i vår bil åkte även Lill som sällskap och åskådare, Mathias körde. Eftersom E6 är full av vägarbeten så körde vi "kostigar" upp till Landskrona, navigatorn fick föreslå vägalternativ, så nu har vi sett delar av Skåne vi aldrig sett förut.
När vi kom fram hade det givetvis börjat regna, trots att SMHI lovat fint väder och tom nästan 20 grader... Typiskt! Alla vet ju hur snygga ostbågar whippar blir av ofint väder. När vi hade packat våra vagnar fulla med grejer tog vi oss till ringen efter att ha passerat vaccinations- och veterinärkontroll. "De där behöver jag inte titta så noga på ALLT syns ju ändå" var kommentaren från den luttrade utställningsveterinären. Väl framme satte Mathias och jag upp Jennys tält, då Jenny tittade på Gråbos brors utställningesdebut, vi lyckades faktiskt!
Sen började en lång väntan på vår tur...
När man kommer in i ringen börjar man med att ställa upp sin hund tillsammmans med alla andra som anmält i samma klass
, sedan springer man ett varv runt med sin hund så att domaren får se alla springa tillsammans.
efter det börjar han bedömma hundarna enskilt och då börjar man med att ställa upp sin hund på ett bord så domaren ska slippa böja sig i vårt fall 58 gånger.
Han klämmer och känner, tittar på tänderna osv.
Sen får man springa fram och tillbaka så domaren kan titta på rörelserna fram- och bakifrån
Sen ställer man upp sin hund framför domaren så snyggt man kan på marken medan han talar om för sekreteraren vad han vill ska stå på hundens kritklapp.
Får man sedan ett rött plastband ska man in igen får man ett blått så är det slut för dagen.
Gunlög fick rött band och vi kom sedan in och skulle placeras i klassen - Gunlög VANN bruksklassen! Runa fick också rött band och blev placerad 4:a i sin klass.
Gunlög fick sedan ett rosa band och ett kort vilket innebär att hon fick CK (certifikat kvalitet) och det är biljetten in att konkurrera med rasens allra bästa tikar. Då får man också springa och springa samt ställa upp hunden för att domaren ska välja just MIN hund som den bästa. Gunlög placerade sig sedan som 4.e bästa tik av alla whippettikarna vilket är oerhört bra! Jippi hurra!
fredag 7 september 2007
Prenumerera på:
Inlägg (Atom)